Last news in Fakti

19 Юни, 2018 18:48 1 216 1

Съдят двама за загинали при строителство

  • строителство-
  • трудова злополука-
  • исперих

Окръжната прокуратура в Разград предаде на съд 40-годишният Р.В. и 52-годишният Е.Е. за смъртта на работник и друг мъж поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност.

Тежката трудова злополука, при която загиват 24-годишен работник и 76-годишен мъж е на 9 септември 2015 год. при изпълнението на проект за изграждане на водния цикъл на град Исперих.

В обвинителния акт се посочват нарушенията на Наредбата за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строително-монтажни работи. При работата по проекта е нарушена технологията за последователността на изпълнение на тези дейности, не е прекратена работата и не е осъществен контрол при изкопни работи в преовлажнена почва.

Липсват ограждения, които да спрат достъпа на хора, неангажирани с дейности там, както и движението на превозни средства или строителни машини на безопасно разстояние от изкопите, които влизат в задълженията на техническия ръководител на обекта, какъвто е подсъдимият Р. В.

Е.Е., който е работил като шофьор на камион за извозване на земна маса, вместо да се движи по обходен път, е преминал с камиона успоредно на изкопа и на твърде близко и опасно разстояние от него. Спрял, тъй като един от загиналите застава на пътя му.

След това потеглил, но част от камиона пропаднал в изкопа, където се намирал един от пострадалите работници. Пропадането на земните маси наклонило на една страна товарния автомобил и той паднал в него. Там се намирал един от работниците, които свързвали тръбите за водния цикъл. При откъсването на земните маси в изкопа е завлечен от камиона и мъжът случайно оказал се там.

Предстои делото срещу двамата подсъдими да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНОНИМЕН

    0 0 Отговор
    ЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ УЧИЛИЩА И СПЕЦИАЛНОСТИ И КАТО ЗАВЪРШИШ ,СИ ДЛЪЖЕН ДА РАБОТИШ ,АКО ЛИ НЕ ПЛАЩАШ НЕУСТОЙКА , НЕКА ДА ГИ ОСЪДЯТ ,НАЕМАТ ПЕНСИОНЕРИ ЗА ПО -МАЛКО ПАРИ И ДА НЕ ПЛАЩАТ ЗА ТЯХ , НА 76 ГОД И САМО ТОЙ ЛИ Е ,НАВСЯКЪДЕ ИМА ПЕНСИОНЕРИ ,КОИТО ПРИСЪСТВАТ , И НИЕ ИМ ВЪРШИМ РАБОТАТА ,НЕ МОЖЕ ЕДНА ПЕНСИОНЕРКА ДА ИМА 22 СТАИ И ДА КАК Я ВИЖДАТЕ ДА ТИЧА И ДА ПРАВИ СТАИТЕ БЪРЗО ,А ГОСТИТЕ СА ВЕЧЕ НА РЕЦЕПЦИЯ И КВО СТАВА ,НИЕ МЛАДИТЕ ОПРАВЯМЕ НЕЩАТАТА АМА ВЗЕМАТ ПОВЕЧЕ ОТ НАС , КОЙТО ИСКА ДА РАБОТИ ,НО АКО НЕ МОЖЕ ДА СИ СТОИ У ДОМА ,ТЕ ВЗЕМАТ ПЕНСИЯ И СА СЪГЛАСНИ И НА МАЛКО ,ЕЙ ЗА ТОВА ЩЕ РАБОТИМ ДО ПАМПЕРС И ЗА МАЛКО ПАРИ