Last news in Fakti

18 Септември, 2018 11:40 2 231 15

Военен разби носа на дете

  • капитан-
  • военен

Капитанът набил момчето, защото тормозело дъщеря му

Капитан от карловската бригада получи 1000 лева глоба от военния съд в Пловдив, заради това, че е ударил по носа 10-годишно дете и го плеснал зад тила. На момчето е причинена лека телесна повреда. Според обвинението престъплението е извършено по хулигански подбуди.

Доведената дъщеря на офицера и пострадалото хлапе Неделчо Димитров посещавали едно и също училище, съобщи "24 часа". И двамата били в трети клас. След часовете ходели в занималня, където момчето непрекъснато правело "запалки" по дупето на връстничката си, удряло я с пръчка, късало й чорапогащника. Това продължило няколко месеца и момиченцето се оплакало на пастрока си, като му показало кой я притеснява.

В началото на декември миналато година третокласничката отново споделила с военния, че момчето я закача. Няколко дни по-късно униформеният не бил на работа и карал автомобила си по улицата. В същото време Неделчо се прибирал от занималня. Капитанът спрял и тръгнал към него. Решил да го стресне, за да престане да безпокои дъщеря му. Хванал хлапето за дрехата и без да каже дума, го зашлевил по лицето и врата. От носа на ученика текнала кръв и той се подмокрил от страх.

Разплакал се и хукнал към дома си, където разказал за случилото се. Семейството е освидетелствало сина си в съдебна медицина. В документа оттам е посочено, че Неделчо е получил контузия на главата и носа и кръвонасядане.

"Извършителят не се е обърнал към родителите на момчето, не е поискал съдействие от учителите му за прекратяване на закачките, нито е провел нормален разговор със самия него", се посочва в мотивите на военния съд.

На делото капитанът е признал, че си е изпуснал нервите, но след това се разкаял. По тази причина и заради чистото му досие е освободен от наказателна отговорност и му е наложена само административна санкция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    69 2 Отговор
    Аз бих постъпил като него с малката подробност да предупредя бащата преди това. Тъй като 90% от родителите си оправдават децата, резултата щеше да е същия. 1000лв ще ги платя без да се замисля за спокойствието на дъщеря си.
  • 2 Пламен

    25 1 Отговор
    Едно време, в трети клас на една родителска ме накиснаха, че закачам една красавица по същият начин. Майка ми каза на бащата, и такъв шамар отнесох, със завъртане и на земята. Помня го като вчера. Имаше ефект, не я закачах известно време. Ама хубавица беше, с едни бели кордели. Това си е естествено.

    Коментиран от #14

  • 3 Джентълменът русофил

    40 3 Отговор
    В никакъв случай не оправдавам действията на въпросният капитан, но в България е пълно с гаменчета и лекенца, които тормозят нормалните деца. Няма как едно дете да е ерудирано, когато родителите му са варвари, а те са варвари, защото и държавата ни е варварска, цялото общество до една голяма степен е варварско. Съжалявам за думите си, но това е истината.
  • 4 Джентълменът русофил

    24 3 Отговор
    "демокрацията" от балкански тип и дивият капитализъм на прехода превърнаха обществото ни във варварско.
  • 5 me be re

    33 2 Отговор
    А тия учители от занималнята нищо ли не са забелязали ?
    Тормоза е продължил няколко месеца.
  • 6 хахахах

    28 0 Отговор
    Родителите са за бой не децата всички сме били деца и сме правили пакости .Всичко е въпрос на взпитание
  • 7 Браво

    20 0 Отговор
    Малко му е на малкия пикльо
    Ама и майката и бащата по един
  • 8 Джентълменът русофул

