10 Октомври, 2018 09:21, обновена 10 Октомври, 2018 09:40 11 268 77

Убиецът на Виктория Маринова гонен из три германски провинции

  • виктория маринова-
  • убиец-
  • бойко борисов

Северин Надеждов Красимиров може да получи доживотен затвор

Убиецът на Виктория Маринова гонен из три германски провинции - 1

Убиецът на Виктория Маринова може да получи между 10 и 20 години за извършеното от него брутално изнасилване, но за жестокото ѝ убийство той може да лежи с доживотна присъда без право на замяна.

Това разкри на извънредна пресконференция в Министерски съвет главният прокурор Сотир Цацаров. Той говори на брифинг, свързан с убийството на Виктория Маринова в Русе.

Той посочи, че прокуратурата, МВР и съдът са действали в синхрон. Издадохме европейска заповед за издирване и задържане на сочения за убиец на Виктория Маринова – Северин Надеждов Красимиров.

Искам да благодаря на германската полиция, че активно ни съдейства в неговото задържане, заяви Сотир Цацаров.

Убиецът на българската журналистка ще бъде разпитан от германски съд, заяви премиерът Бойко Борисов. Той лично благодари на полицията от 3 германски провинции.

„Сега мога да заявя, че заедно с немските колеги гонихме убиеца на Виктория Маринова из три немски провинции. Той непрекъснато менеше адреса си в Германия“, разкри премиерът.

"Убиецът на Виктория цяла нощ е пиел. Той е дебнел. Имаме данни, че преди Виктория Маринова в района е тичала друга жена. Самата журналистка този ден е увеличила разстоянието, което е тичала. Всичко говори за спонтанност на убийството", заяви вътрешният министър Младен Маринов.

Главният прокурор уточни, че взетият ДНК материал от мястото на убийството е съвпаднал с този на Северин Красимиров, взет при обиска на дома му в Русе.

"На Северин Красимиров е повдигнато е обвинение за умишлено убийство, за изнасилване", обясни главният прокурор.
"С оглед факта, че лицето е напуснало страната през "Дунав мост", са задействани всички механизми за международна правна помощ. Процедура по изпълнение на Европейска заповед за арест пред германския съд, привеждане на лицето тук, предявяване на обвинението", разясни Цацаров.

"Както каза Маринов, в хода на действията не се изключват версиите. Пред съдия са Трите лица, подали сигнала, са проследили кървавата следа. Стигат до женски труп в храстите. Незабавно е създадена организация в дирекцията на полицията. С моя заповед са насочени екипи от националната полиция за тежки престъпления. Сформиран е щаб за бързи действия. Това обясни вътрешният министър Младен Маринов на брифинг в Министерски съвет.

"В началото е започната работа и до момента не е изключена нито една версия. Проверяват се всички факти. Изготвен е списък на криминални типове, назначени са експертизи. Разследването е с няколко насоки на работа, по конкретни лица. Всички те са задържани за 24 часа за проверка на алибито, след това са освободени", обясни още Марин Маринов.

"В хода на работата стигнахме до лице, което беше задържано късно във вторник. Лицето е Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 г., адресът му е близо до местопрестъплението. Той има криминална регистрация за кражба на цветни метали. Няма данни за извършени други престъпления.

Иззети са достатъчно веществени доказателства, които свързват Красимиров с местопрестъплението и жертвата. ДНК - експертизите са готови. Открит е негов ДНК материал върху трупа на жертвата. Институтът по криминалистика работи", категоричен е министърът.

Разпитани са свидетели, включително и колеги на Виктория Маринова. Не можем да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност. Искрена благодарност към работата на министъра на вътрешните работи за изключителния му професионализъм", завърши главният прокурор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    87 30 Отговор
    Това е работа на министъра на МВРда го съобщи а не Боко да си праеи ПиАр!

    Коментиран от #26, #30, #73

  • 2 Реалист1

    120 3 Отговор
    БХК да престане да защитава престъпници
  • 3 111

    151 2 Отговор
    Смъртна присъда. Не го жалете този циганин.
  • 4 Bahti

    95 1 Отговор
    Растрел беееее.

