19 Септември, 2018 08:04 2 040 4

Бизнесменът Миню Стайков остава в ареста

  • темида-
  • миню стайков

След 12-часово заседание, спецапелативният съд реши окончателно, че бизнесменът Миню Стайков остава в ареста за постоянно.

Стайков е обвинен за данъчни престъпления и пране на пари. Освен него при акция бяха задържани Белун Хазърбасанов и синът на кмета на Карнобат - Иван Димитров, съобщи в. „24 часа“.

Според съдебния състав може да се предположи, че престъпната група е съществувала с цел престъпленията, за които прокуратурата е повдигнала обвинения.

Съдът оцени показанията на полицейските служители, които два месеца са наблюдавали фабрика за цигари и установили камионите и ремаркетата, които извозвали цигарите, както и пилотната им кола.

Става въпрос за много сериозна дейност и тежестта на обвинението е напълно достатъчна за задържане под стража, посочи съдът. Също така, според съдебния състав, не трябва да се подценява и възможността обвиняемите да повлияят на свидетелите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    4 0 Отговор
    Не опорочавайте думата "бизнесмен" и не обиждайте хората, които правят коректен "бизнес". За тези има само определение като престъпници, аферисти, далавераджии или гешефтари. По-правилно е статията да се казва например "Гешефтарят Миню Стайков остава в ареста". Пък и такова заглавие е по-благозвучно.

    Коментиран от #4

  • 2 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    От утре ставам бизнесмен.
  • 3 The TRAPPER

    1 0 Отговор
    И ся ко праим ?
  • 4 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тодоров":

    Навремето му викаха Миню апаша. Никакъв дисидент не е. Зет е на Мишо ментата. Вади си извода