9 Август, 2018 14:14, обновена 9 Август, 2018 15:01 17 119 21

Кои са "главорезите" на Митьо Очите?

  • митьо очите-
  • радослав николов-
  • венцислав христов-
  • иван пишиев-
  • йордан въчев

Свидетели разкриха пред властите структурата на престъпната организация на Желязков

Кои са "главорезите" на Митьо Очите? - 1
Снимка: Флагман

Апелативният специализиран съд в Бургас заседава по мярката за неотклонение на петимата задържани от престъпната група на Димитър Желязков - Митьо Очите, за която разследващи твърдят, че е рекетирала Южното Черноморие в продължение на години.

В съдебната зала са четирима от тях - Радослав Николов-Рачо, Венцислав Христов-Лавацата, Иван Пишиев и Иван Найденов. Вместо петия, Йордан Въчев-Ларша, на заседанието присъства адвокатът му Димитър Марковски от кантора "Марковски".

На 8 август в съда са постъпили нови материали и класифицирани материали, стана ясно в хода на заседанието, предава местното издание "Флагман".

Прокурорът от Апелативната специализирана прокуратура е изнесъл пледоария, в която посочва обвиненията срещу петимата от бургаския подземен свят. Съдът е установил, че са налице всички обстоятелства за най-тежката мярка за петимата задържани, за това сочат и всички доказателства.

Към групата са предявяват общи обвинения, а към някои от членовете и конкретни вторични престъпления – като рекет и изнудване. Явили са се анонимни и явни свидетели, извършени са експертизи, уличаващи структурата на престъпната група на Митьо Очите.

Кои са "главорезите" на Митьо Очите?

Иван Пишиев (вляво) се е занимавал с погребалния бизнес, Рачо (в средата) е сочен за дясната ръка на боса и отговорник за палежите, а Венцислав Христов (вдясно) е движил наркотиците

Свидетелите посочват, че Димитър Желязков-Очите е тарторът, Радослав Николов - неговата дясна ръка, а веднага след това в йерархията е Венцислав Христов.

От разказите на свидетелите ставало ясно, че Николов и другият от бандата - Иван Пишиев, налагат монопол върху погребалния бизнес в Бургас, придобивайки погребални агенции и назначавайки свои за управители.

С дилърите на наркотици се занимавал Христов – те се отчитали на него, после той на Николов, а Николов - на Очите. Палежите също преминавали през Радослав Николов, сочат още разказите на свидетелите.

Иван Найденов получава обвинения за палеж. Един от свидетелите по делото - жена, която има фирма в сферата на погребалния бизнес, разказва как е била заплашена, че ще бъде унищожена лично от Иван Въчев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    53 0 Отговор
    На гилотината
  • 2 Ryty

    25 3 Отговор
    Жените им са мои сега и без друго ще са в затвора

    Коментиран от #11

  • 3 The TRAPPER

    67 0 Отговор
    Разбрахте ли сега защо в България малкият и средният бизнес не оцеляват ?

    Коментиран от #5

  • 4 Пасатор

    19 9 Отговор
    Що не си преименуват медията от Факти, на Очите?! Всеки ден, всеки час- Митъо Очите, Митьо Очите...
  • 5 Пасатор

    51 1 Отговор

    До коментар #3 от "The TRAPPER":

    Щот няма хубав закон за защита на личната собственост. Като ти дойде един такъв в офиса и ти изреве да плащаш рекета, бъркаш в чекмеджето и му оставяш мозъка на стената.

    Коментиран от #14

  • 6 dum/dum

    6 0 Отговор
    Рачовата е от сдружението на мераклиите!Само да не е разгонена,спукана ти е работата!
  • 7 Долу БСП

    9 30 Отговор
    А сега ще го тикнат на топло 100% за няколко години, само по времето на БСП-то ставаха убииства , отвличания и нямаше нито хванати нито осъдени! За пореден път ГЕРБ доказа че са правилната партия! Никога повече БСП на власт!!

    Коментиран от #9

  • 8 Axel

    20 0 Отговор
    Добре де, но това е само бандата на Желязков, а и най-вероятно вече се знае кой ще заеме мястото на тези главорези. А останалите около 30 -40 банди, кога ще бъдат разпердушинени и те. Най-вероятно когато се разбере кой ще ги наследи.

    Коментиран от #12

  • 9 Хапче

    10 5 Отговор

    До коментар #7 от "Долу БСП":

    Хапчетата, хапчетата...
  • 10 Aрман

    36 1 Отговор
    Навремето, като започваха промените беше ясно, че около 350 000 човекиа контингент, основно от борческия и спортния елит, както и от милиционоерския контингент на ДС и БКП трябваше да бъдат осъдени или принудени да емигрират от Българиа. И тъй като това не стана, 3 000 000 човека напуснаха и продължават да напускат България, а тези които останахме сме слуги на цялата тази мафиотска сган, която управлява държавата чрез законови и престъпни механизми.
  • 11 Инспектор

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ryty":

    Обичат от гъ*ъ в устата. От мен да знаеш.
  • 12 аджо

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Axel":

    Не питай за наследник-отдавна се знае и заради него се разчиства Слънчака.Човека винаги е бил шеф на Боко,а иначе си живее в Швейцария...
  • 13 друг

    14 0 Отговор
    А защо чак сега ги арестуват,след като години наред тормозят хората?
  • 14 Гост

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пасатор":

    Пръскаш му тиквата и после казваш,че се е самоубил ,защото си му отказал рекет.
  • 15 КАЗАНОВА

    8 0 Отговор
    ГЛАВОРЕЗИ НА Х,,Я МИ
  • 16 НКВД

    10 4 Отговор
    Герберстите замазват скандала който се заформи заради думите на Заев по повод Въстанието в Илинден с номерцата около Митьо Очите и Бенчо Бенчев!!
  • 17 Прецицалото

    15 0 Отговор
    Мисля че и институциите които тероризират малкия бизнес, са като хората на Очите.Казвам ви приятели бачкаме като идиоти малък бизнес, гледаме да сме коректни с държавата, и само сме в батака....всичко е така направено 5 лв да не изкараш повече от това да оцелееш!
  • 18 Миташки

    5 0 Отговор
    Всеки август арестуват хора на Митю и сега има нова група ........докога не сме слепи........
  • 19 Пламен

    2 0 Отговор
    При Ердоган, в Диарбекир, 100 години затвор за престъпниците!
  • 20 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    /"друг" № 13/ Защото много точно ни се казва на нас "шараните", кой и как се е отчитал на г-н Д.Желязков !! Но никой не ни казва последният на кого и как се е " отчитал".......Понятно, мой друг ?? Няма и да ни кажат. Няма и нужда - ние си знаем...........
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.