22 Юли, 2018 16:09 4 718 4

Ето как е била обрана банката в Несебър

  • банка-
  • несебър

3 часа крадците, отмъкнали 100 000 лева от банков клон в Несебър, са пробивали търпеливо и методично стената между него и съседен офис.

След всеки удар по стената бандитите спирали и изчаквали доста време, разкриха разследващи пред в. "24 часа".

За дръзкия обир се разбра вчера, но той е станал рано сутринта на 20 юли.

Дупката, която обирджиите пробили в стената, е била голяма точно толкова, колкото през нея да се вмъкне човек. След като била готова, всичко траяло не повече от 3-4 минути. За това време крадците успели да разбият касата и да вземат парите.

След това избягали пеша към дюните между Равда и Несебър, където най-вероятно са били чакани от автомобил.

От крадците няма и следа. Според разследващите те със сигурност са специализирани в подобни обири, защото не са оставили никакви следи след себе си.

Днес от полицията съобщиха, че са иззели видеокамери от района на обира и издирват престъпниците.

В деня на обира полицаите са били за минути на мястото на инцидента.

В официалното съобщение на полицията се казва, че са предприети оперативно-издирвателни действия за изясняването на всички обстоятелства около престъплението, както и за установяване самоличността на извършителите. Назначени са множествени експертизи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист1

    2 0 Отговор
    100 000 или 200 000 последно са откраднали? Сякаш има някаква разлика между двете суми

    Коментиран от #2

  • 2 Мартин

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист1":

    Абе те и за пирамидата КТБ и фараон Цветан Василев до последно не знаеха 2 или 3 милиарда е откраднал, та ти за некви 100 или 200 000 се чудиш!
  • 3 светльо

    0 0 Отговор
    Първо пишете, че не са оставили никакви следи а после, че са назначени множество експертизи. Така че първо да излязат експертизите пък тогава ще се види дали не са оставили следи.
  • 4 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Има огромна разлика между бандит с черна качулка, действащ през нощта и истински сериозен финансист с бяла риза и вратовръзка, който действа по сред бял ден.
    Кой е по-голям мошеник и обирджия. И друго: г-н Ц. Василев има " зад гърба си " много яка опора, защото всичко ще се разводни и ще изтече в Искъра, докато Несебърските юнаци може и да ги закопчеят.
    САМО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СВЪРЗАНИ С ВЛАСТТА, МОГАТ ДА ОСТАНАТ НЕРАЗКРИТИ !!! - Постулат от криминалистиката