Last news in Fakti

23 Юни, 2018 21:08 10 089 26

МВР разкри как хванаха беглеца от затвора

  • затворник

С бързата реакция бяха предотвратени евентуални нови престъпления, заяви главният секретар на вътрешното ведомство

Целта на брифинга е да информираме хората, че един рецидивист е заловен и да бъдат спокойни. Така действа системата, така ще работим и занапред спрямо всички, които нарушават правилата. Само за два дни, около 52 часа ни бяха необходими за издирването.

Това заяви вътрешният министър Валентин Радев.

Той благодари на всички, които участваха в операцията – служители на полицията, жандармерията, СОБТ, действали по разпореждане на професионалното ръководство и приложили способи, които доведоха до ефект. Бяхме критикувани, че използвахме много сили, но те бяха необходими. Важно е за подчертая, че критиките, които чувахме демотивират състава, служителите са пресирани и под излишен натиск, когато работят усърдно. На практика, предприети и извършени са всички необходими действия, които невинаги може да бъдат оповестявани и обяснявани, но се вършат. Нека има критики, но по-внимателни, за да могат професионалистите да работят спокойно, заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев на брифинга по повод задържането на издирвания беглец от затвора.

Операцията по издирването е в ход от момента на бягството. Вчера получихме по-конкретен сигнал, който конкретизира мястото, където е забелязан рецидивистът. Незабавно насочихме сили натам и бе организирана мащабна операция с целия ресурс на ОДМВР, СОБТ, Дирекция „Жандармерия“-ГД „Национална полиция“. Проверени бяха много места, в определен момент служебните кучета попаднаха на следа и колегите работиха цяла нощ. Сутринта получихме сигнал на тел. 112 от жител на Летница, че беглецът е забелязан в необитаема къща в града. Към мястото са насочени повече сили и случаят се е развил динамично - беглецът е осъществил отвличане на възрастна жена в опит да се застрахова срещу действията на служителите на МВР, използвано е огнестрелно оръжие за респектирането му и я е оставил. Продължил е бягството си и след бързи действия на СОБТ, е задържан. Няма пострадали. В резултат на действията на жандармеристите, е предотвратено отвличането на жената и евентуална заложническа криза. В момента, в който е осъзнал, че е разпознат, беглецът панически обмислил тактики за спасяване – вижда жената, която живее в края на населеното място, но тя успява да даде знак с жестове на районния инспектор, че е застрашена и той е реагирал много адекватно. Опитал отново да избяга и след бързи тактически действия на СОБТ, беглецът е задържан. СОБТ не се използва само за обезвреждане и в случая работата им допринесе издирваният да не извърши друго престъпление. Предстои анализ на конкретните му действия, но на първоначален етап, преценяваме, че не е имал предварителен цялостен план. Колегите си свършиха работата професионално, заяви главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Благодарение на доброто взаимодействие и координация с Дирекция „Жандармерия“ и МВР бързо създадохме необходимата организация за тактически действия така, че да бъде пресечен пътят на беглеца за изтеглянето му от района и предотвратихме навлизането му по-нататък в населеното място, локализиран бе и задържан. Колегите не му оставиха шанс да окаже съпротива, поясни Георги Гайков, началник на СОБТ.

За два дена полицията си свърши професионално работата, като имаме предвид, че издирваният е с четири постановени присъди, две от които две за грабеж и изнасилване. Веднага след бягството му е образувано е досъдебно производство, вероятно ще има обвинение и за опита за отвличане на възрастната жена, заяви окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕДНО

    50 10 Отговор
    Бабчето подала сигнала да я направят шеф на полицията. Но колко струва тази операция на данъкоплатците? Тошовото време само една патраулка милиционери щяха да го намерят доста по рано и задържат. Какво ще прави сега бабчета, че и името и излезе в пресата. Кой ще я пази?
  • 2 Валя

    49 9 Отговор
    Не вярвайте на милиционери, гадни са и много лъжат!
  • 3 КУЧЕ

    32 5 Отговор
    РАДЕВ НЕ ЗАНАЗВАИТЕ ОЧИТЕ НА ХОРАТА С ТОЗИ БОКЛУК КОЛЕВ ХВАНЕТИ
  • 4 Ааахааа

    31 4 Отговор
    Ами , пуснете друг , и го хващайте пак за да се уеерим че не случаен случай
  • 5 некойси

