Last news in Fakti

27 Юни, 2018 10:19 2 027 8

6 месеца условно за полицай, шофирал с близо 4 промила

  • полицай-
  • пиян-
  • алкохол-
  • орлин георгиев

Книжката на Орлин Георгиев е отнета за по-малко от две години

6 месеца условно за полицай, шофирал с близо 4 промила - 1

Шест месеца лишаване от свобода условно с тригодишен изпитателен срок получи Орлин Георгиев, началник група в сектор "Криминална полиция" в Хасково. Освен това той е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от година и 9 месеца.

Орлин Георгиев бе спипан зад волана на Citroen-a си на 19 ноември миналата година, а дрегерът показа 3.39 промила алкохол в кръвта. По-късно назначеното изследване е установило наличие на 3.92 промила, припомнят колегите от Haskovo.net.

Наказанието бе наложено от съдия Пламен Георгиев, председател на Районния съд в Хасково. По-рано друг съдебен състав отказа да одобри споразумение с прокуратурата, което също предвиждаше 6 месеца условно.

Съдията обясни в залата, че съдебният процес е проведен като съкратено производство, при което подсъдимият признава вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. При такова производство съдът е длъжен да наложи наказание, по-ниско от предвидения минимум в закона. Предвид са взети и добрите характеристични данни на полицая и чистото му съдебно минало.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок пред Хасковския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    15 1 Отговор
    Смях.....
  • 2 бай той

    27 0 Отговор
    Не би трябвало вече да е полицай!
    Сега не зная как е закона за МВР, но по-рано в системата нямаха право да работят лица, които са осъдени. Осъдят ли те и дори да си полицай трябва да бъдеш уволнен, защото по закон нямаш право да бъдеш такъв.
  • 3 Атанасов

    2 0 Отговор
    1979 г. Аналогичен случай. Една година без свидетелство за правоуправление.
  • 4 ПИЯН

    6 1 Отговор
    СМЯХ В БЪЛГАРИЯ САМО ТУКА ГИ ИМА СМОТАНИТЕ ЗАКОНИ НЕ СЪМ ПОЛИЦАЙ НО ЗАЩО КАТО ХВАНАТ ПОЛИЦАЙ .ПОЖАРНИКАР . ВОЕНЕН ГИ ГОНЯТ ОТ РАБОТА А РАБОТЕЩИ В ЗАВОДИ И ТН НЕ ГИ ГОНЯТ НАЛИ ЗАКОНИТЕ ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ И ДА ОТБЕЛЕЖА КОГАТО НЕ СА БИЛИ НА РАБОТА СА ГИ УСТАНОВИЛИ
  • 5 Весо

    9 1 Отговор
    Ако хвават обикновен човечец такова ли ще е наказанието ваща мама де....а

    Коментиран от #6

  • 6 Пешо

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Весо":

    Даже и такова няма да е. Най-много пробация!

    Коментиран от #7

  • 7 ДЮна

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо":

    Пешка, след промени в НК, вече няма пробация за това престъпление.
    Само затвор. Уловно,ефективно, но затвор. Преди имаше пробация.
    Направо съм изумен, че има осъден полицай за шофиране след употребна на алкохол.
    Това е някаква минимална светлина в тунела.
    Някаква малка победа по пътя към върховенството на закона.
  • 8 123

    3 0 Отговор
    Е сега като е осъден няма право да носи оръжие.Със сопа ли ще ходи на работа.Веднага трябва да бъде изгонен. Този човек е потенциялен убиец.Пиян до козирката и кара автомобил и с служебното оръжие на кръста. Явно е ГЕРБ-жия щом го пазят толкова.