Last news in Fakti

25 Юни, 2018 16:20 2 892 2

Конфискуваха половин автомобил за укриване на данъци

  • конфискация-
  • половин кола

Собственикът е получил условна присъда

Конфискуваха половин автомобил за укриване на данъци - 1

Решение на Бургаския апелативен съд по дело срещу преподавател в ТУ – Габрово, който като пълномощник на едноличен търговец е укрил данъци в особено големи размери, бе оставено в сила от върховните магистрати.

Подсъдимият Пламен П. е признат за виновен в това, че през периода 09.09.2008г.–13.05.2010г., в Сливен, при условията на продължавано престъпление, като пълномощник на ЕТ "ЙОПС- Стоянка Й." – Нова Загора и като посредствен извършител чрез друго лице - управител на фирма, която обслужвала счетоводно едноличния търговец, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 30 691.65 лв. дължим данък по ЗДДС.

Пламен П. е потвърдил неистина пред ТД на НАП – Бургас, ИРМ – Сливен в справки декларации по чл.125 ал.1 от ЗДДС. Съставил и използвал неистински документи, както и използвал документи с невярно съдържание, като доказателство, че са сключени сделки по посочените фактури при представяне на информация пред органите по приходите.

По този начин приспаднал неследващ се данъчен кредит по тях в размер на 30 691.65лв. Съдът е наложил на П. наказание лишаване от свобода за срок от три години, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от четири години, считано от влизане в сила на присъдата и наказание конфискация на ½ идеална част от лек автомобил марка "Опел Вектра".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ефтини сензации

    5 0 Отговор
    С флекса си отрязват половината кола вземат си половината и я продават на търг, а даскала ще кара двуколка, ако са му оставили половината с волана.