Last news in Fakti

16 Юли, 2018 10:17 7 956 3

Нарковойна зад решетките, смазали от бой Маратонката

  • нарковойна-
  • затвор-
  • дрога-
  • маратонката

Двама братя, излежаващи присъди за наркотици в Бургаския затвор, са пребили зверски свой конкурент в една от тоалетните на пандиза. Случаят е от преди 2 години, но стана известен едва преди дни, когато в Бургаския окръжен съд беше разгледана молбата за предсрочно освобождаване на един от участниците в мелето – Мартин Бабамов, по прякор Бабана.

Сливналията продължава да излежава 2-годишна присъда за производство с цел разпространение на синтетична дрога, като от нея му остават още 4 месеца. По време на делото съдия Даниел Марков попита затворника защо е бил изолиран за 14 дни в наказателна килия. Санкцията е наложена от началника на зандана Бранимир Мангъров заради побоя над друг популярен сливенски „готвач“ Красимир Станков, по прякор Маратонката.

„Беше при самозащита! Съдът отмени наказанието“, оправда се Бабамов.

Проверка на Флагман.бг показа, че разследването по случая е спряно заради изненадващата смърт на Маратонката. Той умира от масивен инфаркт през август 2016 г. Тогава Маратонката е пуснат на свобода, за да отиде на лечение в София след оплаквания от високо кръвно и силно главоболие. Той умира буквално на път за болницата.

Вече на свобода е и другият участник в мелето – братът на Бабана, който присъства в залата по време на делото.

Самият Мартин обяви, че ако бъде освободен, повече няма да докосне дрога и планира да си изкарва прехраната с честен труд – като таксиметров шофьор.

„Мога да шофирам, да си отворя някакво магазинче за дрехи. Разбирам и от ремонт на компютри. Мога да си отворя и някакъв сервиз, но мисля като изляза на свобода да карам такси. Смятам, че ще се справя“, каза Бабамов.

И прокуратурата, и началникът на затвора обаче се противопоставиха на искането за предсрочно освобождаване на сливенския наркоготвач. Бабамов не бил дал достатъчно доказателства, че се е поправил, освен това рискът от рецидив при него все още бил висок.

Уважаваният магистрат Даниел Марков се съобрази с мотивите им и остави зад решетките Бабана, който обаче може да обжалва решението пред следващата инстанция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тервелчо

    1 0 Отговор
    Обичам краси
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 НСБОП

    0 0 Отговор
    Апък брат му Дилян тоя насран сводник дето внася кокаин с колите от Италия скоро ще изгори и той...Със сигурност още малко му остава!!!