Last news in Fakti

5 Юли, 2018 09:11 4 881 7

Кой и защо уби данъчния в София?

  • валери йорданов-
  • данъчен

Наистина е нужно време за едно разследване на подобен случай

Бившият следовател и адвокат Людмил Рангелов коментира заедно с Валери Йорданов, бивш директор на СДВР, в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия развръзката около разследването на убийството на данъчния в София.

Припомняме ви, че на 18 декември 2017 г. в центъра на София бе разстрелян данъчният служител Иво Стаменов. Месец по-късно той умря от раните си. Два месеца след покушението е първият арест на банда, която според МВР е автор на убийството. Оказва се, че тя е на депутатски брат Депутатът е Димитър Аврамов от ДПС. Тогава обаче доказателствата са недостатъчни. На 3 юли 2018-а година обаче бандата е задържана отново. Депутатският брат и още двама души са в ареста за 72 часа. Четвъртият от групата изтърпява ефективна присъда в Бургаския затвор. Според разследващите четиримата са имали поръчка за следене и побой на данъчния шеф.

Рангелов определи като изключително тежък случая с убийството на Стаменов.

„Изключително арогантен е случаят с посегателството върху държавността“, заяви и Валери Йорданов. „Подобни случаи обаче, в които се приема поръчка от група са доста сложни за доказване“, обясни той.

„Наистина е нужно време за едно разследване на подобен случай. Аз съм убеден, че ще се стигне до края. Въпросът е вече каква ще бъде тежестта на доказателствата, които ще бъдат събрани“, каза Валери Йорданов.

„В подобни случаи не може да се разчита само на свидетелски доказателства“, обясни той и поясни: „Това престъпление е посегателство срещу държавността“.

„Причината за подобно тежко престъпление е липсата на респект към държавните органи“, добави адвокат Рангелов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    19 2 Отговор
    Изобщо не смятам,че данъчният е "чист" , няма такива, нямаше да стигне изобщо до този пост ако не е в услуга на някого.
  • 2 666

    15 1 Отговор
    Дали не е поалчнял ама бая?????
  • 3 Judas

    11 1 Отговор
    Да се замислят останалите! Инспектори.
  • 4 фердинанд

    9 2 Отговор
    Депутата преди е бил в друга партия може да я напишете.Както и кой го е издигнал за такъв.Като са казали ,а ,да кажат б,в и г.
  • 5 бббббб

    5 1 Отговор
    Тръгнал от люпилнята ГРОБ.
  • 6 АНОНИМЕН

    5 0 Отговор
    АМИ ТО КОЛКО ДАНЪЧНИ КОРУМПИРАНИ ЗАДЪРЖАХА АМА НИЩО ,Е МИ РЕКИТЬОРИТЕ ПОЧНАХА ДА СЕ ОПРАВЯТ ПО МЕЖДУ СИ
  • 7 Гладен

    3 0 Отговор
    Като чуеш данъчен,митничар,народен избранник....някак не ми дреме че е отнесъл плувката.Сигурен съм,че почти всички мислят като мен.Да се избиват.Не ми дреме!