31 Август, 2018 17:18 10 510 15

Синът на Ветко Арабаджиев сред задържаните в "Маринела"

  • маринела-
  • ветко арабаджиев-
  • ддс измама

Засега арестът му е за 24 ч.

Синът на Ветко Арабаджиев - Вълчо, е сред 10-имата задържани тази сутрин при акцията на Специализираната прокуратура в столичния хотел "Маринела", разкри в."24 часа".

Както стана ясно по-рано, разследващите претърсват и изземват документи за данъчни престъпления освен в "Маринела" и пловдивския хотел "Марица", чиито собственици са семейство Арабаджиеви.

Вълчо бил изненадан, докато спял в "Маринела", след като снощи открил заведение. Засега арестът му е за 24 ч. Той обаче може да бъде удължен от прокурор, ако му бъдат повдигнати обвинения.

За прокуратурата интерес представляват и други членове на фамилията, но те от началото на август не са в България и не са задържани.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гони михаля

    31 1 Отговор
    Да не го пуснат вълчо, колкото да отиде на екскурзия при мама и тате и повече да не му видим очите ? Бас ловя, че отмарят от тежкия труд на място от което не могат да бъдат екстрадирани !
  • 2 angel

    32 2 Отговор
    Ebete im maikata bezdarna na tia sluchaini biznesmeni protektorat na mangala Kostov..........
  • 3 Ние доматите с колците...

    43 3 Отговор
    Явно и Арабаджиеви са "бушон" поскоро "димна граната", която да разсее общественото внимание ? Защо точно сега ми, че те вероятно от години си ги вършат тия неща и никой нищо не е направил ? Определено прави впечатление отбранителната "тактиката" на вожда !
  • 4 Реалист1

    36 3 Отговор
    Забавили са плащането и затова ги затварят. Ама това си е пиар за тях. Нищо няма да им се случи на Арабаджиеви, не се притеснявайте

    Коментиран от #9

  • 5 Любознателен

    18 1 Отговор
    Следващия е Гочето Гергов
  • 6 боцмана

    28 2 Отговор
    Тази фамилия отдавна е затрепане. Колко от работниците си са изгорили със заплати, само господ знае.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Безработен

    6 4 Отговор
    А сега само отзад давай Бойко ръгай
  • 9 Пешо

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист1":

    Напротив, съвсем скоро когато момчето излезе от ареста че си купи нова G Class 4x4²(500 хил. лв.) и ще се фръцка из бул. България.и .че го гледаме гладно през мръсните прозорци на евтините ни возила.

    Коментиран от #11

  • 10 ддрт55

    11 2 Отговор
    Вълчо, ще стане кума лиса зад шпрингите :). Така е, като тате забрави да внесе вноската :)
  • 11 Октавянчо

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пешо":

    Скоро ще излезе и ще си бие камшика зад граница - свирена песен са тези и фръцкането няма да го видим.
  • 12 vasik atanasova

    8 0 Отговор
    тези са много големи риби
    ще ги пуснат
    това е прах в очите на хората
    нали наближава 16 септември
  • 13 ежко бежко

    3 0 Отговор
    Не риби,ами акули!!!!Богаташите са неприкосновени!!!!
  • 14 Усмивката

    0 0 Отговор
    Вълчо...как са го кръстили мама и тати.Е дано си остане вълче
  • 15 Немо

    0 0 Отговор
    В първия случай става дума за търговски дружества, които извършват реална търговска дейност и така генерират ДДС за внасяне в бюджета, но, за да не го внесат, започват да декларират в счетоводните си регистри търговски сделки с фирми от вида "липсващ търговец". По този начин се формира данъчен кредит, но той е неследващ се, тъй като няма реални доставки по тези сделки. Така се избягва установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Колко общо е "спестеният данък" към момента е трудно да се каже, тъй като разследването е все още на ранен етап, но според работното обвинение на прокуратурата за един период фирма е декларирала за внасяне 1000 лв., а реално установеният е 606 000 лв.

    Във втората хипотеза става дума за десетки реални дружества, регистрирани по Закона за задълженията и договорите, които са кандидатствали в обществени поръчки за саниране. Печелят тези поръчки, осъществяват услугата и отново се генерира ДДС за внасяне към фиска. И отново се появяват тези липсващи търговци, които са контролирани от тази организирана престъпна група, и чрез тях се намалява данъчният резултат.