2 995 8

Освободиха всички от фабриките за нелегални цигари

15 от 19-те души излязоха на свобода под "парична гаранция"

Освободиха всички от фабриките за нелегални цигари
Снимка: TrafficNews
Мария Атанасова

Всички 19 души, задържани по време на акцията срещу петте нелегални фабрики за цигари, бяха освободени от ареста след заседание в Окръжен съд Пловдив. 15 от тях са с наложена мярка "парична гаранция", а четирима с "домашен арест".

Като мотиви магистратите изтъкнаха, че задържаните са работници във фабриката и нямат отношение към организацията на производството, предадоха от TrafficNews.

В същото време тече заседанието за гледане на мярката за неотклонение на един от нелегалните цехове за цигари – Георги Моллов. Той обжалва наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража” пред Окръжния съд.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 24.08.2018 г. в с. Калугерово, обл. Пазарджик, след предварителен сговор с неизвестен извършител държал акцизни стоки без бандерол – 1700 кг нарязан тютюн за пушене без бандерол, когато такъв се изисква по закон.

Моллов е собственик на мандра в село Калугерово и вътре устроил цех, в който е извършвал нарязване и обработка на големи количества тютюн. В последствие продукцията е доставяна на нелегалните фабрики, произвеждащи цигари на територията на градовете Горна Оряховица, Тутракан, Дупница.

Скцията беше извършена в четвъртък срещу петък, едновременно на територията на 8 областни дирекции. Разкрити са 4 фабрики за незаконни цигари, хале с машини за рязане на тютюн в Калугерово, в последните дни са извършени 15 претърсвания на различни територии на страната. Има и заведено дело за пране на пари.

Една от фабриките е в Тутракан. В нощта на операцията тя е била работеща, оборудвана със съвременна технология, пълна с готови мастер боксове. Разбити са още 3 фабрики в Горна Оряховица и в Дупница.

В село Калугерово, Пазарджишко е открита огромна техника за производство на безакцизен тютюн. Обемите на производство на цигари са огромни - всяка една от фабриките произвежда около 100 000 кутии на ден. За да се разкрият 4-те фабрики, са използвани СРС-та. На 2-3 дни продукцията се изнасяла и разпространявала в страната и извън нея. Във всички фабрики имало спални помещения, бани и тоалетни, оборудвани са били с фитнес, готвач. Работело се денонощно, 15 дни в месеца.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Евала на холдинга
  Отговор
  1 20:28  04.09.18
  ТЕЗИ КОИТО ДО ДНЕС СА СЕ ЧУДИЛИ ДАЛИ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО НЕЛЕГАЛНО , УТРЕ ЩЕ ГО НАПРАВЯТ просто няма от какво да се притесняват !!!!
 • Будалата
  Отговор
  2 20:28  04.09.18
  Всяко чудо за три дни. Естествено че ще ги пуснат. Но трябва да обещаят че няма да правят повече така. Демек да не съсипват контрабандния внос на цигари.
 • Гост
  Отговор
  3 21:12  04.09.18
  Нормално те са на баце.

 • Анонимен
  Отговор
  4 21:40  04.09.18
  Ама ние не сме и очаквали друго , що поне ги хващат , ами просто заработва и те нещичко браво , този наш съд е за орден и за Гинес
 • Матерала
  Отговор
  5 22:35  04.09.18
  Ами що да не ги пуснат , и тия и ония дето ги съдят са от един и същи материал , то в затвора е пълно с дилъри, а да не говорим че и за стек цигари има осъдени , явно са улучили по погрешка печатницата , то това обурудване и печатницата е на извънземните , а срещу тях не се рита

  Коментиран от #7

 • Паток
  Отговор
  6 23:21  04.09.18
  Да ги пускат, да върви търговията, че се задават избори. Пари трябват.
 • 123456
  Отговор
  7 08:01  05.09.18

  До коментар #5 от "Матерала":

  Не казват кой е под домашен арест. Събрали са пари от работниците и са ги пуснали. Другите ще ги пуснат по-късно. На промоция или безплатно.
 • България
  Отговор
  8 13:32  05.09.18
  Хората са работили за да отцеляват. Контрабанда колко да е контрабанда. Преди 20 години в България работеха 13 цигарени фабрики и стоката се продаваше. Престъпника Пеевски унищожи Булгартабак много работници които са квафлицирани останаха на произвола на съдбата. Незаконен бизнес с производство е все пак по добре от нищо. Нека тогава Боко тиквата направи законни фабрики за цигари и хората да работят. Но не задачата на гербаджииската хунта е пълно унищожаване на народа и освобождаване на територията за друг. Те знаят за кой, техния създател и спонсор.

Напиши коментар:


Публикувай