Last news in Fakti

12 Юли, 2018 15:40 17 407 18

Пенчо, който закла баща си, бил внук на величие от БКП

  • отцеубийство-
  • лозенец-
  • бкп

Внук на величие от ЦК на БКП и приближен на Людмила Живкова е Пенчо Ненов, който закла баща си в столичния квартал „Лозенец“. 26-годишният младеж е син на дъщеря на големеца от миналото Георги Гошкин, съобщава „Телеграф“.

„Чухме тропане. После дойде полиция и разбрахме какво е станало. Видях Пенчо, когато го изкарваха с белезници“, разказа съсед от кооперацията на ул. „Липа“ 9 в кв. „Лозенец“. Малко по-късно стана ясно, че младият мъж страда от шизофрения и маниакална психоза. Регистриран е в Центъра за психично здраве от шест години, но спрял да си пие хапчетата.

Пенчо се прибрал преди 3-4 дни от морето. Работел по Южното Черноморие като барман, разказаха съседи. Споделил пред близките си, че вече е добре и не иска да пие повече хапчета. Ченгета предполагат, че шизофренията му се е отключила отново, като поводът се оказал дребен семеен скандал. В късния следобед във вторник Пенчо първо пребил майка си и започнал да плаши, че ще ги избие.

Изплашената Ирина Ненова успяла да се отскубне от озверелия си син и изтичала в 4-о РПУ, за да извика помощ. Щом ченгетата пристигнали, заварили внука на Гошкин барикадиран в апартамента. След като успели да нахлуят, открили обезобразения труп на баща му Пенчо Ненов-старши. Възрастният мъж бил обезобразен като по тялото му се виждали рани от нож. Той бил ръган многократно с два ножа, които синът му държал, споделиха криминалисти. Предполага се, че е заклал татко си докато майката е търсила помощ от полицията.

„Ненови живеят тук от десетки години. Целият „Лозенец“ ги знае като роднините на Гошкин от ЦК-то. Младото момче се мотаеше по улиците и смятахме, че е наркоман. Не знаехме, че е шизофреник“, коментираха съседи. По думите им, Пенчо имал брат, който учел в чужбина. След като 26-годишният Ненов бил задържан, го вкарали в Центъра за психично здраве под полицейска охрана.

Дядото на шизофреника – Георги Димитров-Гошкин, е бил председател на Комитета за приятелство и културни връзки в чужбина, а негов заместник станала не коя да е, а Людмила Живкова. След няколко години, обаче, е била преназначена в Комитета по култура, а Гошкин поел Комитет за защита на мира. Между 1964 и 1966 г. е главен редактор на в. „Литературен фронт“. От 1966 до 1971 г. е кандидат-член на ЦК на БКП, а от 1971 до 1990 г. и член на ЦК на БКП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Позитано 20

    37 6 Отговор
    Ааа това не може да е верно. .
  • 2 Гост

    27 4 Отговор
    Анти христ значи
  • 3 Буко Баламата

    53 8 Отговор
    Ами то рано или късно идва "сервитьора със сметката"!!
  • 4 Цанков

    61 23 Отговор
    Рано или късно комунягите ще си платят за безбройните престъпления срещу българския народ!

    Коментиран от #14

  • 5 Враца

    30 4 Отговор
    Всички са добре дошли в България да правят бизнес ,почивки и т.н.. Ама да се мешат в в политиката и в законите на тази страна-не мога да го приема.За това мразя турците които са тук,и се правят на Българи пред нас и на турци пред себеподобните си.Като живееш тук ще уважаваш всичко Българско и родно.Като си в турция прави каквото там си правите.Това се отнася за такива като хасан и тем подобни индивиди.
  • 6 Bossman

    29 1 Отговор
    Наркотиците не прощават
  • 7 Я гледай

    31 17 Отговор
    То и дядодо му е бил шизофреник комунист.Кво да приш?Обикновено се предава по наследство през поколение.
  • 8 garbage

    27 11 Отговор
    Ето кои са Бкп - Кпсс!!!
  • 9 Ефтини сензации

    23 8 Отговор
    Нормално за комунистическото простолюдие...
    Дядото от кумунистическото простолюдие, внука глезено мамино синче дето всичко наготово получава, всичко без възпитание. И резултатите не закъсняват....
  • 10 Реалист1

    16 9 Отговор
    Мая за тестото на американските мекерета. Само че шизофрения и комунизъм не е съвместимо. И кога е имало комунизъм в България. Когато партийците се наричаха така ли? Бившите партийци сега са милионерите на страната, те никога не са следвали идеята а парите и властта. Е, получиха си ги.
  • 11 Драган

    9 3 Отговор
    В Лозенец. Рядко ще видиш висш БКП селяндур да живее извън центъра-за разлика от глуповатите им поддръжници.
    Те живеят и в САЩ,Канада или ЕС, сме в Русия, Северна Корея или Куба.
  • 12 историка Спас

    13 4 Отговор
    Комунистите репресираха,убиваха и грабеха.Днешните демоНократи правят същото.Веруюто на Бранник пък е бил "Бог,Борис,България"-не са били глупави хората по това време.После комунистинте отменят образователния ценз за възлови позиции и вече 70год. няма как да се оправим

    Коментиран от #13

  • 13 garbage

    13 6 Отговор

    До коментар #12 от "историка Спас":

    Това което направиха Бкп с народа си беше геноцид!
  • 14 Расулюлах

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "Цанков":

    А тиквата и гроб коги ше плащат

    Коментиран от #15

  • 15 Просия

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Расулюлах":

    Първо чистокръвните комунисти...има 1000 години да минат докато се прочистат !!!
  • 16 ВЪЗМУТЕН

    5 7 Отговор
    А десетото поколение върнато на зад, какъв ли е произхода? ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ ОТ ПЛОСКИ СТАТИИ, А ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ РЕЗИЛ В КОМЕНТАРИТЕ! ГОСПОДА ПИШЕЩИ СТАТИИ И КОМЕНТАТОРИ, ВИЕ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ , ЧЕ СЕГА НИ УБИВАТ ВЛАСТИМАЩИТЕ, СЕГА, А НЕ ТОЛКОВА НАЗАД МЕ ИНТЕРЕСУВА КОЙ ОТ КЪДЕ МУ Е РОДОСЛОВНОТО ДЪРВО! ПРЕСТАНЕТЕ С ТЕЗИ ОТВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО нещица, ЗА ДА СЕ ЗАКРИВА ГЕНОЦИДА, КОЙТО СЕ ИЗВЪРШВА НАД НАС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 17 антикомунист

    10 1 Отговор
    Всички членове на БКП бяха шизофрениц и и страдащи от маниакална психоза. Ако бяха свестни нямаше да избиват народа след 9.9.1944 и да се величаят, че те са закона. Сега, като виждат, че нямат сигурност, за да "колят и бесят" се избиват помежду си.
  • 18 Сами

    4 2 Отговор
    Айдеее,отприщиха се.Нерде Ямбол,нерде Стамбол.То вие за това пишете,за да се отприщи плюенето по миналия строй.Каквито и да са били комунистите като сегашните народни изедници не е имало.
    .