30 Август, 2018 13:51 1 357 2

Задържаха половин тон нелегален алкохол в Бургас

  • алкохол-
  • акциз

Проверки срещу нелегалната търговия с акцизни стоки по Черноморието

Задържаха половин тон нелегален алкохол в Бургас - 1
Илюстративна снимка

Митнически служители задържаха 501 литра нелегален етилов алкохол. Алкохолът е открит при проверка на физическо лице на неохраняем паркинг в района на Бургас и в частен имот. Двете проверки са извършени в рамките на контрол срещу нерегламентираното съхранение и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието. Това съобщи Катя Иванова, говорител на Регионалната митническа дирекция в Бургас.

Установено е, че търговецът продава наливен алкохол, като в момента на проверката у него са открити 156 литра етилов алкохол, без документи за платен акциз. Последвала е и проверка в частен имот - къща с дворно място, собственост на друг мъж. Там митническите служители открили в приземно помещение на жилищната сграда шест пластмасови бидона, съдържащи различни количества жълтеникава течност с мирис на алкохол. Измереното общо количество в бидоните е 345 литра. За алкохола не са представени документи, удостоверяващи плащането на акциз по Закона за акцизите и данъчните складове.

Взети са проби за лабораторен анализ и определяне на вида на задържаните общо 501 литра продукти. След изготвяне на лабораторните експертизи предстои бъдат образувани административно-наказателни производства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    6 0 Отговор
    Ало митничарите ще съсипвате оликсклузива бре. Валерката спира музиката а вие евтината пиячка и ко правим а? Мутренското черноморие от какво ще печели а? Само от белото а?
  • 2 а наздраве

    5 0 Отговор
    Ще падне пиячка в митницата!