Last news in Fakti

1 Септември, 2018 17:39 10 296 13

След акциите в хотелите: Разследват десетки фирми за саниране

  • прокуратура-
  • виктория груп-
  • саниране-
  • измами-
  • акция-
  • кирил пейчинов

Появяват се липсващи търговци, контролирани от организираната престъпна група, сподели

След акциите в хотелите: Разследват десетки фирми за саниране - 1

Покрай разследването срещу "Виктория груп" на Ветко Арабаджиев, прокуратурата откри следа и срещу десетки фирми, занимаващи се със саниране. Това каза на брифинг зам.-ръководителят на Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов по повод вчерашните акции в хотели в Пловдив и София, предадоха от агенция „Фокус".

„В изключително ранен етап на разследването сме. Повдигнато е обвинение за вторично престъпление“, посочи той и уточни, че в работното обвинение е вписана сумата от 600 хил. лева.

След акциите в хотелите: Разследват десетки фирми за саниране
Снимка: БТА

Кирил Пейчинов

„Появяват се липсващи търговци, контролирани от организираната престъпна група. Фирмите, занимаващи се със саниране, са десетки. Данъчните вериги са няколко, направлението на измамата не е само едно. На този етап сме стигнали до две“, заяви прокурорът. Той каза още, че на този етап не са претърсвани обекти по "Слънчев бряг".

От Прокуратурата отказаха да коментират дали са осъществили контакт с френските власти заради издирваните две лица.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    38 0 Отговор
    Нещата упорито се въртят около Лиляна Павлова. Обвиненията срещу нея май няма да са само две. Пътят Своге, санирането, финансови злоупотреби по време на председателството.

    Коментиран от #11

  • 2 Порно

    40 0 Отговор
    Няма да пипате саниранета , че то може и до Баце да стигнете
  • 3 Йййййихааа

    16 1 Отговор
    Всяко чудо за три дни е в БГ, няма страшно .
    Такива работи често се е случвало и преди , а някой да е влезнал в кауша ?
    Та и сега ще е същата работа, това е за пред обществото и за еътрешна употреба.
    Това е БГ модел , и това е разликата от ЕФРОПА и БГ.
    Спокооооо , не се надявайте на сензацийи, ще се оправят .
  • 4 Усмивката

    20 3 Отговор
    Внушенията, които отправя президентът Румен Радев за строителния сектор, не са за първи път. КСБ не приема използването на президентската институция за разпространение на откровено неверни твърдения, които могат да доведат до сериозни икономически вреди на бранша и уронват авторитета на строителната професия! Това говорене е изключително опасно, то ще доведе до блокиране на европейски средства, фалит на фирми, драстично увеличаване на безработицата, стачки и негативен имидж на България...”.....все едно гледам и слуша филма „Завръщането на мафията,” Тази безцеримонност и наглост ,алчност не се измерват и по световните стандарти.Все пак мафията в Сицилия е имала чест.Тия освен лично обогатяване ,нищо не ги вълнува.Ако ще България да изчезне
  • 5 Усмивката

    16 3 Отговор
    ....„то ще доведе до блокиране на европейски средства, фалит на фирми, драстично увеличаване на безработицата, стачки и негативен имидж на България...”.. виждате ли братя българи кой и как рони крокодилски сълзи за вас,и клетото ви положение ,което се намирате
  • 6 учуден

    12 0 Отговор
    При такава ''следствена тайна'' предупреждаваме нашите фирми да се 'изчистят''.Утре очаквам да публикуват колко пъти е акал арестуваният Арабаджиев-младши!
  • 7 Наблюдател

    16 0 Отговор
    И какъв ще е краят, Лилито да почва да говори , нали тя беше преди министърката , всички пиленца са за клетката
  • 8 Перник

    12 0 Отговор
    Много бързо ги свършиха парите за саниране по някой общежитие в големите градове те ако строяха с тези пари сигурно някой котур щяха да построят за цялата държава
  • 9 Анонимен

    10 1 Отговор
    Защо на едни се санира , ама на други не , Живков бая жилища построи , кога ще ги санирате , парите са европейски и се дават на държавата , и той е строил с държавни пари и още има държавни жилища макар и общински , вие и да се преродите пак няма да направите това което той направи , не Живков откраде държавата , а превратаджиите , просто казано всички от 1989 година сте за клетката , ама нема кой да ви вкара , ето защо е имало народен съд, децата им и внуците им сега пак ни управляват , лесно е да си хвърлиш червеният билет , но не можеш да истриеш историята на родата си и биографията
  • 10 соросоидни кърлежи

    12 0 Отговор
    Престъпно управление на държава, за какви групи говорим.Чакат мафия да натрупа милиони-вземат комисиони,после започват някакви дела, и накрая след много години разследвания /скриват,губят доказателства/ съдят ни в Международен съд и печелят дела.Мафия управлява БГ. , а една дебела майка със сина си стои като пример за крах и изчезване на една 1300г. държава.
  • 11 Делко

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "мнение":

    Да допълня -...НДК....Европредседателство....Винетки....
  • 12 Възмутен

    3 1 Отговор
    Опозицията от години наред сигнализира за нечуваните ГЕРБ-аджийски кражби със санирането, ама кой да ги чуе и да спре пладнешкия грабеж! Тези престъпници трябва само с шутове да бъдат изхвърлени от властта! Сами никога няма да си тръгнат наглеците некадърни...
  • 13 Мордекай

    0 0 Отговор
    Що не питате тези стотици хиляди със санираните безплатно жилища дали са недоволни , дали мразят тия мръсници от ГЕРБ , или са им благодарни за това че са единствените след 1944 година които са направили нещо безвъзмездно за народа. Аз виждам че се строи , че се санират училища , детски градини правят се пътища , вдигат се заплати във всички свери , какво ми пука че някой взел лев , винаги ще взомат , само че ГЕРБ и дава , а комунягите само прибират че и в белене вкарваха ако се оплачеш.