25 Юли, 2018 13:11 6 931 8

Полицията удари наркомафията в Русе, има задържани

  • акция-
  • наркомафия-
  • русе

Служители на ТСБОП – Русе извършили процесуално-следствени действия в Русе и Приморско във връзка с доказване и документиране дейността на организирана престъпна група, занимаваща се с доставка и разпространение на наркотични вещества.

Претърсвания са извършени на седем жилища и един автомобил. В условията на неотложност е проверен и адрес в Приморско.

Намерени и иззети са 30 г хероин, близо 2 г метамфетамин, везна и около 10 мобилни телефона. В хода на операцията по пресичане на престъпната дейност за срок до 24 часа задържани трима жители на Русе – на 34, 25 и 26 години.

Изяснено е, че групата е действала от март 2018 г., като същия месец е започнало и наблюдението й. Според събраните до момента данни групата е доставяла и разпространявала хероин и метамфетамин във формата на кристал.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 321 вр. чл. 354 „а“ от НК. Разпитани са 11 свидетели, двама от тях - от съдия от Специализирания наказателен съд - София.

На двама от задържаните са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с доставка и разпространение на наркотици. С постановление на прокурор мерките им за задържане са удължени до 72 часа, а впоследствие, с решение на съда, са им наложени постоянни мерки за неотклонение.

Установено е и участие на още двама души – на 50 и 43 години – задържани по други досъдебни производства на Окръжна прокуратура – Русе.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fakt

    16 2 Отговор
    Полицията удари наркомафията,а ,,неподкупните'' магистрати ще ги пуснат след 24 часа.
  • 2 Трон

    11 4 Отговор
    АХАХАХАХ, голяма организирана престъпна група 0.30 гр. хероин и 0,02 гр. метаамфетамин, явно за износ е бил целият този наркотик. От цялата работа телефоните са най-много 10 бр.
  • 3 Телевизионен съд

    17 2 Отговор
    МАФИЯ ????Приказки за лековерни балъци,трима пикльовци с два грама са най яката МАФИЯ да се знае.А истинската МАФИЯ мВр не смее и с перо да я пипне.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Да да

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Телевизионен съд":

    Няма истинска и фалшива престъпност! Щом разпространяват дрога - затвор! От къде с я взели тази дрога! Да не са я намерили на пътя! Ако един начинаещ пласьор зариби детето ти и то почине от наркотици, дали така ще пишеш

    Коментиран от #5

  • 5 frend

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Да да":

    Първо / детето ти ако е лековерно никой няма да му помогне .
    А наркотик винаги може да си намери .
    Второ кога ще хванат някого ,когото всички знаеме .
    Отговора е НИКОГА
  • 6 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор
    ЕЙ МНОГО СТЕ ИМ ВЗЕЛИ БЕ ,ТО НА БОЕВСКИ ,ХЕРОИНА НИЩО НЕ Е ПРЖ ТУЙ ЩО СТЕ ВЗЕЛИ ОТ ТН ОПГ ,И ТО ОТ 3 ПИШЛЕМЕТА ,
  • 7 НАБЛЮДАТЕЛ

    5 0 Отговор
    ДА СЕ СМЕЕ ЛИ ЧОВЕК ИЛИ ДА ПЛАЧЕ .КРАЙ НА МАФИЯТА ,СЯ КО ПРАЙМ ,НЕМА ВЕЧЕ ЗА ФАЩАНЕ ,НАРКОТРАФИКАНТИТЕ ГИ ФАНАХМЕ ,РАЗПУСКАМЕ ПОЛИЦИЯТА МАЛКО ДА СИ ОТДЪХНАТ ,ЧЕ ТО СЛЕДЕНЕ ФАЩАНЕ , А И ТОЛКОВА МНОГО ТРЕВА ,КАК СА Я НОСИЛИ ПРОСТО ГИ СЪЖЕЛЯВАМ ,- А БЕ ДОКОГА ЩЕ ХВАЩАТЕ ПУШАЧИТЕ ,АМИ ХВАНЕТЕ ИГРАЧИТЕ ЧЕ ДА ВИ РЪКОПЛЯСКАМЕ ,
  • 8 DJO

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Телевизионен съд":

    Ще подбият пазара.не става!