Last news in Fakti

22 Юли, 2018 18:25 1 455 4

Пари и алкохол - мъж удуши съседа си инвалид с перде за 1000 лева

  • мъж-
  • инвалид-
  • душене

Криминалисти са задържали 39-годишен мъж от Тополовград за престъплението

Криминалисти са задържали 39-годишен мъж от Тополовград за убийството на неговия 69-годишен самотно живеещ съсед инвалид, съобщиха от ОД на МВР - Хасково. След получаването на сигнала за престъплението е било установено на място, че жертвата е била удушена с перде.

Издигнати са били версии за грабеж или отмъщение. При работата по двете направления служителите на полицията са стигнали до заключението, че съпричастен към извършване на престъплението е 39-годишния му съсед Х. В..

От проведените оперативно издирвателни и процесуално следственни действия се е изяснило, че преди няколко дни извършителят на престъплението е искал назаем от убития К. Г., който му отказал. При огледа на местопроизшествието и последващите претърсвания са били намерени категорични доказателства за съпричастността на извършителя на престъплението.

При претърсването в дома на заподозрения са били намерени пари, за които той твърди в показанията си, че е взел от чекмеджето на нощното шкафче от дома на убития. Пердето - оръдие на престъплението, също е било намерено в къщата на заподозрения.

Отнетата сума - близо 1000 лева, е била приготвена от инвалида за рампа, която била почти готова, а майсторите трябвало да си получат възнаграждението в близките дни. Именно те са намерили тялото на убития.

Престъплението е било извършено поради смесени подбуди и под влияние на алкохол, е било едно от заключенията на разследващите. На автора на престъплението е било повдигнато обвинение и му е била взета мярка за неотклонение "задържане" за срок от 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    4 6 Отговор
    Какво ще да е това перде за 1000 лв!?!
  • 2 Focus Revolution

    3 1 Отговор
    Пари и алкохол - мъж удуши съседа си инвалид с перде за 1000 лева./"Заради 1000лв.е трябвало да напишат "/но това вече е дъното и нищо не ме учудва.Жалко,че Дедите ни измряха за да се възцари сега неграмотност иа простотия...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тост

    1 1 Отговор
    .... Пердето - оръдие на престъплението....