22 Юли, 2018 15:39 1 433 2

Само един от надзирателите във Варна остава в ареста

  • варна-
  • надзиратели

Само един от задържаните варненски надзиратели остава в ареста. Другите двама бяха пуснати под домашен арест. И за тримата съдът сметна, че може да направи обосновано предположение за съпричастност към деянието, за което са обвинени, както и че има реална опасност да въздействат върху свидетелите – техни колеги и затворници.

По-рано днес ворият от задържаните надзиратели във Варненския затвор Милен Добрев беше пуснат под домашен арест. Това стана след извънредно заседание в Окръжния съд във Варна. Първоначалното той бе задържане под стража за срок до 72 часа.

Третия задържан надзирател Стоян Петров също бе освободен.

По-рано през деня съдът реши да остави в ареста ръководителят на групата Николай Тонев. В залата стана ясно, че тримата са пускали нерегламентирано на свобода затворника Искрен Маринов, излежаващ 6-годишна присъда за участие в организирана престъпна група, специализирана в автокражби.

Днес след първото заседание адвокатът на Николай Тонев, който е в системата на МВР от 18 години, каза, че предстои да бъде установено дали това е административно нарушение, или престъпление. Според адвоката в касата на клиента му не са намерени пари. Той добави, че у него е имало само пари, събрани със синдикални дейности за децата на бащи герои.

"Предстои да се установява дали затворникът е работел извън територията на затвора", каза адв. Томов. Според него клиентът му е изключително притеснен от ситуацията. Той 18 години е бил е в така наречения СПООР. Според адвоката, лишеният от свобода е бил пускан навън за изключително кратко време. По думите му има свидетелски показания, че е бил пускан за покупки на хранителни продукти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жабок

    4 0 Отговор
    Да се провери колко коли са откраднати за това така нареченократко време и да се подведър за съучастие в кражба Това си е предпоставка за кражба нали той се води заворник излиза крааде и е с алиби. А тези които са му осигурявали такова алиби в затвора до живот.....
  • 2 АНОНИМЕН

    2 0 Отговор
    НА КАКВИ ПОКУПКИ ГОСПОДА ,НАЛИ ИМА ЛАФКА В ЗАТВОРА ,ИЛИ МАЙ ОПГ -ТО СА ПОВЕЧЕ ,