Last news in Fakti

15 Юни, 2018 11:24 2 289 4

Жесток убиец иска на свобода

  • убиец-
  • ангел тодоров-
  • затвор

Мъжът лежи за убийство

Осъденият на 20 години затвор за зверско убийство и грабеж Ангел Тодоров днес направи пореден опит да излезе по-рано на свобода.

Тодоров е зад решетките вече близо 2 десетилетия. Той буквално е възпитан в зандана, където се намира от 18-годишна възраст.

Мургавият здравеняк обаче далеч не е бил сред най-примерните затворници. Наказван е многократно, а през 2008 г. присъдата му се увеличава с 1 година и 6 месеца. Тогава Ангел пребива от бой друг лишен от свобода и му нанася средна телесна повреда, пише "Флагман".

„Бяха казали и че съм продавал наркотици, но това не е вярно. Никога не съм имал проблеми с останалите затворници. Единствено Васил Копанаря и Бабанката искаха да ме наредят. Бяха настроени срещу мен от други хора. Наказват ме, за да не изляза предсрочно”, твърдеше 36-годишният мъж в съдебната зала.

По време на заседанието стана ясно още, че Ангел е проверяван и за притежание на забранени вещи – в килията му са намерени 2 мобилни телефона и таблет.

„Нямам нищо общо. Телефонът е намерен в шкаф, не е бил мой. Там са намерили и други неща”, каза Ангел, който обаче не успя да отговори на въпроса на прокурора дали в джиесема е имало снимки на Тодоров.

Държавният обвинител разкри още, че в спалното помещение е открит тефтер със записани суми пари, явно загатвайки за лихварска дейност зад решетките.

„И той не е мой. Никога не съм давал пари на заем. Карам с 50 лв. цял месец, плащам удръжки. Аз си бачкам, излизам си в отпуск. Спазвам си часа, не създавам конфликти. Може би повече от година нямам наказания. Искам да изляза и да си гледам живота на село. Вече не желая да живея в Бургас, защото лишените от свобода тръгнаха да ми правят мизерии”, жалваше се пандизчията.

По искане на прокуратурата бургаският окръжен магистрат Цвета Попова отложи делото за края на месеца, когато трябва бъдат разпитани трима инспектори от зандана и да бъде представена справка какъв точно труд е полагал Тодоров. На делото не стана ясно още защо оценката на риска от рецидив е едва 16 точки въпреки множеството прояви на рецидивиста зад решетките.

Ангел искал да излезе предсрочно още миналата година, но тогава Бургаският окръжен съд е отхвърлил молбата му. Мъжът е зад решетките от 2001 г., когато удушил свой познат в гориста местност, след което го ограбил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 до живот

    16 0 Отговор
    До живот. Трябва ние обикновените хора да сме съдии. Щом е отнел живот и е ограбил умъртвен човек, само една присъда - ДО ЖИВОТ.

    Коментиран от #2

  • 2 Ford Prefect

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "до живот":

    Не. Защо да го храним и издържаме? На бесилото и толкова.
  • 3 Ежко

    9 0 Отговор
    Ако имаше смъртно наказание, нито съд ,нито прокуратура щеше да си губи времето с тази измет!
  • 4 НЕКОЙСИ

    2 0 Отговор
    ТО САМО АНГЕЛ ИМА ТЕЛЕФОН АМА НАЛИ ИСКА ДА ИЗЛЕЗЕ НИКОГА НЯМА ДА КАЖЕ ОТ КЪДЕ ГО ИМА И ТОЙ И ДРУГИТЕ