Last news in Fakti

5 Юли, 2018 10:30 4 109 13

Затвор грози българката, арестувана в Турция за тероризъм

  • мира яшар-
  • кюрди-
  • тероризъм

Прокуратурата в южната ни съседка иска 1,5-годишна присъда за Мира Яшар

Затвор грози българката, арестувана в Турция за тероризъм - 1

Българката Мира Яшар може да влезе в турски затвор за година и пет месеца, защото прокуратурата в град Айдън е убедена, че българката от кюрдски произход е свързана с терористи. Това стана ясно на третото заседание в съдебния процес, състояло се вчера (4 юли), предава 24rodopi.com.

Делото срещу Мира Яшар Абдулселямотглу и приятеля ѝ, британецът Джоузеф Робинсън, се гледа в Трети наказателен съд за тежки престъпления в турския град Айдън. Яшар е подсъдима за разпространение на антидържавна пропаганда на терористична организация. Прокуратурата поиска за нея 1,5 години затвор, а за британеца – 7 години и 6 месеца.

Яшар бе арестувана на 27 юли м. г. в курорта Дидим заедно с майка си Веселина и приятеля си Джоузеф. Веселина бе освободена, а Мира е с мярка за неотклонение „Подписка“. Тя няма право да напуска Турция.

Мира и Джоузеф се запознали в социалните мрежи. Джоузеф Робинсън е бивш британски войник, за когото се твърди, че се е сражавал на страната на кюрдска милиция срещу „Ислямска държава“ в Сирия. Той е обвинен в членство в терористична организация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мира Яшар

    14 8 Отговор
    НЕ Е БЪЛГАРСКО ИМЕ! Така, че съдят се чалми!
  • 2 koпа

    18 5 Отговор
    Ако си терорист ще си търпиш и последствията,тя май си мисли че си играе играта за демокрация и права на терористите ПКК която се играе в Европа ,дълго ще помни почивката си в Турция.
  • 3 Салам Алеко

    14 5 Отговор
    Пишете бе хора българската гражданка! Така както пишете, обиждате и нас, и нея!
  • 4 Хасан

    9 9 Отговор
    Това са ”възродените ”българи...мургави кюрди,роми,сирийци,мокдавци...ще бъдем като националния отбор на Франция...хаха...за отворено общество...за една мургава Европа

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Салам Алеко

    9 5 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Ще бъдете, не ще бъдем! Това че в момента си тук, незначи че няма да отлетиш зад борда!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бабангида

    7 8 Отговор
    Тая е българка колкото Хасан е турчин, а в Турция може да я обесят и само защото е кюрдка не разбрахте ли че Турция на Ататюрк вече я няма Ердоган я стъпка и затри, и това не е вече правова държава.Очерниха и Гюлен пренебрегвайки кои е и какво е направил тоя човек за турците и за Турция, видяхме и какво направиха слугите на Ердоган с войниците след революцията, пък какво остава за жена в рацете на тия ислямскити.

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пижо

    1 6 Отговор
    Смръдливите блъгаре се интересуват много от генетичните си братя,защо ли?
  • 10 чалма тв

    4 4 Отговор
    Да се трепят, утре ще се помирят и ще тръгнат срещу нас в името на техния аллах,най добре всички да се върнат в Анадола, не сте добре дошли в България.Защо ваши проблеми трябва някой да решава..От вас света полза не е видял, освен убийства и кланета.
  • 11 турчин

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Бабангида":

    За каква революца говориш ти чуваш ли се какво приказващ това си е чист опит за преврат от предателя Гюлен,какво е направил за Турция предал страната си на краварите,служил е за техните интереси хвърли бомби върху своя народ,направи всичко възможно за да заслужи титлата предател,ако много го уважаваш отваряйте още училища на Гюлен в България и след 30 години пак ще си приказваме тогава ,разбира се ако има за какво да се приказва.

    Коментиран от #13

  • 12 Mудис

    3 3 Отговор
    Тя трябва много да е щастлива като си почива безплатно.Смърт за терориската
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.