996 2

Задържаха половин тон нелегален алкохол в Бургас

Проверки срещу нелегалната търговия с акцизни стоки по Черноморието

Задържаха половин тон нелегален алкохол в Бургас
Илюстративна снимка

Митнически служители задържаха 501 литра нелегален етилов алкохол. Алкохолът е открит при проверка на физическо лице на неохраняем паркинг в района на Бургас и в частен имот. Двете проверки са извършени в рамките на контрол срещу нерегламентираното съхранение и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието. Това съобщи Катя Иванова, говорител на Регионалната митническа дирекция в Бургас.

Установено е, че търговецът продава наливен алкохол, като в момента на проверката у него са открити 156 литра етилов алкохол, без документи за платен акциз. Последвала е и проверка в частен имот - къща с дворно място, собственост на друг мъж. Там митническите служители открили в приземно помещение на жилищната сграда шест пластмасови бидона, съдържащи различни количества жълтеникава течност с мирис на алкохол. Измереното общо количество в бидоните е 345 литра. За алкохола не са представени документи, удостоверяващи плащането на акциз по Закона за акцизите и данъчните складове.

Взети са проби за лабораторен анализ и определяне на вида на задържаните общо 501 литра продукти. След изготвяне на лабораторните експертизи предстои бъдат образувани административно-наказателни производства.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Будалата
  Отговор
  1 14:36  30.08.18
  Ало митничарите ще съсипвате оликсклузива бре. Валерката спира музиката а вие евтината пиячка и ко правим а? Мутренското черноморие от какво ще печели а? Само от белото а?
 • а наздраве
  Отговор
  2 14:59  30.08.18
  Ще падне пиячка в митницата!

Напиши коментар:


Публикувай