Last news in Fakti

12 Юли, 2018 15:17 3 351 1

Убиецът на доцента от Пловдив остава в ареста

  • доцент-
  • илия стоичков-
  • стефан нейков

На 3 юли обвиняемият Илия Стоичков умъртвил Стефан Нейков по особено жесток начин

Убиецът на доцента от Пловдив остава в ареста - 1
Снимка: БТА

Апелативният съд в Пловдив потвърди решението на Окръжния съд и остави в ареста 42-годишния Илия Стоичков, обвинен за умишленото убийство на доцент Стефан Нейков, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Стоичков е привлечен като обвиняем за това, че на 3 юли умишлено е умъртвил пенсионирания учен доц. Стефан Нейков в Пловдив. За това престъпление законът предвижда "лишаване от свобода" от 10 до 20 години. Според магистратите налице са достатъчно данни, от които да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението.

Апелативните магистрати са счели, че съществува реална опасност Стоичков да извърши друго престъпление при по-лека мярка, както и да се укрие. Определението е окончателно.

Установено е, че Нейков е починал след жесток побой и сексуално насилие с бейзболна бухалка, извършени от обвиняемия в района на село Оризари. Съпругата на Стоичков е била студентка на убития и един от мотивите за престъплението е ревност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    8 1 Отговор
    ОТ 10 ДО 20 ГОДИНИ! За това чудовищно престъпление!? Доживотна присъда за изверга! И за тъпата му жена студентка! Да пребиеш някого до смърт, да го изнасилиш с бухалка, това ясно говори, че този никога не е бил нормален човек и никога няма да бъде! Жена му също! Семейство садисти и простаци! Тази присъда от 10 до 20 години е за тъпата жена, а за него до живот! Ако бяхме нормална държава, но не сме!