    Коментиран от #7

  • 5 qqqqqq

    60 72 Отговор
    Струва ми се че цигането май обра пишкира. Нещо много посна работа. Някой се скри зад него.

    Коментиран от #10, #35

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Bahti

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Bahti":

    Ззззззззз
  • 8 Тая мерудия

    28 11 Отговор
    Ако не се обади не може, да го назначът за говорител на МВР!!! Той е вся и всьо по всички въпроси!
  • 9 Шансу Имамов

    16 70 Отговор
    Извършителя е българин,не е тоя.

    Коментиран от #19, #20

  • 10 Гост

    63 3 Отговор

    До коментар #5 от "qqqqqq":

    Ей го първия охлюв 🐚 Не бе те циганите не убиват и сигурно прикриват някой милиардер. Постен е единствено мозъка ти.
  • 11 372

    54 1 Отговор
    ЛИНЧ! ЛИНЧ! ЛИНЧ! - И овесен в центъра на града!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дам

    44 12 Отговор
    Николо Макиавели (XVI в.) формулира този прийом като "отдушник". В по- модерни времена (Бенджамин Франклин) се нарича "гръмоотвод". Принципът е прост, но много ефективен. Натрупа ли се опасно недоволство по някакъв проблем, веднага изведи на преден план друг проблем и насочи като през отдушник недоволството натам. Та в случая беше повече от ясно, че ще бъде използван друг проблем,за да се канализира и насочи към него фокуса на недоволството. И воала - на преден план излиза проблема с циганската престъпност, фокусът се измества натам, властта въздъхва облекчено.Клин клин избива! И вълкът сит, и агнето цяло! Колко удобно,а? Ех, Макиавели, Макиавели...

    Коментиран от #76

  • 14 onq s konq

    26 29 Отговор
    Адвокат Марковски заявява че поради членството ни в ЕС следва да спазваме Еврозаконите за подобни случаи,според които макс. присъда е 30год.Цацаров обаче допуска доживотна присъда.Затова и вярвам единствено на бат Бойко,защото винаги става това което ТОЙ каже!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 цистит

    35 1 Отговор
    и после от европа ми говорят че сме били расисти
  • 17 Мунчо

    17 8 Отговор
    Ще поживеем, ще видим. Истината.
  • 18 ванката

    37 31 Отговор
    поредната история с боко тиквата и измислените му извършители на предтъпления веднъж да се прикрие реалния извършител и веднуж да се прикрие реалната немощ на полицията !!! така бойко стана известен пред простичкия и сляпо-вярващ в телевизора българин имаше ли интересно предтъпление боко беше там и то беше разкрито до 2-3 дена и нещеш ли боко стана национален герой че взеха го направиха кмет а сега и султан....нека да почива в мир момичето но съм на 100% убеден че не е това е убиеца...

    Коментиран от #33

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 браво на полицията

    36 22 Отговор
    Браво на българската полиция, можело значи! Нека този успех не остане само единичен случай, а да се превърне в модел за бъдеща работа и добри практики.
    Трябва да се отпсунат повече средства за полицията и да се дадат повече права на полицаите, за да реагират по ефективно и безопасно, когато се изправят срещу престъпниците, особено срещу циганорите.
    Вие за 700 лв ще си рискувате ли живота, бихте ли отишли в махалата да ви бият циганите и да не можете да си използвате оръжието!? Кой ходи на работа със страх, че може да бъде пребит, убит или да пострада семейството му, замислете се малко!
    Повече права за полицията и по-високи заплати, незабавно!

    Коментиран от #58

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 бббббб

    41 17 Отговор
    Как съвпадна ДНК-то толкова бързо?!?!? По делото със сестри Белнейски експертизата на ДНК се бави повече от месец и то в чужбина .Обществото търси възмездие и трябва да му поднесат нещо.

