1 295 3

Връщат в ареста надзирателя, убил дете на пътя

Отмениха паричната гаранция на 46-годишния Георги Доков от Пазарджик

Връщат в ареста надзирателя, убил дете на пътя
Снимка: Plovdiv24

Апелативният съд в Пловдив реши да върне в ареста надзирателя от Пазарджик, който прегази 16-годишно момче, след като седна пиян зад волана. Първоначално пазарджишките магистрати го пуснаха под парична гаранция и това предизвика редица протести от страна на близките на загиналия. Съдът обаче отмени паричната гаранция от 10 000 лв., срещу която бе освободен 46-годишния Георги Доков.

Мотивите за променената мярка са, че количеството алкохол, което той е изпил във фаталната вечер, било 1,59 промила. Освен това, Доков бил надзирател в Пазарджишкия затвор и трябвало да спазва законите на страната. Прегазеното дете било убито в тревата, а не на пътя, стана ясно по време на съдебното заседание.

Поредната демонстрация, организирана от близки и съученици на прегазеното момче и насрочена за вторник сутринта, не се състоя.

Решението на магистратите е окончателно.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Петър
  Отговор
  1 14:10  11.09.18
  "Публикувано във факти.бг: Освен това, Доков бил надзирател в Пазарджишкия затвор и трябвало да спазва законите на страната." Демаек: Всички останали граждани на БГ не трябва да спазват закони, така ли?!!!!!
 • Анонимен
  Отговор
  2 14:57  11.09.18
  От кога надзирател ите са богове надзирател е на работа и гр на България , сега да го надзирава него, ей бог е извънземен , а те виждат всичко т, е има възмездие
 • Гошо Тъпото
  Отговор
  3 09:57  17.09.18
  ...Публикувано във факти.бг: Доков бил надзирател в Пазарджишкия затвор и трябвало да спазва законите на страната. Аз не съм надзирател в пазаржишкия затвор, значи не трябва да спазвам законите на страната.

Напиши коментар:


Публикувай