Last news in Fakti

16 Юли, 2018 13:42 3 884 3

Спецполицаи удариха заложна къща, закопчаха четирима лихвари

  • лихвари-
  • заложна къща

Акция срещу пловдивски лихвари провежда пловдивския БОП, съобщи TrafficNews.bg. На прицела на местните антимафиоти е голяма заложна къща в квартал "Изгрев". Операцията се провежда след получени множество жалби и сигнали от граждани за измамни схеми.

Според първоначалната информация са арестувани четирима лихвари - собственикът на заложната къща Иван Бистрашки и негови партньори - Васил, Владо Коцоянис по прякор Гърчето и Георги Мирчев. Бистрашки е арестуван в пловдивско кафене, а при обиските в в един от автомобилите е открит кокаин.

Според Търговския регистър Бистрашки е собственик на Заложна къща Фокс 585. В момента текат обиски в заложната къща и на адресите на задържаните. Антимафиотите изземват документи, компютри, мобилни телефони.

Преди три години пловдивчанинът Борислав Наков заплаши, че ще скочи от "Преспите", тъй като останал без покрив заради измамни схема, организирана от Бистрашки. Той заяви, че е станал жертва на лихвари, които го подмамили да им прехвърли бащината си къща с двор срещу смешна сума. Заплаши със самоубийство, ако не получи справедливост. Обвиненията бяха отправени към Иван Бистрашки и Георги Мирчев.

Владимир Коцоянис влезе в криминалните хроники преди 6 години, когато бе арестуван в Пловдив за престъпления в Ирландия. Собственикът на фирмите “Автобилдинг” за търговия с коли и на “Универсал Кеш” бе задържан, след като бе обявен за общонационално издирване.

Куцоянис и бившият футболен съдия Момчил Врайков са арестувани в Дъблин през февруари 2011 г., след като служител в най-голямата фирма за банкомати за самообслужване “NCR” в Ирландия забелязва скимиращи устройства на терминал в мол. Камерите на търговския център заснели Куцоянис, който бил задържан от мобилен полицейски патрул, наблюдаващ банкоматите в района.

Срещу Куцоянис тогава имаше седем обвинения, свързани с теглене на различни суми от банкови карти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 1 Отговор
    Браво , тия не са за жалене.
  • 2 гост

    4 1 Отговор
    Ае към панделата
  • 3 Пешо

    6 0 Отговор
    Пак ще е много шум и нищо. Не им вярвам на службите и на прокуратурата!