    Коментиран от #25, #27

  • 24 Ужас

    38 0 Отговор
    Както вчепа един крадлив мангуст беше покосен, така трябва за всички!
  • 25 Пук

    13 9 Отговор

    До коментар #23 от "бббббб":

    Абе, ти в коя година живееш?
  • 26 отговор

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Инкогнито":

    Въх! Други претенции имаш ли?
  • 27 яп;лкй

    33 4 Отговор

    До коментар #23 от "бббббб":

    Науката напредва, а и натискът над България беше огромен. Работили са на кресчендо под международен натиск. Жалко за младата жена, неизживяла живота си, жалко и за детенцето, което ще расте без майка. А на изрода поже;авам да го тикнат в стог тъмничен затвор и там да завърши дните си. То кому ли са нужни тези дни, ама като няма смъртно наказание...
  • 28 Простак

    24 15 Отговор
    не се карайте , все някой трябва да е виновен в този случай
    иначе как ще си измият ръцете , управляващата чета
  • 29 Пеньо

    36 3 Отговор
    Това е резултатът от безнаказаността и толерастията.
  • 30 Ттт

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Инкогнито":

    Точно той носи отговорност за всички случващо се в БГ.За това твоята господарка иска оставка за всеки нелеп случай!Хейтарството се превръща в джендарство, та в тоя ред на мисли по добре вашия лидер да приеме истанбулката конвенция, та да си на сигорната страна!

    Коментиран от #36

  • 31 Гост

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "Koko":

    Ти се научи как се пише Убийство, пък тогава се съмнявай в каквото и да е.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гост

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "ванката":

    Бива ли да си толкова нагъл? Толкова си неграмотен, че се учудвам как може да си позволяваш да пишеш, че хората били глупави?!
  • 34 иво

    8 0 Отговор
    Просто нямам думи NO COMMENT
  • 35 Townboy

    31 2 Отговор

    До коментар #5 от "qqqqqq":

    Профилът напълно отговаря на този мазен горлив циганин. Още от турско робство циганите и евреите безчинстват спрямо българите а сега е същото, само че сме в рамките на империята САЩ/ЕС.
  • 36 Инкогнито

    8 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ттт":

    То го е приел джендарство с учебниците по биология от тази година!
  • 37 сноу

    13 1 Отговор
    Е-е че много малко бе-само три.Ами то цяла Европа е тъпкана с мангаллък, дори вече не се вижда нищо европейско ами един голям катун начело с Шменкелуц ханъм.Където и да минеш се дочува части от разговор ...а-а то Фахтито и Мухаремчо барабар с дичата са у Германландъ ,а Фатмето и Яшарчето са у Швецията че там им се родиха 5 дича.От години повтарям че България се опустоши от циганията и това че българите ще бъдем малцинство през 2050 е твърде оптимистична прогноза.Ще бъде доста по-рано.
  • 38 Трънчев

    20 3 Отговор
    Не сме народ, а мърша!
    Ако беше убита циганка, досега родата й да са линчували у иеца, заедно със семейството му.
    Но ние... седим и четем, и пишем.
    Ето така ни управляват най-добре.
  • 39 Васил

    21 0 Отговор
    С М Ъ Р Т !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 40 Васил

    22 0 Отговор
    СМЪРТ за урок за отмъщение и за успокоение на засегнатите СМЪРТ за такива изверги без значение от расата името и религията С М Ъ Р Т !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 41 Крум

    17 1 Отговор
    10 , 20 години ? Не!!! До живот ! Или смърт за мангала!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ПЕП

    9 0 Отговор
    Нека убиецът да излежи наказанието си в Белене!!! Там е за такива като него..
  • 44 Коце

    19 7 Отговор
    Аз не вервам на тия измамници боко цацката и компания,истината е друга.
  • 45 Асен

    9 7 Отговор
    Те полудяха...тцтцтц само нахъсахте българи срещу цигани
  • 46 Асен

    6 8 Отговор
    Те полудяха...тцтцтц само нахъсахте българи срещу цигани

    Коментиран от #48, #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 бнйбй

    4 2 Отговор

    До коментар #46 от "Асен":

    https://www.facebook.com/severin.nadejdov?lst=1720281993%3A100010525367376%3A1539161030

