17 Юли, 2018 09:48 2 099 2

Разбиха цех за фалшиви банкови карти

  • фалшификация-
  • банкови карти-
  • документи

Повдигнати са обвинения на четирима задържани

Разбиха цех за фалшиви банкови карти - 1

Разбиха "цех" за измами със скимиращи устройства и фалшиви документи край Пловдив. При акция на ГДБОП са иззети заготовки за лични документи, пластики, слотове и клавиатури за банкомати, лайсни с микрокамери, предаде "Нова телевизия".

Открити са голямо количество български и чужди паспорти, лични карти, талони за автомобили, както и заготовки за лични документи без нанесени имена и без поставени снимки.

Повдигнати са обвинения на четирима души, които са задържани. „Акцията е извършена на 13 юли в Пловдивска област. Претърсени са офиси, жилища и моторни превозни средства. В резултат на това бяха намерени изброените вещи. Предстоят експертизи”, поясни в сутрешният блок на "Нова телевизия" говорителят на Спецпрокуратурата Лидия Манолова.

„Намерени са два броя ПОС терминални устройства с клавиатури за тях. Отделно от това и клавиатури за банкомат. Всичко намерено касае установен напълно затворен цикъл на производство”, уточни Манолова.

На двама от задържаните са определени парични гаранции от 150 000 лв. и 100 000 лв., а на другите двама - по 70 000 лв.

„Интересна находка са ръчен часовник и химикалка с вградени камери, както и други вещи, които представляват по-особен интерес за разследващите органи. Намерени са компютърни данни за производство за фалшиви документи за самоличност. Те са били заложени в преносими компютри и флашки”, каза още говорителят на Спецпрокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моше

    3 0 Отговор
    Малиииии, отиде ми бизнеса....
  • 2 Специализираната прокуратура

    3 0 Отговор
    станаха за смях. Намерени са ръчен часовник и химикалка със скрити камери? Ами и аз имам - в онлайн магазините е пълно и са жълти стотинки. Нали човек трябва да снима корумпирани прокурори.