12 Септември, 2018 15:17 3 966 4

Автомобилът на тримата задържани покрай Арабаджиеви

  • бургас-
  • задържани-
  • ветко арабаджиев-
  • арабаджиеви

Иззети са BMW X5 и 498 000 лева

Автомобилът на тримата задържани покрай Арабаджиеви - 1
Снимка: Burgas24.bg

Автомобилът, в който бяха намерени половин милион лева при спецакция във връзка с делото срещу Ветко Арабаджиев в момента е паркиран до ОДМВР – Бургас, предаде Burgas24.bg. Именно в BMW-то с пловдивска регистрация са пътували задържаните за 24 часа трима мъже.

В рамките на разследването по досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари, по което бяха обвинени членове на фамилия Арабаджиеви и техни служители, на 11 септември 2018 г. в Бургас бяха проведени процесуално-следствени действия.

При полицейска проверка на SUV с трима пътници, у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева. По случая незабавно е уведомена Специализирана прокуратура.

По неотложност процесуално-следствените действия са възложени на ОДМВР-Бургас. Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева (изтеглени от банкова институция) е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство на СП – на захарния завод "Кристал“ в Пловдив. У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв.

Задържани за 24 часа по Закона за МВР са трите лица, иззета е и колата, с която са се придвижвали. Установява се тяхната съпричастност в евентуална престъпна дейност и участие в разкритата организирана престъпна група за усвояване на неследващ се ДДС, в т.ч. от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 буркан банк у вълчовото мазе

    23 0 Отговор
    Това да нене първата "вноска" по освобождаването и случайно да е изгоряла !? Тия 'кви пари си държат под дюшеците и колите, че те вероятно банковите клонове нямат такива наличности ?
  • 2 Реалист

    7 0 Отговор
    Май е доста доходно да си магистрален обирджия.
  • 3 гощо

    3 0 Отговор
    Тия глупаци като ще пренасят такава сума и като са в нередовна схема да се возят в по незабележима кола. Най вероятно са си ги дебнали за проверката.
  • 4 ябадабаду

    1 0 Отговор
    може да са скрили белото в склада със захар хи-хих
    абе нещо не са се отчели май където трябва,иначе що,досега такива си живеят на широко и мачкат малкия човек представяйки се за бизнесмени.Хванали некой лев,2-3 годинки и после вади запасите и де майорка,де сейшели...тоя филм със стар сценарий.