Last news in Fakti

19 Юни, 2018 21:29 1 601 5

10 години за рецидивист, заплашил с нож и блудствал с момиче

  • блудство-
  • затвор

Варненският окръжен съд постанови 10 години затвор за 26-годишния варненец Димитър Б.

Присъдата е заради това, че на 17 август 2017 г. въпросният е извършил спрямо малолетно момиче действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление, като престъплението е извършено със сила и заплаха с нож.

Димитър Б. се е признал за виновен, като е изразил пред съда съжаление за стореното. В такъв случай постановената осъдителна присъда се намалява с 1/3, като така първоначално наложената присъда от 15 години затвор е намалена до 10 години.

Съдът е уважил и предявения граждански иск в общ размер на 15 000 лева за неимуществени вреди от майката на момичето.

Според обвинението подсъдимият седял на пейка пред входа, където живее в центъра на Варна. Забелязал, че 10-годишното дете на съседите му влиза във входа, като го последвал. Под претекст че има нужда от помощ, Димитър помолил момиченцето да отиде в апартамента му. В жилището си, той блудствал с детето, като го заплашил с нож.

26-годишният Димитър Б., който е с основно образование, има две предходни присъди също за блудствени действия. През 2010 г. мъжът е осъден от Варненския районен съд на 11 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години и 11 месеца. Само 19 дни след като условната му присъда влязла в сила, той извършил друго престъпление - отново блудство с дете, ненавършило 14 години. За това престъпление е осъден на 4 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Присъдата на Варненския окръжен съд може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шарлатанче

    14 0 Отговор
    Отново "УРА" за БГ правосъдие. Какво прави този изверг на свобода, след две присъди за блудство с деца? Тези 10г, който ще бъдат намалени със сигурност, са абсолютна подигравка с обществото.
  • 2 гост

    5 0 Отговор
    Малко са. Трябваше 30
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 WERGE

    4 1 Отговор
    ОТРЕЖЕТЕ МУ ПИШОКА И ГО ОСТАВЕТЕ В АГОНИЯ
  • 5 месара

    0 0 Отговор
    абе от кога казвам че трябва да се върне смъртната присъда!