Last news in Fakti

21 Юни, 2018 13:12 1 738 6

Практики а-ла „Вълкът от Уолстрийт“ мамят хората

  • измами-
  • инвестиционни посредници-
  • кфн

През последните месеци се увеличава броят на подадените жалби в Комисията за финансов надзор (КФН). Голяма част от пострадалите са чуждестранни граждани, които са попаднали на измамници или през онлайн платформи, или чрез обаждане по телефона. За това предупреди пред "Инвестор" Марио Гаврилов, директор Връзки с обществеността и протокол в КФН, и Калин Клисаров, квестор на „Интepaĸтив Кампъни" ЕOOД (наследник на „Глoбaл Mapĸeтc" OOД).

По думите на Гаврилов практиките са подобни на тези, използвани във филма „Вълкът от Уолстрийт“. „Обаждане по телефона с уверение, че със сигурност се печелят пари, като това често е гарнирано със сложни термини, след което следва превеждане на пари и много често тези пари въобще не стигат до капиталовия пазар“, казва говорителят на комисията в разговора си с финансовия сайт.

Говорителят на КФН обясни още, след като през последната година – година и половина се е вдигнал доста шум около практиките на нелицензираните инвестиционни посредници, от КФН са започнали да предприемат иновативни подходи, един от които е да добавят уширения към имената на реално действащи фирми.

„Така човек, проверявайки списъка (на компании, които извършват инвестиционна дейност без лиценз, б.ред), ако не е особено внимателен, може да се окаже в лапите на именно такъв нелицензиран посредник“, казва Гаврилов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 0 Отговор
    Доста вълци има, не може цял един живот да ги изловите!
  • 2 гост

    6 0 Отговор
    Има ли овце, ще има и вълци.
  • 3 Morgoth

    5 0 Отговор
    Знайни и незнайни фирмички базирани в Лондон ги въртят тези далавери. Една част от тях са чисти измамници - събират пари и правят фалшиви портфейли, а когато дойде време някой да изтегли повечко пари просто изчезват и се оказва, че парите които клиентите им са внасяли никога не са стигали борсата.
    Друга голяма част от тях са истински и имат мерак да бъдат борсови посредници, но са пълни некадърници, без никакъв опит. При тях парите ви ще идат на борсата, но много бързо ще останете без тях поради кофти управление.
    Като цяло видите ли, че ви звънят от +44 и ако това не се окаже отдавна заминалия за Лондон съученик - теглете им една дългосвиреща и затваряйте.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Расулюлах

    3 0 Отговор
    Рано или късно се стига до фалит дори да имаш достатъчно капитал идва момент в които отиваш на загуба и дори капитала да е голям и да не ползваш ливъридж брокера те краде с разни виртуални суапове така че да ти подяжда сметката и да намалява на всеки 24 часа ако не искаш да затвориш на загуба ..иначе затваряш на загуба юдеиско масонската гилдия ти прибира парите обяснява ни как ти отново си виновен и все грешката е в теб и да почнеш сначале
  • 6 Расулюлах

    3 0 Отговор
    Движенията се изчисляват от мега компютри така че похарченото от банките да е по малко от приходите на фалиралите рибоци а ако няма движение и е застои просто изчакват да се насъберат балъците и да ги ограбят...