Last news in Fakti

30 Август, 2018 11:51 6 629 7

Измамници от Острова лъжат българи във фейсбук

  • измамници-
  • айфон-
  • фейсбук

Предприемчиви български мошеници стартираха във Фейсбук грандиозна измама. Те обещават скъпи награди, но всъщност единствената им цел е да накарат лековерни сънародници да им преведат пари по сметка в английска банка, пише Блиц.

Уловката тръгва от страницата във Фейсбук "Мачкай, за да те уважават", която има над 150 хиляди харесвания. Тя е обявена като развлекателна страница, раздаваща награди на потребителите.

В един момент действително получавате съобщение, в което ви честитят, че сте един от избраните, които ще получат безплатно модел Айфон.

Ето какво пише във съобщението (без редакторска намеса)

"Честито! Вие сте един от нашите печеливши за телефон IPhone X 64 GB! (Избрани на случаен принцип, посещавали нашата страница) Нашата фирма ще ви го изпрати на адреса ви в България, но само че на куриерите, които ще го доставят в България е нужно да им се заплати предварително доставката 15 паунда е (в левове 33 лв и 50 стотинки), трябва да ни я заплатите по банка директно до нашата фирма, за да можем да ви го изпратим да пътува към България с обратна разписка от данните, с който е направен превода, а телефона, който сте спечелили на стойност 900 евро ви е напълно безплатен, само ако може да ни направите реклама след като го получите, че сте спечелили от нас, ще бъдем много благодарни. Поздрави от целия екип на нашата фирма Мобилон, Англия.

Превода трябва да е на името на фирма MOBILON и кажете че трябва да е до Англия. Ако ви искат адрес на фирмата - England St. Andrews Crescent, Cardiff, Wales Postcode: CF10 3DD. За изпращането ще ви e нужно Айбан (IBAN) на фирмената ни сметка. Изпращаме ви информацията, която ще ви е нужна в банката, за да бъде извършено вашето плащане за доставката. IBAN: GB07BARC20701540636460 BIC/Swift: BARCGB22XXX Country: United Kingdom Като основание в банката напишете "доставка на телефон".

Може от всяка една банка да извършите плащането, за да пристигне при вас телефона. Ние с обратна разписка ще ви изпратим телефона да пътува към вас. Честито от нас и успех за напред! Със съдействието на фирма Mobilon, UK."

При опит на да се свържете с администратора на страницата, започват и заплахите: "Преди да ни опишете, ще ви хакнем профила, защото ние сме най-добрите хакери в света и сме хакнали този профил и още 100 и скоро и вашия. Пишете за нас, ние живеем в Лондон и сме милионери!"

Мъжът, представил се като Ник Мега твърди, че разполага с мрежа по целия свят и заработва от подобни измами само от България по 3000 паунда на ден.

На страницата на измамната група във Фейсбук различни потребители публикуват бесни коментари, че са били измамени, но те веднага се трият от администраторите. Самата схема действа едва от няколко седмици.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    24 1 Отговор
    Ами докато има балъци, че има и мошеници... То не бяха пирамиди, хвърляне на пари от терасите а сега и превеждат сами пари... Абе такъв излъган трябва да му се отнема паспорта, личната карта и правото да гласува щото е доказано ТЪП.
  • 2 етно граф

    12 0 Отговор
    А, дали са "български"!? Моше ниците.
  • 3 ОхоБохо

    11 0 Отговор
    Евала, поредната схема. Не е зле човек да се ограмоти малко след като вече е платил за доставка :) Докога ще вярваме, че друг ще ни оправи без ние да участваме, а ако може само да гледаме отстрани. Няма нищо безплатно, цената винаги се плаща по един или друг начин!
  • 4 ТАСС

    9 0 Отговор
    Докато има овце ще има и касапи !
  • 5 Анонимен

    3 0 Отговор
    Язовирите преляха и шараните изпълнява колко трябва да си прост , че да се вържеш на подобно нещо ,, ако тази сметка е валидна, веднага ще се намери някой който да им я източи
  • 6 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    свине..
  • 7 веселин

    0 0 Отговор
    и в момента продължава тази схема само че сега плащаш таксата за куриера и по изи пей ,даже и личната карта на получателя ти пращат,казвам го затова че щях да изгора с 35 лв,но се усетих навреме и си върнах парите