Last news in Fakti

20 Юни, 2018 12:20 1 463 3

Майката на кмета с подкупа: Възпитала съм го като човек, но не давам гаранция

  • войнягово-
  • тодор танковски

Близките на задържания за подкуп кмет на село Войнягово Тодор Танковски останаха изненадани от неговото задържане и не могат да повярват, че той може да се забърка в схеми с подкупи.

„Всеки отговаря за себе си сам. Аз съм го възпитавала като човек, а по-нататък какво е станало вече от него, не давам гаранция“, заяви майката на задържания кмет Мария, цитирана от "Трафикнюз".

Ден след ареста на Тодор Танковски хората от селото казват, че не знаят какво се е случило с техния кмет. Според тях той е добро момче и досега никой не се е оплаквал.

Срещу кмета на Войнягово е образувано досъдебно производство за лично укривателство с цел имотна облага. До момента разследващите са установили, че между Тодор Танковски и жител на селото е била уговорена среща на паркинг в центъра на Карлово, за да бъде предадена сумата.

„Кметът му е представил нещата така, че ако свидетелства срещу него делото може би ще има лош изход, т.е кметът му е предложил вариант да осуети наказателното преследване срещу него като не свидетeлства срещу него и съответно като не представи други свидетели“, заяви наблюдаващият прокурор Румен Иванов

Парите не са били белязани и при претърсване на автомобила на кмета са открити купюри от 20 и 10 лева, за които Танковски твърдял, че са за нуждите на кметство Войнягово. През миналата година са подавани сигнали срещу кмета на село Войнягово, че той не е използвал по предназначение отпуснатите средства за ремонт на помещения в кметството. Община Карлово е извършила проверка и са констатирани липси за около 1800 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АНОНИМЕН

    3 0 Отговор
    ПОРЕДНИЯТ ,ВОЙНИК ОТ КАПОТО ,КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ,ЗДР ОСИГУРОВКИ ,ПАРИТЕ ОТ ПЕНСИОННИЯТ ФОНД СЛЕД ,КАТО ВСЕКИ ДЕН УМИРАТ РАЗВЕДЕНИ ХОРА ПРЕДИ ДА СА СЕ ПЕНСИОНИРАЛИ ,КЪДЕ ИМ СА ПАРИТЕ КОИТО НЕ СЕ ОНАСЛЕДЯВАТ ОТ НИКОГО АМА СА СИ ПЛАЩАЛИ ,КЪДЕ СА МИЛИАРДИТЕ ОТ КТБ И САМО ТОВА ЛИ ,ВСЕКИ ТРЯББВА ДА ОТГОГРЯ ПРЕД ЗАКОНА , А НЕ ДА СИ ИЗМИЯТ РЪЦЕТЕ С ЕДИН КМЕТ ,САМО ТОЙ ЛИ Е ,КАКВО СТАВА С МИНИСТРИТЕ ,КОИТО БЯХА ОБВИНЕНИ ,ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СЛУЖБА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА , АКО ТОВА БЕШЕ СЕ СЛУЧИЛО ПРЕДИ ДА БЯХА ВЕЧЕ ЗАД РЕШЕТКИТЕ ,А ТЕ ОБИКАЛЯТ СВЕТА И ЖИВУРКАТ С НАРОДНА ПАРА
  • 2 Мъка,мъка....

    2 0 Отговор
    Състезанието за крадене е толкова голямо и заразно,че вече няма останали читави хора от върхушката в управлението!!!!Граби е девизът на всички партии и партийни в оглозганата ни държава!!Всичко некадърно и бандитско се намести в креслата на управлението....Крадците с партийните книжки от преди сега са пак партийни босове,но в нови кожи и партии......
  • 3 ежко бежко

    2 0 Отговор
    Което ,знаеш ,че не е твое,и да искаш да го присвоиш! Това никога не мога да си го обясня.А някой ,докато не открадне,не може да живее!