16 Септември, 2018 17:38 28 455 43

Митьо Очите дели килия със свирепи терористи

  • митьо очите-
  • килия-
  • затвор-
  • истанбул

Южната ни съседка трябва да екстрадира несебърския бос след по-малко от 3 седмици

Митьо Очите дели килия със свирепи терористи - 1

Зад решетките на турския затвор "Малтепе" ще посрещне 46-ия си рожден ден несебърският бос Димитър Желязков-Очите, съобщава в. "България Днес". Той бе спипан в Истанбул в малките часове на 2 август, след като е обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол като ръководител на банда за наркотици, рекет и палежи.

"Все още нямаме отговор кога ще бъде върнат Димитър Желязков у нас. Изпратили сме документите до турските ни колеги с искане той да бъде екстрадиран в България. Срокът, в който ще получим обратна връзка, зависи от чуждите закони", разкри говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Заповедта за арест, по силата на която Желязков бе задържан в южната ни съседка, има действие точно 60 дни. В този срок трябва да бъде насрочено дело в Турция за екстрадицията му и да бъде решено дали да бъде върнат в България, разкриват юристи. Шейсетте дни изтичат след по-малко от 3 седмици, затова близки на Желязков стягат куфарите и се готвят да го посетят в турския затвор "Малтепе" по повод рождения му ден, който е на 19 септември.

Според близки до семейството към делегацията, която ще отпътува към Истанбул, ще се присъедини голямата дъщеря на Очите - Станислава, която преди по-малко от месец роди първото внуче на несебърския бос - Тияна. Сред посетителите ще е и малката щерка Ивелина и майката Станка, разкриват хора от обкръжението на Митьо.

Според регламента на затвора роднините на Желязков имат възможност да го посещават веднъж седмично за един час. А един път в месеца дори могат да седнат заедно да се хранят на една маса, без да ги дели преградно стъкло. Вероятно роднините на Очите ще се възползват от тази "екстра" за празника му, убедени са близки до семейството. От "Малтепе" обаче са категорични, че храната се предоставя от затвора, внасянето на каквито и да било ястия отвън е строго забранено, така че Желязков остава без торта за празника си, разкриват от администрацията на зандана. Изборът на подарък за рождения ден на Очите също е изключително ограничен. Разрешени за внасяне са само книги, но само след щателна проверка на служители от охраната.

Желязков попадна зад решетките на "Малтепе", след като турски ченгета забелязват лъскавата му лимузина, паркирана в близост до тузарския петзвезден хотел "Рамада" в Истанбул. Проверяват номерата на автомобила с цифрите, подадени от българските им колеги, но регистрационните табели се различават с подадените от българските власти. Въпреки това турските служби влизат дискретно в хотел "Рамада" и разглеждат записи от охранителните камери. На кадрите забелязват именно издирвания с червена бюлетина Желязков. Оказва се, че в този момент Очите похапва сладко в близък ресторант. Турските ченгета изчакват да приключи с обилната вечеря и го арестуват около 2,00 часа на улицата заедно с още седем души. Сред арестуваните е и любовницата му Илина С. и още една млада дама. Компанията на Очите бе върната в България, а самият Желязков бе пратен в истанбулския затвор "Малтепе", където се намира и в момента.

"Димитър Желязков е под регулярен режим и се намира в общо помещение заедно с още 20 души. Не се е оплаквал от здравословното си състояние и не е поискал медицинска помощ", разкриха за вестника от администрацията на истанбулския затвор "Малтепе".

Митьо Очите дели килията предимно с чужденци, заподозрени за тероризъм. На разположение на Желязков денонощно са две медицински сестри и лекар, но нашенецът все още не се е възползвал от услугите им.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайл

    138 3 Отговор
    Милия той. Дайте да направим подписка за освобождаването му. Всеки ден новини за милия невинен човечец. Жив да го ожалиш
  • 2 112

    92 13 Отговор
    бкп го готви за вътрешен министър.

    Коментиран от #26

  • 3 ....

    81 3 Отговор
    Две разплакани очи
  • 4 Ефтини сензации

    49 8 Отговор
    А мен ме боли онзи в десния крачол по въпроса, след малко ще го преместя у левия!
    Изобщо кой го интересуват на комунистическото простолюдие словаците?
  • 5 Морук

    47 1 Отговор
    Вай вай,нещо облекчен режим няма ли там Кушадасъ Бодрум ау девойки барбекюта
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 прост българин

    27 4 Отговор
    ПО СЕГАШНО МУ ВРЕМЕ СА ТЕРОРИСТИ..... ПО МИНАЛО МУ ВРЕМЕ СА БИЛИ ПАРТИЗАНИ , ХАЙДУТИ КОЙТО НЕ СЕ ПОДЧИНЯВАТ НА НИКОЙ......
  • 8 112

    43 1 Отговор
    Там ги няма привилегиите в нашите затвори.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Западните Балкани

    40 4 Отговор
    Щом го докарат, ще го пуснат. Това да не е невинната кметица на Младост
  • 11 лебанон

    42 2 Отговор
    Само диарбекир за тоя
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Аналензатор

