Last news in Fakti

23 Юли, 2018 12:25 3 054 4

Майка на млад боксьор трета година търси убийците му

  • александро морару-
  • румънеца-
  • албена александрова

Албена Александрова е категорична, че 22-годишният младеж не е сложил край на живота си от любов

На 22 юли 2015 г. 22- годишният пловдивски боксьор Александро Морару - Румънеца бе открит мъртъв в квартирата си в Букурещ. Морару е възпитаник на легендарния треньор Иван Киряков. Младежът е живял до 2014 година в Пловдив и работел в пловдивска фирма. След това заминал за Букурещ, където отворил малък склад за хранителни продукти.

До фаталната дата, когато е открит обесен. Румънските власти приключват делото със заключение, че е самоубийство. Майката на момчето - Албена Александрова обаче е категорична, че Алекс никога не би посегнал на живота си. Още от самото начало смъртта му е обвита в мистерия. Първоначалната версия, че Морару е сложил край на живота си заради жена, на този етап няма никакво потвърждение.

Три години по-късно тя продължава да търси истината, въпреки болката която преживява.

Година след смъртта му, Александрова пише писмо до Президента на Румъния и така с негово съдействие тя получава експертизата, която до тогава й е отказвана. Заключението на патоанатома е, че причината за смъртта е прекъснат канал между втори и трети прешлен. Лекарят обяснява, че това е резултат от висящото тяло. Според майката обаче това твърдение е абсурдно, защото самият Алекс е намерен обесен на парното. В кръвта му няма следи от упойващи вещества и алкохол.

Д-р Перде Филип , който прави аутопсията определя приблизително времето на настъпване на смъртта С час се е ангажирал лекарят от 112 , като е посочил , че намереното тяло в 19:10ч е мъртво, поне от 5 часа .

Майката настоява за пощателно разследване и иска телефонна разпечатка от телефоните на Александро. Разследващият прокурор обаче отказва да изисква такава.

След смъртта му е установена липса на 20 000 лева от касата на фирмата, в която Морару работи. По-късно става ясно, че парите са взети от касиерката, която твърди че с тях е покрила фирмени разходи със знанието на самия Алекс.

Ден преди годишнината от смъртта на сина си, Албена Александрова изпрати писмо до TrafficNews.bg, което тя е озаглавила:

Изповед на неговата майка !

Времето минава и споменът избледнява, но будната ни съвест още повече ни вбесява . Кой, защо и как измисли тази смърт? На 22 юли 2015г. в столицата Букурещ бе намерен обесен железният боксьор Александро Морару . Видян от прозореца на съседката , която и до днес разказва с почуда за видяната глава , която след повторното си поглеждане към въпросния прозорец забелязала , че главата се поклаща и повикала 112.Единственият лекар, който констатира смърт поне от 5 часа в 18:30ч. вечерта е именно лекарят от 112 . Пантоанатомът няма обяснения . След намесата на румънския президент, година по-късно се издаде и екзпертиза - механична асфикция.Без повече обяснения. След мъчителни ходения и срещи в крайна сметка съгласих прокурора, че момчето ми не се е обесило, а може би е удушено и нагласено на въпросното въже (т.е. това е колан от пътна чанта ) и подпряно на парното. Съгласи се , че на 21г. с възможности , потенциал и хъс , никой нормален човек не би се обесил на обяд, когато в милионния Букурещ кипи живот . Няма свидетели! Няма аргументи! Няма доказателства!

Въпросната фирма на боксьора и до днес е засекретена. Не може да се разкрие, не може да се види с какви постъпления, от къде , за кого и от кого е работила.

Три години вулкан от въпроси вече ме дави. Не мога да мълча! Кой и защо изпрати моето момче в Румъния ? От кого взе и на кого даде? Кого оправи и кого обърка?

Да не мислите , че съм Ви повярвала в простота схема, че синът ми се самоуби от любов? Кой и от къде разбра за неговата любов , че я и описа по вестниците ? С кого я сподели ? Мислите, че Ви вярваше? Допускахте , че е глупак , наивник или страшилище, че го приспахте завинаги ? Въпросната измамна касиерка не Ви ли интересува , която ограби фирмата с 20 000евро, та тя даде обяснения и призна за присвояването - похарчила ги за материали на фирмата .

Ах, тази фирма от какви ли материали е имала нужда! В какво бе , хора забъркахте момчето ми, толкова ли опасно беше , толкова хитро ли беше или не Ви познаваше достатъчно ?

Мениджъри , доброжелатели , гангстери и големци ще се свършат ли мръсните Ви игри с гибелта на моето момче?! Дори съдът в Страсбург не може да разбере за какво е тази чудовищна смърт . Кой реши живота на едно 21 годишно момче - то само , защото вярваше в едни тъмни имена , имена без скрупули и човечност !

"Не се гаси туй що не гасне!" А истината дори и забулена ще се разголи от силния вятър , който познаваше Алекс - Румънеца , никога няма да повярва, че той се самоуби ! Той Ви разкри! Това знае целият Пловдив !

С много болка , с много мъка , с много гняв , но с безрезервна непримиримост - майката на Алекс-Румънеца!

Спи спокойно своя сън , сине мой! А ние , които те носим в душата , ти изпращаме цялата си любов , за да те топли във вечността !

Една майка белязана за цял живот да бъде корава !

Поклон!


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    3 1 Отговор
    Мафиотите от ГЕРБ сигурно знаят истината те избиха на цялата странжа добитъка а кво остава един човек

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОЗА

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Коко":

    ИЗБИЛИ ДОБИТАКА ТЕ ИЗБИХА ХОРАТА ВИЕ РЕВЕТЕ ЗА КОЗИ И ОВЦЕ
  • 4 hmhmhm

    0 0 Отговор
    Какъв чеп е търсил в чужда държава???