    тази гнусна твар

    Коментиран от #52

  • 50 Българин

    17 0 Отговор
    Бог да прости загиналата млада жена. На изрода който и е посегнал, желая най строгата присъда - затвор доживот. За съжаление няма смъртно наказание за такива боклуци, които не разбират , че от човешкия живот по ценно няма.Господ да помага на малкото детенце на загиналата.!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Бате

    0 3 Отговор

    До коментар #49 от "бнйбй":

    Или си наивен пенсионер/ка или си нагъзен за постоянно на това какво се пише.
  • 53 Djidjiff

    11 1 Отговор
    В моята младост имахме по един крак за стол от варен бук и в градчето ни ромите си седяха в махалата изводът си е за вас да не говорим за избягали от кеча откраднали пушка биваха застрелвани а не като сега бля бля масов погром по махалите ромски и вс ще си доиде на мястото
  • 54 Боко Тиквоча

    11 5 Отговор
    Пак яхна вълната на народният гняв.
  • 55 Смъртна присъда

    9 0 Отговор
    Ако за всяко престъпление затвора се увеличаваше елспоненциално по три, жената щеше да е жива а ма нгала турчин до живот. За първа кражба 1 г, втора, 3, за трета 9, след 4та кражба реално си доживот. А за умишлено убийство СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ!
  • 56 Българина

    14 0 Отговор
    Защо наследниците ще плащат данъци този да живее и да го храним в затвора 50г? на бесилото или бой с камъни на площада!
  • 57 ХайСикТир

    13 6 Отговор
    .... Чак намирисва на скалъпена работа ама... дано швабите не си поплюват и изплюят точната истина!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 гнида

    1 3 Отговор
    Тиквата от кога е говорител на МВР ?
  • 69 Клинт Истууд

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от "Баш Майсторът":

    Точно така! Искренно те поздравявам за точния коментар!!
  • 70 НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

    7 3 Отговор
    Ооо Бате Бойко ти си нашта гордост,ти ще ни ебеш майката ОКОНЧАТЕЛНО И СКОРО
  • 71 Дам

    6 2 Отговор
    Премиерът, премиерът, премиерът.... Всяко чудо за три дни! Така беше в Своге, така беше в Русе, така е в цяла България! След тези три дни за "чудото" ще помнят само близките и приятелите! Затова си отиде това младо момиче! Заради комфорта на властта! Няма да се търси причина, няма да има последствия! Важното е едно - че всяко чудо е за три дни! Три дни, през които властта се крие като в кучи задник, но настъпи четвъртия ден! Конгречулейшънс! Скръбта и болката останат само за близките! Властта обаче извлеча дивидент от тази смърт! Следващото "чудо" може да се случи с мен или с теб, сънароднико! Цената на човешкия живот в България е без значение! Важното е само оцеляването на властта! Пукотевицата за мен или теб ще е само за три дни! След тези три дни единственото, което пак ще чуваш е -
    ПРЕМИЕРЪТ, ПРЕМИЕРЪТ, ПРЕМИЕРЪТ!
  • 72 ХММММ

    0 3 Отговор
    ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК ИМА ПСИХИЧЕСКИ ОТКЛОНЕНИЯ - ВСЕКИ ЧОВЕК Е УНИКАЛЕН!
  • 73 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Инкогнито":

    Даже и не министъра трябва да си прави пиар. Информация следва да се предоставя от най-висшия професионален полицай - гл.секретар на МВР.

    Коментиран от #74

  • 74 Иван Гешев

    4 1 Отговор

    До коментар #73 от "Пешо":

    Че като главния секретар на МВР е най-висшия полицай, защо Боко пожарникаря беше такъв, като никога преди не е бил полицай. Даже и редови.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Оня

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Дам":

    Друго беше едно време. По медиите не се изброяваха престъпленията. Само репортажи на срещи на Т. Живков със съветски другари. Ако това престъпление не беше афиширано, колко чоека щяха да знаят за него.
  • 77 Смърт

    1 0 Отговор
    Този боклук трябва да го убият зверски (за целта да се приеме специален закон), какви са тези пансиони, ще го награждават за извършеното ли? Няма място за подобен изрод на белия свят!