25 Септември, 2018 11:30 2 262 10

Разбиха група за ало измами

  • ало измами-
  • престъпна група

Действията, в които са участвали и колегите им от Плевен и Ловеч, са осъществени под ръководството на прокуратурата

Криминалисти на Велико Търново неутрализираха група, извършвала телефонни измами. Извършителите са задържани в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на телефонните измами, проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Велико Търново и колегите им от районното управление, съвместно със служители от областните дирекции в Плевен и Ловеч.

След извършена телефонна измама на 20 септември на 68-годишна жена от Велико Търново, на която са били отнети 400 лв., 600 евро, златни и сребърни накити, са задържани 18-годишен от Радомир, изпълнявал ролята на куриер, и 37-годишен мъж от Левски, многократно осъждан, с 9 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления, водил телефонните разговори с потърпевшата. В схемата е участвал и негов 30-годишен съгражданин, който към момента се укрива от служителите на реда и е обявен за общодържавно издирване.

Установено е, че в периода от 5 до 20 септември тримата са извършили още две телефонни измами на територията на Велико Търново по същата схема. От 85-годишна жена от с. Арбанаси били отнети 10 000 лв., а от 77-годишна жена от Велико Търново - 33 600 лв., 150 долара, 350 евро и около 40 грама златни накити.

След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени в качеството на обвиняеми. 37-годишният е задържан с прокурорско постановление за 72 часа, а 18 – годишният е предаден на служители от друга областна дирекция.

Работата по доказване и документиране на участието на тримата в телефонни измами, извършени на територията на други областни дирекции в страната, продължава под ръководството на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    19 1 Отговор
    Е, как многократно е осъждан за подобни престъпления и е на свобода? Такива глупости, като пробация, споразумения и тем подобни трябва да се премахнат.
  • 2 Алексей

    19 1 Отговор
    Чета заглавието:"Разбиха група за ало измами". После чета статията: "37-годишен мъж от Левски, многократно осъждан, с 9 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления". Май няма смисъл повече да се коментира каквото и да е?
  • 3 Синдикат на Ало Измамниците

    5 1 Отговор
    Някой е забравил да си плати "спокойствието".
  • 4 пешо

    4 1 Отговор
    само ало измамите да живеят хаха
  • 5 Делиорман

    10 0 Отговор
    След като се преборихте за слаба полицейска система следатвие съд така ще е няма кой да респектира крими контингента А беше Мвр милиция народна имаше ред уважение към органите на редът сега бит прострелян полицаи смешна работа
  • 6 Наблюдател

    1 0 Отговор
    На тия ало измамници , кога нап ще почне да им прави проверки, ей само един да се обади , пък ти да видиш тогава,
  • 7 Morgoth

    1 0 Отговор
    Бесило за такива!
  • 8 ормв

    1 0 Отговор
    цялата система е болна от корупция.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Jivot

    0 0 Отговор
    Edin put ne napisahte istinata samo izmislici.Choveka koito obvinqvate e nevin.Vinovnite vi platiha da si oturvat zadnicite i ostana edin koito nqma pari i obvinqvate nego.A i zashto prikrivate i policaq koito go e grumnal bez da iska?