Last news in Fakti

17 Юли, 2018 12:31 2 157 0

15-годишен открадна две коли за ден във Видин, потроши едната

  • видин-
  • 15-годишен-
  • кражба-
  • автомобили

Момчето е заловено, предоставена му е полицейска закрила на основание наредбата за предоставяне на полицейска закрила на дете

15-годишен открадна две коли за ден във Видин, потроши едната - 1

Полицията във Видин задържа младеж на 15 години, откраднал два леки автомобила в един и същи ден.

На 16 юли в 08:18 часа на спешния телефон постъпил сигнал за противозаконно отнета лека кола - „Опел Астра” без регистрационни табели, паркирана на ул. „Байкал” в кв. „Нов път” в областния град. В 09:00 часа превозното средство било открито на ул. „Волга” в квартала.

Авторът на деянието е 15-годишен, който е установен в хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

Същият ден, в 22:30 часа видинчанка сигнализирала в полицията, че неизвестно лице влязло в магазина на ул. „Христо Ботев”, докато тя била пред търговския обект, и откраднало мобилния телефон и контактния ключ на Audi. Вещите били оставени от нея на рафт до касата.

След като установила липсата им жената видяла, че колата, паркирана пред обекта, я нямало. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия, като превозното средство е открито от служителите на реда изоставено и заключено, със спукана предна гума и счупена джанта, на надлеза на ул.„Цар Иван Асен ІІ” в града.

Извършителят на престъплението е заловен - същият непълнолетен, който с протокол предал контактния ключ на Audi-то. Момчето е доведено в РУ-Видин, предоставена му е полицейска закрила на основание наредбата за предоставяне на полицейска закрила на дете.

Откраднатият мобилен телефон е намерен и предаден с протокол от пълнолетен видинчанин, който заявил, че по-рано вечерта го е закупил от момчето.

Работата по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА