Last news in Fakti

26 Юни, 2018 11:47 3 651 7

Арестуваха Кървавата Иванка, "поръчала" семейството си

  • иванка ройдова

Задържаха в съдебната зала Иванка Ройдова от пловдивското село Брани поле! Жената, която е обвинена, че е поръчала убийството на част от семейството си, остана шокирана от развоя на делото. Окръжните магистрати я осъдиха на 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок, но днес Апелативния съд в Пловдив измени присъдата на 3 години затвор, предаде trafficnews.bg.

В съдебния състав на делото днес са Магдалина Иванова и Васил Гатов. Когато съдията попита Иванка Ройдова каква е последната й дума тя заяви: „Аз съм невинна”. След като я изведоха с белезници от залата добави: „Добре са платили”.

Адвокатът на Ройдова Йордан Давчев, коментира, че е очаквал подобен развой на делото, тъй като присъда от Апелативен съд се чете в зала само, ако се измени или подсъдимият се оправдава. В случая той не е очаквал Иванка да бъде оправдана.

„Още като видях състава бях сигурен, какъв ще е изходът, тъй като се съмнявам, че този състав някога е постановявал оправдателни присъди”, коментира Давчев. Той предупредил зет й за евентуалния развой на нещата, но самата Иванка не е очаквала да бъде арестувана, а и те не са и казали предварително, за да не я тревожат.

Преди време цяло Браниполе настръхна, когато миналата година Иванка бе обвинена, че е поръчала да затрият брат й, синът и дъщерята му, зетят и двете внучета. Тя бе арестувана на 23 март 2016 година, след като бяха разкрити ужасяващи детайли по готвено от нея покушение на цяло семейство заради наследство от четири и половина милиона долара.

Месец преди това е била получена информация от ДАНС за това, че жена на 66 години от пловдивско село иска смъртта на свои близки. В основата на престъплението е спор за имот. Тя искала да принудят брат й да подпише договор за прехвърляне на имот. За целта трябвало да бъдат убити и наследниците му - 6 души общо.

70-годишният брат, който е диабетик, трябвало да бъде инжектиран с голяма доза инсулин, за да изглежда смъртта му естествена.

Планът на Ройдова предвиждал ликвидиране и на неговите близки - сина му Георги, дъщерята Гергана, зетя и двамата внуци, на 8 и 15 г.

Масовата екзекуция била замислена навръх Гергьовден, когато цялото семейство се събирало в Браниполе.

Обвиняемата е обещала на потенциалните извършители 10% от парите, които ще придобие по сметки на покойния й баща в Америка. По собствените й изчисления те възлизали на $ 3-4 млн., се посочва от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    12 0 Отговор
    А ако беше успяла? Никаква милост за такива хора!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кикимора

    3 0 Отговор
    И това е малко , ами като излезе , как ще живеят тези роднини?!
  • 6 Иванов

    0 2 Отговор
    Информация хваната от Данс... Нещо ми намирисва това дело. А и за какво са и 3 милиона и 600 хиляди с ядове, като ще си вземе 2 милиона без ядове. Май роднините са я натопили, така ми се чини.
  • 7 блато

    0 0 Отговор
    хипотетично пак нямаше да е наследник, дори и да беше успяла. Ако някой беше й се навил на акъла и затрил семейството едновременно на гергьовден, при невъзможност да се определи кой след кой е починал се счита че най-младият е починал последен, дефакто най-малкото дете. Щом детето е последно, негови наследници се падат братя и сестри на майка му и баща му и Иванка няма да е наследник по никакъв начин. Да е чела по-внимателно закона за наследството тази кукундрела. Както го е била замислила- хората на масата и някой влиза и ги соли с калашника, нищо нямаше да излезе. Да се радваме че се е разминало и да й се посмеем на акъла на тази патица.