    5 4 Отговор
    Знаете ли мили хора, кое е онова нещо, което ми е направило най-лошо впечатление в България. Това е, че възрастните нямат правилно отношение към децата. Не говоря за отношението на родителите, макар че и затова мога да говоря, а за отношението на останалите. Например влиза детенце на около 4 годинки с родителите си в магазин за обувки, заиграва се с някаква пластмаса или взема някаква обувка от щанда, а продавачката мълчаливо и с гневен поглед издърпва обувката от ръцете на детето. Друг случай на детенце на около три, което вика и бяга в огромен магазин за бяла техника. Управителя взема найлон от опаковка от онези с балончетата(bubble wrap) и гледайки студено започва да ги пука срещу детето за да го с плаши. Първо реших, че се опитва да го забавлява, но след малко каза на родителите да накарат детето си да млъкне. Всичко това меко казано отвращава. Мога да изброя още много подобни случаи, поне за три се сещам в момента. Никога не съм срещал подобно отношение към децата в Англия. Там продавачите се усмихват на децата в подобни случаи, казват им нещо забавно и дори биха им дали играчки, ако имат под ръка. Може да плюем много по Запада, но там има и много хубави неща и цивилизованото отновошение към децата и комуникацията между хората, като цяло, дори и между непознати е едно от тях. Тъжното е, че варварщината не прави впечатление на хората, които не са излизали от България и много от тях дори не я осъзнават, защото нищо по-различно от това не са срещали в ж

    Коментиран от #12

  • 9 Джентълменът русофил

    4 4 Отговор
    Тъжното е, че варварщината не прави впечатление на хората, които не са излизали от България и много от тях дори не я осъзнават, защото нищо по-различно от това не са срещали в живота си. Иначе казано в България често липсва добрият пример.
  • 10 Наблюдател

    7 1 Отговор
    Моите като бяха малки , момчета , са и понеже ги възпитава да не се бият и си идваха все бити, с пукнатини глава, разбит нос и реших , да си вляза в ролята , ,, жена съм между другото,,, първо звъня в полицията в детска педагогическа и им казвам само предупреждавам , сега ще пребия един 8 класник , и ако дойде обезобразен адреса ми е еди кой си, отидох бих когото хванах и бащата , натруших всичко, във входа , дето ги блъсках и двамата нападнаха пощенските кутии, и им казах 15 000 лв това когато парите бяха в хиляди толкова струва костюма от дънки, вижте ги това е кръв и не се пере , до довечера искам парите , иначе отивам за медицинско, ти да видиш , всичко мина добре , полицаите понеже си дадох адреса дойдоха , вечерта, ааааа аз вече се оправих и без вас , и парите си взех , и повече този дете не доближи, като ме в идеше минаваше на другата страна, така че , такива от думи не разбират , и още повече аз нямах мъж и трябваше да си пазя децата и от този ден , бият ли ви и вие ще биете, поне аз така правя, мачкат ли ме и аз мачкам, ако трябва ще се бия , и всяка жена трябва да го умее , особено сега, и сегашните деца , са лоши ,

    Коментиран от #11

  • 11 Антон 1

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    Лелееее ! Ти ме шашна !
  • 12 Харамия

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Джентълменът русофул":

    Да, там на запад е цигания! Влизаш в магазина, в Англия дрехи и обувки се валят по земята, то ва е по време на разпродажбите! Дисциплина се трябва! Да опаковките се отварят, още в магазините(хранителните) и сополивите хлапета лапат!
    Знаеш ли какво това е, не уважение с работата и работното място на другия. Аз да ти дойда в къщи и да ти я омажа, рахвърлям, ка ще се чувстваш!

    Коментиран от #13

  • 13 Джентълменът русофил

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Харамия":

    Вие чувате ли се, какви глупости пишете. На Запад всички магазини са подредени по конец, а децата са изключително възпитани.
  • 14 баба

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пламен":

    В трети клас няма друг начин, да покажеш на едно момиче, че го харесваш. Заслужава си да изтърпиш два шамара.
  • 15 Наблюдател

    1 0 Отговор
    До Антон 1, това е само троха , от моите , екшъни, и сега внуците си, ще ги запиша на карате , държавата и управниците като не не могат , а не искат , ние ще се оправяме както можем, то сега да те страх, да си пускаш децата на училище, като видят по скромно и сито дете , ай сега ще си мерят силите , децата ни не са боксови круши за малаумни