Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 14:45 5 061 7

Директор във фармацевтичен завод прегазил 11-годишната Сара

  • търнак-
  • 11-годишна-
  • сара

Районната прокуратура в Бяла Слатина вече работи по инцидента, който разбуни Търнак след катастрофа от вторник вечерта, при която пострада тежко 11-годишната Сара.

„Образувано е досъдебно производство, което е на 2 дни. Лицето, причинило катастрофата, не е задържано за 72 часа и няма да му бъде поискана такава мярка. В случа става дума за престъпление, извършено по непредпазливост. Съдебната практика в България е, че за този род престъпления не се иска най-тежката мярка „Задържане под стража“, коментира пред „Конкурент“ Методи Маринов, районен прокурор на Бяла Слатина.

Той напомни, че постоянен арест се налага тогава, когато има данни извършителят на престъплението да се укрие. В случая държавните обвинители в Бяла Слатина са преценили, че това няма да се случи. „Срокът на разследване е 2 месеца. Ще направя всичко възможно в този срок разследването да приключи“, допълни още прокурор Маринов. Той потвърди и самоличността на извършителя на катастрофата – това е Веселин Ранков, на 59 години от София, който работи като директор „Производство“ във Фармацевтични заводи „Милве“ АД в село Търнак.

Компанията, базирана в София, има склад в Търнак, където дава препитание на около 80 души. Близките на прегазената Сара блокираха входа на белослатинското село Търнак в знак на протест срещу освобождаването от ареста на шофьора, преминал с джипа си върху 11-годишното момиче.

Според материал на бТВ, в барикадата има и хора, и леки автомобили. Тя пречи на работниците от фармацевтичния склад в селото да стигнат до работните си места. Според бащата Борис Борисов, лекарите от плевенската болница, където е била транспортирана дъщеря им, дават много малки шансове тя да оцелее.

„Очаквайте най-лошото. 20% е вероятността да оцелее“, това казали на родителите на Сара медиците, които втори ден се борят да спасят прегазеното дете. То е с черепно-мозъчна травма и тежка контузия на белия дроб. Близките на Сара разпространиха видеоклип, в който са съветвани от полицаи пред РУ в Бяла Слатина да „не раздухват случая“, защото „медиите пишат глупости и пречат на разследването“.

Според непотвърдена от полицията информация, в джипа е имало не двама, а четирима души. Засега обаче никой не потвърждава кой е правил компания на Веселин Ранков и брат му Иван, както и дали не става дума за 2 жени, уточнява "Конкурент".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меркел баба

    12 5 Отговор
    Минус циганита.
  • 2 Курац

    6 2 Отговор
    В зандана и само с големи патлаци да го шибат!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалист

    4 2 Отговор
    Какво значи по не предпазливост, минаваш си ей така отгоре някой и толкова, ами като е не предпазливост на пътя няма да шофира бе гн прокурор, да мине някой отгоре ти по не предпазливост друга песен ще за пееш, аз обичам всички деца , те не са виновни , кога и къде се раждат, дали е циганите или българче, няма никакво значение, Бойко беше казал ако бяха в затвора щяха да са живи, циганите сега по не предпазливост да минат отгоре негово дете и въпроса ще се реши, те не са като нас сеирджии, те се държат и този не го виждам от сега натарък

    Коментиран от #6

  • 5 Българче

    4 1 Отговор
    Не обичам циганите , но в случая са 100% прави , трябвало е да го линчуват този изрод на място !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 МИХАЙЛОВ

    2 0 Отговор
    ...А ПОЗНАЙТЕ АКО ТОЯ ГЕРБ - ЕРСКИ ШЕФ ДИРЕКТОР
    ПРЕГАЗИ И УМЪРТВИ ДЕТЕ ...В ГЕРМАНИЯ...,
    КАКВА ПРИСЪДА ЩЕ ПОЛУЧИ ОТ ГЕРМАНСКИЯ СЪД
    И КОЛКО ГОДИНИ ЕФЕКТИВНО
    РЕАЛНО ЩЕ ПРЕКАРА ЗАД РЕШЕТКИТЕ В ЗАТВОРА...