7 Септември, 2018 09:36 4 319 10

Изнасят днес още данни за случая „Карнобат”

  • миню стайков-
  • винпром карнобат-
  • стайко стайков-
  • сис индустрийс

Проверяват имуществото на Стайкови 10 години назад

Изнасят днес още данни за случая „Карнобат” - 1
Снимка: БТА

Очаква се специализираният съд днес да съобщи повече подробности за разследването на случая „Карнобат”. Преди ден спецпрокуратурата влезе в офисите на алкохолната компания, „Сис Индъстрийс” и „Топаз мел”.

Обвинените след акцията са осем, като сред тях е и собственикът Миню Стайков, синът му Стайко и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров.

Според обвинението всички осем са участвали в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари. Държавното обвинение поиска най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

В брифинга днес ще вземат участие ръководителят на спецпрокуратурата Даниела Начева, главният секретар на МВР Младен Маринов и зам.-председателят на ДАНС Николай Ненков.

Комисията „Антикорупция“ пък подхваща имането на алкохолния бос Миню Стайков. Това заяви председателят на разследващото звено Пламен Георгиев.

Богатството на милионерската фамилия ще бъде проверено за това дали е със законен произход, след като прокуратурата повдигна обвиненията на осемте души.

„Очаквам уведомленията за повдигнатите от прокуратурата обвинения срещу групата да ни бъдат изпратени в първия работен ден“, обясни Георгиев и допълни, че тъй като делото е от висок обществен интерес има готовност да се сформира общ разследващ екип между служители на „Антикорупция“ и държавното обвинение. На пълна финансова проверка ще подлежат всички активи на обвиняемите, както и разходите и доходите им от последните 10 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цистит

    10 0 Отговор
    в такава малка държава в която всичко и всеки се знаят случайни неща няма
  • 2 Townboy

    12 3 Отговор
    Айдее и на минков брадърс Боко Тиквата ще им стане съдружник както е с "пещерняците"! Чудя се за какво са му на боко толкова милиарди и острови, като след време ще вземе със себе си само един костюм?

    Коментиран от #7

  • 3 патриотъ

    14 1 Отговор
    Не са си платили рекета,там е цялата работа.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сергей Брин

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ShellyGarcia":

    Блокирайте този спам!
  • 6 вестник Преса

    9 1 Отговор
    На 25 март 1995 г. данъчни и спецполицаи правят акция в отдалечения бургаски квартал “Крайморие” и съобщават, че са открили цех за нелегално производство на цигари. Акцията е по сигнал, че в складове на държавна фирма, дадени под наем на частна фирма, има тайно производство. . В някои съобщения за случая се казва, че са произвеждани също така и цигари „Марлборо” и „Мелник”.
    При акцията в “Крайморие” данъчните и спецполицаите не намират машини за производство на цигари. Личи, че те са изнесени преди те да нахлуят. Някой е предупредил собствениците им достатъчно рано, за да откарат обемистата техника. Наемател на помещенията е фирмата „Тео интернешънъл”, гласи съобщението за пресата. Случаят е описан в повечето вестници няколко дни по-късно, когато е пуснато прессъобщение.
    Бойко още е г-н Никой
    Бойко Борисов е неизвестен за медиите и никой ни най-малко не се интересува от него. Затова този инцидент не може да се пише в графата “компромати за Борисов, измислени от неговите противници”.
    Никой тогава не се сеща да напише, че Борисов е съдружник и член на съвета на директоритена тази фирма, заедно с Румен Николов-Пашата и Иво Каменов от добре известната варненска групировка ТИМ. Тогава и сикаджията, и тимаджията са по-слабо познати в медиите, но все пак познати, най-малко от криминалните хроники.

    Подписи на членовете на борда на директорите, с председател Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата – член.
  • 7 Пешо

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Townboy":

    С други думи : ковчег с ремарке няма.
  • 8 Знаем

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ShellyGarcia":

    Вреш мамули пред камерата😙😂
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Townboy

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "realist":

    Ти явно не познаваш Рапона и как работи мутренския модел на ДС в България. Ако бе живял съзнателен живот през 90 те години на миналия век щеше да наоравиш връзката между тогава и сега.