Last news in Fakti

18 Юли, 2018 18:40 2 039 2

Хванаха грък за оръжейна контрабанда от България за о. Крит

  • оръжие-
  • контрабанда-
  • крит

Бизнесменът в миналото е бил обвинен за фалшифициране на документи

На канал за незаконно оръжие от България за остров Крит попаднаха митничари от ГКПП Промахон. Арестуван е 55-годишен гръцки бизнесмен, който притежава магазини за военно оборудване в град Ираклион и се предполага, че е "мозъка" на канал за търговия с оръжия, внасяни от България, съобщи в. "Труд".

Бизнесменът, който в миналото е бил обвинен за фалшифициране на документи, издаване на фалшиви паспорти, фалшиви данъчни номера и търговия с оръжие, беше арестуван след много месеци наблюдение.

В кръгозора на властите е попаднал от 1 март, когато служители на митническата служба в Промахон, след проверка на камион пътуващ от България за град Ираклио на остров Крит чрез системата за контрол X-RAY, открили изненадващо, че сред хранителните добавки и детски стоки, които превозвал камиона е укрита оръжейната стока.

Открити са 20 барабанни и газови пистолети, три ножа, различни видове средства за стрелба и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бисер

    5 0 Отговор
    Гръмко заглавие,за двадесет газови пистолета
  • 2 Салам Алеко

    5 0 Отговор
    Всеки на острова има чифте! Турците са вкадели острова 70 г. а Гърция 400! А немския десант е избит от местните без помощ от войска! Там имат "вендета" (отмъщения) които траят за много поколения! Там се произвежда и най-качественния хашиш в света(село Зонияна), там държавата не командва! 26 годишен младеж от селото разкриха властите със 6милиона евро в швейцарска банка! Гръцкия му е малко по-зле от на български ром! Четох го новините!