Last news in Fakti

19 Юни, 2018 09:33 5 701 21

Банкерът Цветан Василев получил сръбско гражданство (ВИДЕО)

  • цветан василев-
  • ктб-
  • банка-
  • сърбия

Това се случило миналата седмица под натиск от президента на Сърбия, твърди местен депутат

Банкерът Цветан Василев получил сръбско гражданство (ВИДЕО) - 1

Банкерът - беглец Цветан Василев е получил сръбско гражданство. Информацията е скандализирала част от сръбския парламент, показа проучване на сайта „Флагман“.

Наш източник твърди, че бившият собственик на фалиралата „Корпоративна търговска банка“ се е сдобил с паспорт и е получил сръбско гражданство преди дни.

За това говори и местен депутат на пресконференция, която е качена днес в YouTube.

Народният представител твърди, че Цветан Василев е получил сръбското гражданство миналата седмица, след институционален натиск от върха на държавата.

Считай - Александър Вучич лично, казва възмутеният депутат Живкович. Последният коментира, че Цветан Василев е търсен от Интерпол с червена бюлетина, придобил е по криминален начин стъкларски завод в Сърбия и е бил собственик на банка – пирамида за милиарди в България.

Соченият за покровител Александър Вучич пък е бивш министър-председател и настоящ президент на Сърбия.

Пред сайта „Флагман“ Константин Симеонов - адвокатът на Цветан Василев, каза, че няма информация по случая.

„Не, аз миналата седмица бях при него във вторник. Не сме разговаряли на тази тема. Освен това, доколкото знам, той кандидатства не за гражданство, а за статут на бежанец“, заяви Симеонов, който защитава Цветан Василев в Специализирания наказателен съд по делото „КТБ“.

Той каза още: „Не знам, не съм виждал документите, които са подадени там, но са подадени някакви документи много отдавна. И дали междувременно нещо се е случило, аз нямам информация. Това не е мой ангажимент и не е моята работа.“

Адв. Симеонов обаче добави: „Но ако има нещо такова, делото за екстрадицията се обезсмисля. По конвенцията, ако има статут с гражданство, няма как да бъде екстрадиран. Но не мога да ги твърдя тези неща, защото нямам информация.“

По думите на адвоката, ако е получил статут на бежанец, Цветан Василев пак няма как да бъде екстрадиран.

Припомняме, че бившият собственик на КТБ живее в Белград вече четири години, където на практика се ползва със закрилата на местните власти благодарение на това, че Сърбия не е държава от Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 11 Отговор
    Гьонсурат!Безсрамник! Мишката,отдавна получи гражданството!

    Коментиран от #3

  • 2 Дано получи:

    1 8 Отговор
    Пвиквателна за горе тоя обирджия!горе да ги харчи окраднатите пари!!
  • 3 един там

    18 9 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Кой е гьонсурат? Тези,които ограбиха и фалираха КТБ ли? Вземи прочети как стоят нещата преди да пишеш глупости! Не казвам, че Василев е цвете, но специално в този случай схемата беше да се ограби и фалира банката, а докато Василев е в ареста да му се случи нещо по метода на Мишо бирата и да му затворят устата. После медиите на Пеевски щяха да разпространят, че откраднатите пари не са открити, а т всъщност са в касите на трите свини:
    Пеевски, Цацаца и Тиквата. Те са хората,които фалираха банката.
    Защо прокуратурата не го разпита в живо предаване? Всеки може да си отговори. А и Василев никога не се е криел макар с парите, които има да е можел да го направи. Винаги е искал да отговаря на зададените му въпроси и винаги е искал истината да излезе наяве.

    Коментиран от #7, #11

  • 4 Таня

    3 10 Отговор
    Живот си живее тоя престъпник и ни се смее в лицето. Това е положението, мили хора. Дайте да грабим и ние кой колкото може, явно безнаказаността властва
  • 5 вижся

    4 5 Отговор
    познайте с кои пари го е платил
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    3 1 Отговор
    Някой се кефи на тъпотиите си!Няма лошо,това е самооценката му!
  • 10 Диди

    3 1 Отговор
    Сега бойко ще му е трудно да се срещне с приятеля си
  • 11 Грую

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "един там":

    Да вземат да му дадат лиценз тогава да направи банка в Сърбия щом е толкоз велик банкер. Я влез в сайта на Фонда за гарантиране на влоговете и виж списъкът от 32 страници с длъжници на банката, които не могат да платят. С двете ръце да подписваш кредити ще ти трябва много време да натвориш такъв батак, а пък сега версията "ама той не знаел и други точили" и после "кой ми сра в гащите?". Лошото е друго, че тук в България не се знаеше положението , а на запад го знаеха и точно затова дадоха на ПИБ пари , а на КТБ не! Там хората не са прости като тук и не мож' ги излъга.
  • 12 ШишитО

    3 4 Отговор
    Много жалко! Дано поне доживеем да го видим там, където му е мястото!
  • 13 123

    0 0 Отговор
    Прави сръбин!
  • 14 Гошо

    0 2 Отговор
    И сега какво става? Да не се окаже сега, че няма да може да го осъдят за кражбата?
  • 15 Васил

    3 3 Отговор
    След като обра милиарди от КТБ спокойно би могъл да си купи гражданство в съседна антиевропейска Сърбия.
  • 16 Мартин

    2 3 Отговор
    Явно в Сърбия всичко може да се случи, стига да си платиш! За сърбите явно няма значение, че тези пари, с които Цветан Василев е платил, са откраднати от вложителите в неговата пирамида КТБ!?!
  • 17 Нитро

    1 2 Отговор
    Демек ще видим Цветан Василев екстрадиран от Сърбия някой друг път. Надявам се, че поне ще отнемат цялото му имущество, което и без това е придобито с крадените пари от хората.
  • 18 Иван

    2 3 Отговор
    Цветан Василев не е бил банкер в класическото значение на тази дума. Той е бил просто поредния измамник и фараон, който завлече милиарди от спестяванията на българите!
  • 19 Каканашева

    1 2 Отговор
    Е браво. Значи нашата държава се подмотва и гледа тавана и докато всички ни успиват, този престъпник успява да си купи и чуждо гражданство. С тази новина според мен се отдалeчаваме все повече от възможността да има справедливост по отношение на разграбването на депозитите в КТБ от Цветан Василев.
  • 20 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    С ТЕЗИ ПАРИ
    КЪДЕТО И ДА ОТИДЕШ ЩЕ СИ ВЗЕМЕШ ГРАЖДАНСТВО
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.