29 Август, 2018 11:20 1 563 5

Надзирател от варненския затвор арестуван за корупция

  • надзирател-
  • арест-
  • корупция

На 27 август 2018 г. под прякото ръководство на екип от прокурори от Окръжната прокуратура във Варна служители на ОД на МВР задържаха за участие в корупционна схема инспектор от варненския затвор. Оказано е съдействие и от ръководството на затвора във Варна.

Според събраните по делото доказателства той се е облагодетелствал финансово, за да извършва действия по служба, свързани с правното положение на лишени от свобода. Последните заплащали за предстоящите му действия чрез парични преводи към трето цивилно лице, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 28 август 2018 г. на инспектора като извършител и неговия съучастник като помагач са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 301, ал.1 от НК. С постановление на наблюдаващите прокурори те са задържани за срок до 72 часа, след което ще се внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на мерки за процесуална принуда.

Разследването продължава. Заради фактическата и правната си сложност то е възложено на екип от следователи от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРАВО В ДЕСЕТКАТА

    3 0 Отговор
    Спипали го на точното място!
  • 2 Анонимен

    4 0 Отговор
    Пак ли , нали бяха хванали 2 ма преди време кво стана , то май всички са за проверка там
  • 3 Наблюдател

    2 2 Отговор
    За корупция , дл лице е и то в затвор, да прави компания на Иванчева кво му мислите ,
  • 4 Питащият

    1 0 Отговор
    А дали господата съдии ще приложат и осъдят този хитрец по чл301 Ал 1 който член, е до 5 години, ал 2 е до 6 Ал 3 е до 8 и според тези алинеи се прилага чл 37 Ал 1 и 6 и 7 точка като му се отнема правото да работи тази длъжност , но у нас съдиите явно не се произнасят по нпк , ама ние дебелите сме интелигентни и нищо не ни пречи да четем и нпк и кодекса на труда , щом е взел значи и ще даде , тука сам не може да действа , а бе опг 100 на 100
  • 5 Анонимен

    0 0 Отговор
    Май не му е за първи път , ама сега са го хванали, защо дом арест , да го по бъркат от разпити , докато си признае всичко , някои ги държат с месеци и наши ги въртят докато не кажат виновен щото и писва и да не са все тая , инспектор много важно , кой знае колко още пари е вземал , ще видим дали ще е 6 години , под дом арест ще му дадът условна , много шум за нищо