4 Юли, 2018 19:43 2 722 8

10 000 лв гаранция за подкупния началник на КАТ-Благоевград

  • кат-благоевград-
  • данаил стоицов

Данаил Стоицов остава в ареста

10 000 лв гаранция за подкупния началник на КАТ-Благоевград - 1

Окръжният съд в Благоевград определи 10 000 лв. парична гаранция на началника на "Пътна полиция - Благоевград" ст. инсп. Данаил Стоицов. Това сподели пред Радио Фокус - Пирин адвокатът на обвиняемия Иван Чолаков след днешното заседание.

"Данаил Стоицов засега остава в ареста. В тридневен срок защитата или прокуратурата може да обжалват наложената мярка за неотклонение. След изтичнаето на срока ще стане ясно дали гаранцията е допустима за семейството на Стоицов", обясни адвокат Чолаков.

След специализираната акция на сектор „Вътрешна сигурност“ и Специализираната прокуратура в „Пътна полиция“ – Благоевград, която се проведе на 22 май, бяха повдигнати обвинения на трима души. Единият е Данаил Стоицов, началник на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Благоевград, на когото са повдигнати обвинения за четири престъпления – вземане на подкуп, използване на служебно положение, незаконно държане на огнестрелно оръжие и превишаване на правата си, чрез осигуряването на полицейски конвой за движението на тежкотоварна машина с извънгабаритна техника. Ст. инсп. Стоицов е в ареста от акцията до момента, като на 5 юни 2018 година Софийски апелативен съд взе решение той да остане в ареста.

Другото лице, което е привлечено като обвиняем е Бойко Шарков. Неговото обвинение е за подкуп, в който е участвал като помагач, улеснил е умишлено обвиняемият Данаил Стоицов да поиска и получи от различни лица подкуп. Бойко Шарков е освободен с парична гаранция в размер на 7000 лв.

Третият обвиняем е Никола Доганджийски, който според обвинението умишлено е улеснил ст. инсп. Стоицов да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер. Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и идентифицират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич и РУ – Гоце Делчев.

В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Никола Доганджийски провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа. Третият обвиняем е с определена парична гаранция в размер на 6000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    5 1 Отговор
    Само в байгалария е възможно,да те хванат с над 500000,и да та пуснат за жълти стотинки
  • 2 Дана

    3 1 Отговор
    Да седи зад решетките мършата
  • 3 Ретко

    5 1 Отговор
    Мършо продажна за това ли си станал български офицер.
  • 4 Валн

    1 1 Отговор
    Не усежате ли безсилието на тези които лапат пари от народа аз и вас
  • 5 Валн

    1 1 Отговор
    Не усежате ли безсилието на тези които лапат пари от народа аз и вас
  • 6 Валн

    0 1 Отговор
    Никакви доказателства тия въздух от МВР
  • 7 Валн

    0 1 Отговор
    Защо прокур си прави жтлешки
  • 8 Валн

    1 1 Отговор
    Защо прокур си прави на утрепка