Last news in Fakti

12 Септември, 2018 13:20 1 664 3

Съдят пенсионерка, написала завещание от мъртвия си мъж

  • пенсионерка-
  • завещание

Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 69-годишна жена, която написала сама завещанието на починалата си половинка, за да се уреди с апартамента му, съобщиха от държавното обвинение.

Според събраните данни преди 4 години пенсионерката Н.Б. от близко до Пловдив село съставила саморъчно завещание от името на мъжа, като попълнила лист, носещ подпис на издателя, със съдържание, което не съответства на волята на подписалия.

По делото е установено, че обвиняемата изписала собственоръчно текст от името на мъжа, с който живеела на семейни начала, със завещателно разпореждане, че оставял на внука "апартамент, къща и пари в банка - да бъдат само за него".

По-късно мъжът починал, като обвиняемата спазила процедурите за заверяване на завещателните разпореждания. Междувременно наследниците оспорили по гражданскоправен ред автентичността на документа, който бил прогласен за нищожен от съда, като причината е, че завещанието трябвало да бъде изцяло написано ръкописно от самия завещател, но в случая не било сторено. Според експертно заключение, ръкописният текст бил изпълнен от обвиняемата.

По делото са разпитани свидетели и са извършени експертизи. Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи заседание по делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bossman

    1 1 Отговор
    Браво !!! Наследниците са си защитили правата успешно в съда.Тази мошенничка заслужава затвор.
  • 2 Bossman

    0 2 Отговор
    Браво !!! Наследниците са си защитили правата успешно в съда.Тази мошенничка заслужава затвор.
  • 3 Като гост

    4 0 Отговор
    Живяли на семейни начала, до последно се грижела жената, после се появяват наследниците с претенции. Може да не е бил в състояние да пише, важен е подписа.