17 Август, 2018 09:44 6 377 5

Крадат електромобили заради батериите

  • кражба-
  • батерия-
  • електромобили

Обезкостяват ги, след което изпращат частите в чужбина

Зачестяват кражбите на електромобили, от които основно се задигат батериите, струващи по над $15 000. Това констатират от МВР, както и от няколко бизнес и стопански организации, обобщава в. „Монитор“.

Тенденцията се засилвала заради липсата на сервизни услуги за подобни коли у нас, както и на неуредици в застрахователните договори, които причисляват батериите към консумативите на автомобилите и не изплащат обезщетения при евентуални набези. Последният регистриран случай е на откраднат електрически автомобил, които бил задигнат от столичен квартал, а по-късно бил намерен извън София. От него не липсвало нищо друго освен част от батериите му.

„Крадат ги, за да ги изнасят зад граница. У нас има прекалено малко подобни автомобили. В столицата не са повече от 100. Затова частите се продават в чужбина“, обясниха от МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на теслата батерията

    29 5 Отговор
    Кво излиза? Най иновативни са отново мафиотите, още не са навлезли масово електромобилите и вече започнаха да ги крадат. Няма по скапана държава от Бълхария в Европа, добре, че е Конго, да не сме на последно място по мизерия.
  • 2 JEEP

    10 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: застрахователните договори, които причисляват батериите към консумативите. И да не са консуматив, застрахователите плащат за повредени, а не за липсващи части. Те ако решат да ги застраховат тези батерии, каското ще поскъпне с 350%
  • 3 ВИС 2

    13 2 Отговор
    Търсете си батериите при застрахователите ,те са пипалата на октопода,аглавата е тиквоча..
    Затова батерията се води консуматив като чистачките.Закон в Булгаристан
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чоко и Боко

    2 0 Отговор
    И в Конго са по- добре от Българите, щот си наемат ТОПЛОФИКАЦИЯ,,!!!