14 Септември, 2018 21:17 3 759 20

Десислава Иванчева и Биляна Петрова: Невинни сме, държат ни в концлагер

  • десислава иванчева-
  • биляна петрова-
  • младост-
  • корупция-
  • арест

Задържаните отричат да са искали пари

Десислава Иванчева и Биляна Петрова: Невинни сме, държат ни в концлагер - 1
Снимка: бТВ

Бившият кмет на „Младост” Десислава Иванчева и нейната заместничка – Биляна Петрова - в специално интервю за първи път след ареста им в центъра на София. Те са подсъдими за подкуп в особено големи размери. Двете заявиха пред бТВ, че никога не са искали пари от бизнесмена Александър Ваклин и определиха ареста си като престой в съвременен концлагер.

Месеци след зрелищния арест и минути след като състав на специализирания наказателен съд отказа да промени мярката им за неотклонение и ги остави в ареста, Иванчева и Петрова заявяват, че за тях това е Адът.

„Арестът е много по-тежък и вредящ, отколкото самият затвор, колкото и странно да звучи. Ние стоим на аварийно осветление, затворени на аварийно осветление, това просто е кошмар”, разказва Иванчева.

Петрова допълва: „Вероятно сте гледали филми за концлагерите, не случайно казвам, че това е съвременен концлагер.

Двете твърдят, че прокуратурата е благосклонна към бизнесмена Александър Ваклин, който подаде дигнала за подкуп срещу тях и който свободно разгласявал данни по делото. „Това твърдение на г-н Ваклин е отявлена лъжа.(…) Че му е поискано от наше име подкуп, дари, пари, каквото и да е!”, категорична е Иванчева.

Кой стои зад целия сюжет? „Това е офанзива на група строители, които не са съгласни, че ние спазваме правилата за застрояване и една група строители, които са свикнали да си плащат напред и да получават услуги, но в нашия район няма такива неща”.

Въпреки перипетиите до тук, вярата им в правосъдната система е жива. Иванчева подчертава: „Не вярвам на прокуратурата и не вярвам на следователите”.

„Надявам се да е вярна поговорката, че всичко, което не ни убива, ни прави по-силни. Засега не са ни убили. Това е защото имаше включително и физически тормоз върху нас, не само психически. Все още се страхувам да кажа, защото не съм изведена от тази среда”, коментира Биляна Петрова. Тя отказа да назове конкретни лица, които да са й оказвали физически и психически натиск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фокси

    24 27 Отговор
    Друго си е да харчиш едни други парички. Тогава нямате оплаквания.
  • 2 Мъченица

    53 11 Отговор
    Невинна е и седи в затвора защото бутна ГЕРБ от кметския стол в Младост! А Тотев от Пловдив кога ще го съдят за раздутата поръчка на мед.апаратура която общината плати 900 хил.лв а реално струва 400хил. лв?
    Кой ще направи ревизия на раздутите държавни поръчки от общините на ГЕРБ?
  • 3 вмро

    27 6 Отговор
    Ама това и за най необразования човек е ясно но когато потърпевшите осъдят Държавата гешев, боко,цв.цв. и сие да изплащат.
  • 4 Реалист

    26 34 Отговор
    А кога бъркаше в кашона със 75 000 евро " НИ РИВА А СИГА РИВЕШ". И звънна веднага да пуснат дописката ЧАК КАТО ВИДЯ ПАРИЧКИТЕ. Понякога си мисля че разстрела е добра мярка за възпитание на обществото.
  • 5 На кака

    21 32 Отговор
    жълтата откачалка! Хем изнудвачка, хем нагла! Справка - намерете поне една снимка, на която тая е държи или изглежда различна от Наглец!
  • 6 ТОЧКАТА

    23 1 Отговор
    Как убиват човека ли?Като го преместят от,,ГЛАВНИ,, в ,,КРИМИ,, и дадат на ,,,реалист,, да се изхрачи.....

