8 722 13

Полицаи крили Владимир Пелов?

Според десетки местни жители хладнокръвният убиец се е ползвал с подкрепата на полицаи от Ботевград

Полицаи крили Владимир Пелов?
Мария Атанасова

Полицаи от Ботевград са саботирали издирването на избягалия от Софийския затвор рецидивист Владимир Пелов, който миналата седмица падна убит в гангстерска престрелка в центъра на родния си град, пише "Уикенд".

По разпореждане на вътрешния министър Радев е стартирала мащабна проверка в Районното управление на полицията в Благоевград заради постъпили сигнали от местни жители, че тамошните полицаи са знаели, че Пелов е в града.

Те дори са разполагали с точния му адрес, но не са си мръднали пръста, за да го заловят, нито пък са сигнализирали на колегите си от София. Оказа се, че Пелов е живял повече от месец в родния си град, ползвайки апартамента на вдовицата на покойния си приятел Мико Петров, помещаващ се на метри от сградата на полицията - на оживения бул. "България" 12. Веселка, ятачката на Пелов, е направила пълни самопризнания пред МВР след екзекуцията му, признавайки че е укривала, както него, така и другия беглец - осъдения за брутално убийство на хомусексуален данъчен - Колев.

Според десетки местни жители хладнокръвният убиец се е ползвал с подкрепата на полицаи от Ботевград, които го познавали от години. Ченгетата обаче се страхували от рецидивиста и макар да знаели, че той се укрива в Ботевград, не са го търсели и не са следели хора от близкото му обкръжение. "Става въпрос за саботаж. Вътрешният министър Радев е бесен, заканил се е да разформирова цялото полицейско управление в Ботевград", признава човек от високите етажи на МВР.

Разследване, провеждано от София, е установило, че жителите на Ботевград са знаели от началото на май , че Пелов се е прибрал. Сред научилите новината е бил и Марио Пенчев - Дебелия. 39-годишният сутеньор, някога близък приятел на Пелов, преди да залюби жена му, информирал двама инспектори от Ботевград , че Владимир се е прибрал и че се заканва да го ликвидира. Сигналите му обаче не били придвижвани и докладвани в София, категорични са приятели на загиналия в престрелката с Пелов.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • да си го кажем
  Отговор
  1 18:55  14.06.18
  Рибата мирише откъм главатааа, пардон тиквата !
 • един
  Отговор
  2 19:08  14.06.18
  От същата авторка прочетохме статия как въпросният опасен рецидивист е жив и здрав и продължава да вилнее някъде, а убитият от Марио Петров е някакъв клошар, това било инсценировка, а въпросният Марио сигурно сам се е прострелял смъртоносно, защото не вярвам клошарят да е бил въоръжен. Те обикновено не са въоръжени. Днес пък друго. Всеки пише каквото му хрумне, каквото подочул, без да му мисли много-много, нали има кой да помества писания, предположения, слухове. Пишете, пишете, не ни пречите!
 • Шансу Имамов
  Отговор
  3 19:08  14.06.18
  Този човек беше за пазене,само той раздаваше ред в тази държава,свърши работата на полиция,прокуратура и съд за 3 минути,дано се родят още като него.

 • ОтличникаОтПсиходиспансера
  Отговор
  4 19:23  14.06.18
  Факт ли е че убиеца на Пелов е агент на МеВеРе ? Значи са знаели къде е а не са го арестували ! Защо ? Вероятно МеВеРе и конкретно висши началници там са имали материални интереси от бягството на Пелов .... но нещата се обърквааат ...Пелов умира а с това и надеждите на некой висш в МеВеРе за рязко забогатяване ! Амин !
 • sniper
  Отговор
  5 22:15  14.06.18
  Паметник на великия Пелов!
 • Алооо драскачите
  Отговор
  6 00:04  15.06.18
  немога да разбера в Ботевград или Благоевград ...и двата града се споменават а не са много близко
 • Факт
  Отговор
  7 00:34  15.06.18
  Между другото Ванга беше споменала някъде за подобен персонаж като Пелов който ще разклати цялата система !
 • Голям прос
  Отговор
  8 04:59  15.06.18
  МВР отдавна са от другата страна на оградата. Защо преди имаше разкриваемост а сега няма. Даже видях, че преди '89г е имало повече престъпления. Проституция, наркотици, грабежи, дали тези които ги вършат са "агенти" на МВР ? Кого следят тогава тези агенти, други има ли? Или следят тези които не си плащат

  Коментиран от #12


 • НЕ СЕ УЧУДВАМ
  Отговор
  9 09:10  15.06.18
  ЧЕ МНОГО СА ЗНАЕЛИ И НЕ СА КАЗВАЛИ ,ПЪРВО КАЗВАТ ,АНОНИМНОСТА ЩЕ Е ЗАПАЗЕНА И НА КРАЯ ДРЪЖТЕ СЕ АКО ХВАНАТ НЯКОЙ ,ПРИВИКВАТ ТЕ ДА СВИДЕТЕЛСТВАШ И НА КРАЯ ПРЕСТЪПНИКА СТАВА АГЕНТ А СВИДЕТЕЛЯ МОЖЕ ДА ВМИРИШЕ НЯКОЯ ТРЪНКА И ТО НА КОГО ДА ВЯРВАШ ,ТЕ В ПОЛИЦИЯТА ЕДНИ НА ДРУГИ НЕ СИ ВЯРВАТ ,
 • ПЕЮ
  Отговор
  10 21:11  16.06.18
  бе оставете ги да се трепят
 • Бай Ганьо
  Отговор
  11 13:05  19.06.18
  Да не се окаже,че избягалите затворници са добрите!В България има много гнилоч,даже полицаи,магистрати и министри.Това е на 101% сигурно!
 • 983
  Отговор
  12 06:10  21.06.18

  До коментар #8 от "Голям прос":

  Вземи се информирай, преди да се излагаш! От периода за който говориш има списъци с престъпници които са били "хващани" и пускани от комунистите. ЗАЩО! Прочети списъка и ще видиш, че над 90% са юдеи. На пострадалите е оказван натиск да не говорят, дори когато е било извършвано убийство! Така простия народ си мислеше (някои и до днес), че в онези когини е нямало престъпления. Това беше комунизмът тук и в Русия!
 • АНОНИМЕН
  Отговор
  13 01:54  26.06.18
  МНОГО ОБЪРКАНА РАБОТА ,НА МЯСТОТО УМРЯЛ КЛОШАР ,АМИ АКО Е ТАКА ТО ТОГАВА КЪДЕ Е ПЕЛОВ , АКО ТЯЛОТО Е НА ПЕЛОВ ,ТО КОЙ Е ТРЕТИЯ СТРЕЛЕЦ ,А ЗА КОЛЕВ НЕ СЕ ГОВОРИ НИЩО ,ДАЛИ КЛОШАРА ПЪК НЕ Е КОЛЕВ ,И КАК ТАКА НА БЪРЗО ГО ПОГРЕБАХА И ТО С ОХРАНА ОТ ПОЛИЦИЯТА ,УЖ ОПАСЕН БЕШЕ А НАКРАЯ ГО ОХРАНЯВАХА И ГО ПАЗЕХА ,

Напиши коментар:


Публикувай