    32 2 Отговор
    Баце ви, знаете кой, преподрежда пазара. Лошите- в Диарбекир, послушните зеленчуци- растат. Пари за избори се събират, няма шега тука. Има много пари в наркотиците по морето и ако си мислите, че държавата не упражнява контрол, и съответно не прибира девиденти... Дупе да му е яко на Димитърчо. Колко Димитърчета чакат за неговото място...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 4i4i

    45 1 Отговор
    Чака да дойде в България, за да заболее тежко и да го пуснат под домашен арест срещу 1 милионче в касата на корумпираният ни съд
  • 17 сравнение

    10 0 Отговор
    Малтепе е достойно за сравнение в Турция и България
  • 18 Българин

    36 0 Отговор
    Българските затвори да станат като турските.Държавата ни да стане със спазващи се закони като Турция, тоест и властта да си дойде на място, че сета сме за смях !

    Коментиран от #29

  • 19 ЕМО

    17 1 Отговор
    Прах,информационен прах в очите на слепия български народ.То и днес видяхме,как и защо българите в чужбина са недоволни и са срещу системата.Остана другото-новата учебна година...старите мародери и новите...Белчо и Сивушка.Дий!
  • 20 Ганьо

    9 1 Отговор
    Той сега отпред е с тръбичка а като излезе отзад ще е с торбичка..... , Щото халката ще е много разширена и да не изтича....

    Коментиран от #43

  • 21 Selim Surpilik

    7 0 Отговор
    Tam е за да не го убият тук
  • 22 Браво на Турчулята

    21 0 Отговор
    Добре ме е у Туржия та да полежи малко у панделата, тука наще боклуци от прокуратура и съд само минети му правят и го пускат духачите мръсни продажни:-)
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Биде

    15 0 Отговор
    Е то това е най-логичното нещо свиреп престъпник да е със свирепи терористи и сега малко него да потероризират щото целия Бургаски край е пропищял от „подвизите” му!!!
  • 25 ДДТ

    18 0 Отговор
    В Бг. ги е страх да арестуват и чакат да излезе зад граница и го пускат за издирване .....
  • 26 гнида

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "112":

    Винаги ще се намери някой да политизира статията ........ Ай кажи сега какво не готви бкп ? Докато доганчо купи 70 процента студен резерв , ти гониш призраци ..... Да не си от някое помощно училище ?
  • 27 точния

    12 0 Отговор
    нали е издирван с червена бюлетина кога ще го върнат или боко върти положението да се потули случая,но ще им дойде времето на всичките и на костов,кунева за аец симеон за ограбването и др.
  • 28 587

    14 0 Отговор
    ДА ВНИМАВА ДА НЕ ИЗПУСНЕ САПУНА :)
  • 29 ШОП

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Направо да си станеме част от турция,,, ко ша каеш? Не е ли по добре да се организира пак една чистка на подземния свят и на типове като крави, очи, барети, кочове и темподобни. Точно както когато Борисов беше секретарче...
  • 30 Анонимен

    10 0 Отговор
    Хванали са няколко от неговите, знае ли , следели, ама чух, казали, ами то всеки може да си говори каквото си иска, добре търсели сте го, ама кога като мина границата, и как като го търсите е минал границата,, и с какво се е провенил в Турция, да не би да са го хванали с килограми наркотици,, не защитавам никого ама ай де вече ни омръзна , с какво право го държат там , какво е направил, то и сополанкото от Добрич, го хванаха с наркотици връщайки се от Турция ама си е на свобода нали , сега съдете, ги ама не и по този начин , хванете ги поне с нещо, а бе ако искам да натопи, някого ще му пусна нещо , я в колата я през оградата , лесно става, това е война между властта и тези които не са,, кравата го пуснах те , защо питам аз, нищо лично , обикновен човек съм , не ги познавам ама защо се питам аз рекетиране, наркотици , ами мен ме рекитират вик със кубици, обща вода, която ми надписват върху изразходената вода, енергетиката ми ндписва, киловатите, сега и допълнително, здравно осигуряване , е май много стана вече , работете, господа съдии и прокурори,
  • 31 асддса

    4 0 Отговор
    Нали го бяха арествали в стаята ? После щяха да го държат 40 дена и да го връщат ?
    Сега се оказва че заповедтта е 60 дена и след това с дело трябва да се екстрадира. Ами ако решат че не трябва тогава какво ? Заповедтта изтича и той е навънка.

    Коментиран от #33

  • 32 Калчо

    10 0 Отговор
    Колко много приказки за един български разбойник! Хаир да не види!
  • 33 Калчо

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "асддса":

    Вярно, че писанията относно залавянето ме бяха по-други. Но относно пускането му дано да не си прав!
  • 34 Бай Петко

    5 0 Отговор
    Е там вече ще му пръснат халката на тоя тарикат! Боклукът сам се нахендри при анадолските манафи.
  • 35 Али реза

    5 0 Отговор
    Дали ще забременее свирепо?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Бургазлията

    8 0 Отговор
    Ни гу щем тука, дръжте си го в Турция. Ако остане при вас курбан даваме.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Митьо

    1 1 Отговор
    Ей ся ми съ иба майката.......................
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Зашита му е брато

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ганьо":

    Зашита