    35 3 Отговор
    МВР разкри как хванаха беглеца от затвора - опитвал се е неколкократно да се предаде на органите на реда, но безуспешно.
    Най-накрая е успял.
  • 6 ИЛИ

    23 3 Отговор
    Реакцията на МВР въобще не беше бърза. Добре , че това бабче се е обадило. Иначе къда са им информаторите ли агентите ли на полицията? То полиция , отряди, барети, жандармерия, презоз, бензини за това, че тоз човек е бил в общежитие, работел в мандра , а не е бил в затвора. Кой е виновен да си понесе мастрафа?!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 aaa

    31 2 Отговор
    Стига с тия милиционерски простотии бе, 2 милиона българи ги няма в държавата ,останалите едва свързват двата края , и продължаваме да се занимаваме народа с глупости...
  • 9 Министър Зарадев

    24 3 Отговор
    Граждани и селяни, Учението по залавяне на избягал затворник пручиключи успешно ! Силите на мвр показаха отлични резултати, както обикновено, разотивайте си по домовете !
  • 10 Още един гост

    27 1 Отговор
    Мен щеше да ме е срам да изляза и да говоря такива глупости!
  • 11 Под прикритие

    20 1 Отговор
    Хванали са своя човек, който е подприкритие, за да има какво да отчетат
  • 12 Постановка

    22 1 Отговор
    Пълна постановка за да се опитат да се отсрамят за резила преди седмици
  • 13 От боливуд

    20 1 Отговор
    Да направят екшън филм по тоя невероятен случай ...
  • 14 Агент

    16 3 Отговор
    Ако не бяха толкова жалки , ченгетата щяха да са само смешни !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 реалност

    12 1 Отговор
    Цяла България ви знае как работите господин министър , да не дава господ да се нуждаем от услугите ви. В България е най добре всеки сам да се оправя кой както може.
  • 18 гост

    10 2 Отговор
    Тия започнаха да си играят на стражари и апаши. Вие не можете да си опазите кошарите , а после се хвалите как на 10 избягали сте хванали един. То в България е по лесно да избягаш от затвора отколкото децата от училище.
  • 19 пфууу

    7 1 Отговор
    Само да попитам, кой ще понесе отговорност за това, че е оставен на облекчен режим и има право да работи без охрана?
  • 20 анализатор

    2 2 Отговор
    Едни отпе
  • 21 анализатор

    5 3 Отговор
    Едни отпечатъци не можаха да снемат от няд 10 предмета след кражба в мазата ми
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 пенсионер

    4 1 Отговор
    Колко объркани и подвеждащи обяснения за свои оправдания разказва МВР Радев Уж е отвлякал едно Бабче тя дала сигнал на районния инспектор и за дане го разбера. Те да предотвратят отвличанетои без жертви са произвели предупредителни изстрели и така От дядо на баба и така три дни данъкоплатеца плаща заплати на хора заангажирани по издирване и задържане на един кокошкар за това че някой не си е свършил работата З атова че четвърти месец не са открили признаци от следата на съкилийника Пелов който е двойно по опасеп госодата от политическото и професионално ръководства на МВР ни дума промълват.
  • 24 Български небивалици

    2 2 Отговор
    Полицията ни занимава с дела,които са нейна работа...къде са хванатите наркобарони и дилъри....гледам хора определени карат скъпи коли,ходят по почивки,никъде не работят и по-добре живеят от такиеа,като нас,които разчитат на една заплата...е как става така да пръскаш повече пари отколкото получаваш??? И стига господа полицай с това "ама те са под наблюдение господине" значи на всеки ъгъл се дрогирват нашите деца растат и копират от такива като тях и тъпите американски филми момичетата са евтини играчки,а момчетата си въобразяват,че са мафиоти,кокаинови босове,състезатели от бързи и яростни... ХОРАТА СЕ ПОБЪРКВАТ ВЕЧЕ НЕ ГО ЛИ ВИЖДАТЕ...
  • 25 Гост

    0 0 Отговор
    "Съвсем чистокръвен българин трябва да е този Тотьо Чушката — все мърмори, все критикува, все не харесва и никой с нищо не може да му угоди."
    Всички сте едни форумни мрънкалници, които в реалния живот не си мърдате пръста да допринесете с тещо за тази държава, а иначе в нета много ги разбирате нещата...

    Край
  • 26 stupid dog

    1 0 Отговор
    Тук ,само един коментар ,е верен и точен!Пущат ги,пък после ги гонят!Да отчетат дейност !Едни дебели,тромави ,тичат като гламави!