    Коментиран от #14

  • 7 Кольо

    13 6 Отговор
    Стига де не обиждай Сливенският санаториум за престъпници !
  • 8 плевен

    31 5 Отговор
    Не ми пука за парите на Ваклин. Пука ми , че на метри от блока ми сякоха, копаха и сега бетонират. Законно. Пука ми ,че тази сутрин един келеш премахна бетонен бюрдур, за да си направи рампа за колата. Пред моя прозорец.
  • 9 антинаив

    25 25 Отговор
    Озадачен съм, колко балъци вярват, че фризьорката е невинна !?!?!? Много филми гледате, ама в този няма добри герои има алчни кметици, нахални инвеститори, но не и добри герои ! Там им е мястото в затвора, но и още много други по-големи риби трябва да търкат наровете, като се стигне до най-върховния вожд !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 месара

    10 14 Отговор
    ама не са прави тия от прокуратурата! що не настанят фризьорката и замесничката и в някой спа център? алоооо "невинните", за престъпниците е така, арест и после затвор, явно преди не сте знаели че е така, е, сега знаете за ада и концлагера. вие какво очаквахте, може би полянка с цветенца, ехооооо, събудихте ли се, усещате ли вече закона?

    Коментиран от #12

  • 12 Bubbles

    19 7 Отговор

    До коментар #11 от "месара":

    Кой закон бе джингиби?
    Къде го видя тоя закон?
    Тая жена не даваше капка бетон да се налее в Младост, ходеше по нощите да се разправя с боклуците по обектите щото нарушаваха закона като работеха посред нощ и пречеха на хората, опита да спре строежа на мястото където беше Аскоденица някога(ако избщо знаеш какво и къде беше това), проект за стотици милиони да не кажа за над милиард лева.
    Затова и я закопчаха и прибраха и не позволиха и не позволяват да мръдне от ареста.
    Колко други преди нея имаше с явни доказателства че са взеи ОГРОМНИ подкупи, нито един не беш държан така, повечето даже си излизаха след 24 часа и дим да ги няма.
    Говорим за България все пак - Страната на беззаконието, мафията, корупцията и овците!
  • 13 Анонимен

    16 2 Отговор
    Иванчева, как мислиш, бе Душко, че стана кмет, не само яз, но и много други , си правят този извод, мястото , за кмет , нарочно ти го дадоха, трябваше, им жертва, а дали си виновна или не , има възмездие, но аз питам , колко имаше само преди Иванчева, хванати с подкупи , и защо са на свобода , именно това ме кара , да си мисля , че това е нагласен работа, нямат наяване , завземат общинско място строят, продават , и перат пари ама тях никой не ги пита ,, а бе що не е питат господина отде ги има парите , .
    Не той няма , ама полицията има, щом само тия 2 те единствено са задържани , значи е нагласен, то нап дай, кат, митничари, полицаи, надзирател и , и всички са пуснати , то фабриката за цигари е по голямо престъпление, и ги пуснаха , ще излезе истината някой ден , дано да е скоро , властта е във властта,
  • 14 Реалист

    4 8 Отговор

    До коментар #6 от "ТОЧКАТА":

    Когато фактите говорят и "точките" мълчат... Като много ти харесва отиди и на свиждане... То балъците в тая държава ще свършат последни.
  • 15 Анонимен

    5 10 Отговор
    Ако не ги беше взела сега нямаше да е там.
  • 16 Анонимен

    6 1 Отговор
    А бе то всички вземат ама не са там нали, всеки ден хващат ама ги пускат, не защитавам никого но нпк не работи
  • 17 Маргарита Иванова

    7 0 Отговор
    Турците ни управляват задколисно. До колкот си спомням точно турска фирма я буташе в калта, сега в ареста, урте мъртва. ЧЕЗ, ТЕЦ Варна, масов строеж на джамии в източните Родопи и т.н. ....
  • 18 Маргаритко Иванов

    1 3 Отговор
    Щом задкОлисно те управляват е доообре , за всичко са виновни турците това вече го знаем , изпей някоя друга песен изтъркана е
  • 19 Dani

    0 1 Отговор
    То е абсолютно ясно, че работата е нагласена. Всички крадат. Но само нея наказаха
    Защо не й прибраха парите докато ги е вземала?
    И нито едно срс, нито един запис не излезе, макар че са я следили с месеци.
    Както не се спазва никаква тайна по делото, ако имаше поне един запис- отдавна да сме го чули/видяли.

    Някой трябва да види какво правят данъчните инспектори от НАП-Варна. Никъде не плащат. Например преди Коледа тръгват с ванове по складовете и си прибират каквото си харесат- от най-скъпото си избират.
    А собствениците на фирми си мълчат и дават, защото иначе ще останат без бизнес.
    Абсолютно робство е това.
  • 20 Гост

    1 0 Отговор
    Застаряла старлетка. Пфу! Срам ме е че съм жена като я гледам. Крадла.