Last news in Fakti

8 Септември, 2018 18:36 4 296 8

Миню Стайков и още двама остават за постоянно в ареста

  • миню стайков-
  • иван димитров-
  • винпром карнобат

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков, Иван Димитров и Белун Хазърбасанов.

Те са задържани за участие в престъпна група за производство и разпространение на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. Определението на съда може да се обжалва.

Според съдията може да се направи обосновано предположение за участието на Стайков в престъпната група. Също така имало доказателства, че той е създал условия и организация за извършване на данъчни престъпления, чрез регистриране на голям брой търговски дружества на свързани с него лица, които той реално контролира.

Хазърбасанов също контролирал търговски дружества, регистрирани на негово име и други лица, които евентуално са създадени с цел извършване на данъчни престъпления.

Обосновано предположение за участие в организирането на дейността по производството на цигари без бандерол има и за Иван Димитров. За данъчни престъпления обаче нямало данни.

Опасност за укриване няма за никого от обвиняемите, но има опасност те да извършат нови престъпления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    16 2 Отговор
    Издирват се още трима!ТИКВАТА,Прасето и Гудето
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 МИХЛЮЗИНА

    7 0 Отговор
    ЩЕ СЕ РАЗПЛАЧА ДО МЕСЕЦ СА ДОМАШЕН
  • 6 прост българин

    10 0 Отговор
    ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ СКОРО ЩЕ ИМА ПРЕВРАТ В БЪЛГАРИЯ ГАРАНТИРАМ 10002 ПРОЦЕНТА НЯМА МЪРДАНЕ ДРУГ ИЗХОД НЯМА ............ ВРЕМЕ....Е.... НАРОДА ....ДА ...СИ...ВЗЕМЕ.... ДЪРЖАВАТА......ОБРАТНО....... ТАКА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ЕДНИ ДА РАБОТЯТ 650 ЛЕВА НА МЕСЕЦ А ДРУГИ ДА ИМАТ 10 МИЛИОНА ДЖОБНИ ........
  • 7 Ккк

    1 0 Отговор
    Докога ще ни баламосвате питам ? А ехото отговаря......ДОКАТА НИ ТРАЕТЕ БЪЛЪЦИ.Ветко,Миню,кметски син.НИЩО НОВО.До три месеца и са забравени И СВОБОДНИ ПОРАДИ СРОКОВЕ по НПК или "некъдърно"сабрани доказателства.
  • 8 Анонимен

    2 0 Отговор
    Закони имаме , само трябва да си намерим един хан Крум, бас държа , че тоя дето е в ареста ще осъди България и той, много акции, а осъдени няма , ами като все са невинни що ги хващат , писнана му народа вече,