Last news in Fakti

18 Септември, 2018 13:52 2 105 6

Канабис и кокаин в кръвта на джигита, убил балетист във Варна

  • велосипедист-
  • балетист-
  • мартин чикалов

Те са в списък на високорисковите вещества, поставени под специален режим

Съдебно-химическата експертиза, назначена от Окръжната прокуратура във Варна по досъдебното производство срещу 25-годишния неправоспособен водач Петър З., който причини смъртта на велосипедист при пътнотранспортно произшествие и избяга, е открила наличие на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на обвиняемия.

Тези вещества се наблюдават само след употреба на канабис /марихуана/ и кокаин. И канабисът, и кокаинът са в списък 2 на веществата с висока степен на риск и са поставени под специален забранителен режим.

Представеното от защитата на обвиняемия в съдебната зала удостоверение за промени в постоянния адрес показва, че същото е подадено на дата 11 септември в 14,05 часа. На същата дата и почти по същото време 20 часа след тежкия пътен инцидент Петър З., придружен от адвоката си, се предаде в поделение на МВР, след като бе обявен на общодържавно издирване.

На нито един от известните му адреси обвиняемият за престъпление по член 343, ал. 3, буква "б“ от НК, не беше открит тогава.

С определение на Варненския окръжен съд в момента обвиняемият е в ареста с мярка за неотклонение "Задържане под стража“. Ако бъде обжалвана, съдебното заседание в Апелативния съд ще бъде утре, 18 септември.

При евентуално обжалване Окръжната прокуратура във Варна ще представи доказателства за описаните по-горе факти на Апелативната прокуратура, за да могат да бъдат взети предвид от Апелативния съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    6 1 Отговор
    Напълно очаквано, това си е практика за замяната на алкохола зад волана, тоя комплекс трее си се избие някак. Иначе нали акции за наркотици правят ама просто ти струва малко повече да се измъкнеш, пфффф
  • 2 аман вече

    11 0 Отговор
    Думите са излишни.Каквото и да кажем за тоя келеш-малко е.Погуби човек,карал няколко години без книжка...Ама така ще,ом системата го позволява....Жалко за младото и талантливо момче...
  • 3 Реалист1

    9 1 Отговор
    Вкарай го в затвора за 15 г и ще има време за размисъл. Като излезе няма да иска кола да види
  • 4 Cola-Cola 💩

    3 0 Отговор
    от нея 🤩
  • 5 Миризлив Пор

    4 0 Отговор
    Пробата е взета след 20 часа т.е. човека след като е осъзнал какво е направил е искал да се успокои СЛЕД като е направил белята - а на бас че това ще обяви адвоката. Какво да правиш, от години се кара след употребата на наркотици, проблема е в това че тестове за наркотици се купиха преди 1 година т.е. преди и да те хванат не може да докажат че си "на черешата". Народа си се друса и не му пука щом не могат да го докажат. Отделно да откажеш проверка за алкохол или наркотици като си пиян като кирка имаш само глоба и отнемане на книжка НО ако се дадеш да те проверят и докажат хем затвор, хем глобата по-сериозна хем повече без книжка и се водиш "съден". Егати портата в полето която са оставили законотворците.
  • 6 гост

    1 0 Отговор
    ВЕДНАГА ДА ВЛИЗА В ЗАТВОРА С ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА БЕЗ ЗАМЯНА.