Last news in Fakti

21 Юли, 2018 09:48 3 031 3

Кървавата Иванка е на свобода

  • иванка ройдова-
  • съд-
  • убийство

Иванка Ройдова, която бе арестувана преди три седмици в съдебна зала и отведена в Сливенския затвор, е пак на свобода. Това потвърди пред БЛИЦ адвокатът на обвиняемата Йордан Давчев. Той съобщи, че е победил Апелативния съд в Пловдив и е пуснал жалба пред ВКС, за да обжалва тази несправедлива ефективна присъда, която клиентката му бе получила.

Припомняме, че на 26 юни т.г. състав на Апелативния съд, смени 3 - годишната условна присъда с реално наказание за същия период. Ройдова бе задържана в самата зала с мотива, че има опасност да се укрие. Жената, която е обвинена, че е поръчала убийството на част от семейството си, остана шокирана от развоя на делото.

Когато съдията попита Иванка Ройдова каква е последната й дума тя заяви: „Аз съм невинна”. След като я изведоха с белезници от залата добави: „Добре са платили”. Присъдата не е окончателна, тъй като има още една инстанция, която ще гледа делото.

След ареста, Ройдова е откарана директно в Сливенския затвор, където е прекарала 3 седмици. Мярката за неотклонение е била обжалвана от адвоката й Йордан Давчев пред ВКС. Разглеждането на мярката обаче се е забавило във времето, тъй като призовкарите не са успявали да открият пострадалите, за да им връчат призовките.

В крайна сметка ВКС отхвърля мотивите на апелативния съд и коментира, че рискът от укриване трябва да бъде реален, а не абстрактен. А в случая с Ройдова , тя живее на един и същ адрес от 30 години и през цялото време е съдействала на досъдебното производство и се е явявала на всяко от делата.

Иванка Ройдова бе арестувана на 23 март 2016 година, след като бяха разкрити детайли по готвено от нея покушение на цяло семейство заради наследство от четири и половина милиона долара.

Месец преди това е била получена информация от ДАНС за това, че жена на 66 години от пловдивско село иска смъртта на свои близки. В основата на престъплението е спор за имот. Тя искала да принудят брат й да подпише договор за прехвърляне на имот. За целта трябвало да бъдат убити и наследниците му - 6 души общо.

70-годишният брат, който е диабетик, трябвало да бъде инжектиран с голяма доза инсулин, за да изглежда смъртта му естествена.

Планът предвиждал ликвидиране и на неговите близки - сина му Георги, дъщерята Гергана, зетя и двамата внуци, на 8 и 15 г. Масовата екзекуция била замислена навръх Гергьовден, когато цялото семейство се събирало в Браниполе.

Обвиняемата е обещала на потенциалните извършители 10% от парите, които ще придобие по сметки на покойния й баща в Америка. По собствените й изчисления те възлизали на $ 3-4 млн., се посочва от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ефтини сензации

    0 0 Отговор
    Местя си го ритуално в другия крачол!
  • 3 Ivan S

    0 0 Отговор
    Скалъпена история..как пък точно с нея се свърза агент на ДАНС под прикритие.. Що не се свържат с мен, ако знаят на комшийката какво й мисля... Няма да свършат работа като хората и да хванат Цветан Василев или Цветан Цветанов...