Last news in Fakti

10 Август, 2018 17:44 2 882 5

Контрабандни цигари за 1 млн. лв. хванаха в Бургас (СНИМКИ)

  • бургас-
  • цигари-
  • контрабанда

Контрабандни цигари на стойност 834 840 лева са задържани при акция на "Митниците" и прокуратурата в Бургаското пристанище, съобщиха току-що на брифинг в Апелативната прокуратура говорителят на прокуратурата Йовита Григорова и зам.-директорът на Агенция "Митници" Юлиян Мирков.

Цигарите - общо 111 312 броя кутии, с беларуски бандерол, марка "NZ" били умело прикрити в шлифовани дъски от иглолистен материал. Стоката била натоварена в контейнер на кораб, плаващ под иберийски флаг. Заместник-шефът на "Митниците" Мирков разкри, че контрабандната стока е била много добре укрита, като във всяка дървена дъска имало микропрорези, в които били мушнати по 48 кутии цигари.

Укритието е имало и капак, но при рентгенов преглед на товара е била установена различна плътност на някои от палетите в проверявания контейнер.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев съобщи, че корабът с контрабандните цигари, плаващ под либерийски флаг, е пристигнал в Бургас от Русия на 1 август.

След рентгеновия преглед на 7 август и изчакване на подаване на митническа декларация, на 9 август се е пристъпило към физическа проверка на въпросния контейнер. Разследващи разкриха още, че контейнерът, в който са били открити беларуските цигари, по документи е превозвал шлифован дървен материал, а получателят му е българско търговско дружество.

Според заместник-апелативния прокурор Григорова са събрани достатъчно доказателства за извършена квалифицирана митническа контрабанда в големи размери, за което законът предвижда от 3 до 10 години и глоба от 10 хиляди до 100 хиляди лева. На този етап обаче няма задържани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    18 0 Отговор
    Това че са ги открили значи, че собственика не си е платил. Сега просто ще си плати, за да ги освободят или самите митничари ще ги препратят по веригата. Нищо не се унищожава.
  • 2 Р.П.

    9 0 Отговор
    834840лв : 111312бр. =7.50 лв./бр, за долнопробни цигари от Беларус????
    Айде моля ви се?

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор
    ТОВА ,ЧЕ СА ЦИГАРИ МИ Е ЯСНО ,И ЧЕ СА В ПАРИ ,МИ Е ЯСНО ,САМО НЕ МИ Е ЯСНО КО ПРАЙМ СЪС ЦИГАРИТЕ , ЩЕ ГИ РАЗДАТ ЛИ ,ЩЕ ГИ ПРОДАВАТ ЛИ ИЛИ ЩЕ ГИ ИЗГОРЯТ -ЩОТО ,СЪЩО АКО НАРЕРЯТ НАПРИМЕР ЕДИН ТОН СИРЕНЕ НЕЛЕГАЛНО ,В ПАРИ ОБЪРНАТО ДА ,АМА Е СИРЕНЕ НАЛИ ,
  • 5 Тома Неверни

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Р.П.":

    Прав си , такива цигари са макс 2 лева на едро , ама да оставим хората да се хвалят