11 Октомври, 2018 19:55 5 902 25

Симеонов: Германската полиция 4 часа събираше кураж да влезе в блока с папуаси

  • вероника маринова-
  • северин

Българската полиция е действала много бързо, но е чакала часове наред германските си колеги да заловят убиеца на журналистката в Русе, твърди вицепремиерът Валери Симеонов.

„Мога да ви дам само един конкретен пример, който не е известен на обществото. Но тъй като по стечение на обстоятелствата работното ми място е съвсем близо до най-високите етажи на властта, мога да ви кажа, че на вашите колеги, г-н Хаджиев (директорът на ОДМВР - Стара Загора Георги Хаджиев – бел. Ред.), от Германия им трябваха доста часове да се мобилизират, за да влязат в блока, където е въпросното „циганче” на 21 години – убиецът”, заяви Валери Симеонов в Казанлък.

„От три области мобилизираха всички части да съберат кураж да влязат там, където от България дистанционно, не знам дали знаете, им се указваше - в този вход е на този етаж е, ей така е облечен”, добави Симеонов.

Той участва в Казанлък в Национална среща на тема „Обществен ред и сигурност – необходимост от законодателни промени“, съобщи БТВ, цитирайки Фокус.

„Това е Германия, от която се учим. Това са силите на Германия, от която се учим. А големите им притеснения за влизането в този четириетажен блок бяха, че бил населен с папуаси, това разбирайте от всякакви етноси хора, които са така опасни от тяхна гледна точка”, добави още Симеонов в коментар за задържания Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова.

Властите в Германия откриха и задържаха 21-годишния Северин Красимиров, обвинен за убийството на Виктория Маринова, за по-малко от 8 часа.

Вицепремиерът определи обстановката в момента в Германия като подвластна на доста противоречиви политически тенденции, които са се отразили върху действията на полицията там.

„Когато едните са либерално ориентирани, другите са крайно националистически и агресивно настроени, тогава институциите започват да се колебаят, стават нерешителни”, посочи Симеонов.

По думите му България не е зле по отношение на етническите. „Напротив, бих казал, че сме една от успешно решаващите тези проблеми държава в Европа. В България всяко гето подлежи на проверки, подлежи на пълен контрол“, каза вицепремиерът. На въпрос, дали в Русе има опасност след разкритията около убийството да възникне етническо напрежение, вицепремиерът Симеонов отговори, че на всякъде има опасност.

Поздравявам премиера Борисов за това, което направи на срещата с чуждите посланици, каза още Симеонов. Вчера премиерът Бойко Борисов извика всички посланици в Министерския съвет, за да разясни детайлите около разкритото престъпление и да изрази възмущението си от изсипалата се върху страната ни политическа и медийна критика.

„В крайна сметка, някой, някога, в 30-годишната нова история на България, трябва да каже на тези „разбирачи“ по всичко от Европа, че трябва да бъдат внимателни с България, която не познават”, така Симеонов коментира международния отзвук на престъплението.

„Имаше мнения, свързани със свободата на словото в България, с поставяне на журналистиката под зависимост, а истината е, че журналистиката е зависима единствено от собственика на съответната медия, в никакъв случай не е от правителството или който и да било друг. А за свобода на словото да не говорим, България е царството на слободията на словото, на словоблудството. В България всичко е позволено, абсолютно всеки човек може да бъде оклеветен безнаказано", каза още Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХаХа

    67 32 Отговор
    Валерчо е обикновен бургаски простак. Нищо необичайно в изказването му няма. То всичките изказвания са му такива "премерени" и "обмислени". Ще кажеш че рамо до рамо е бил с немската полиция като са щурмували сградата. Бургаската чайка пак стана за смях.

    Коментиран от #19

  • 2 Фен на България

    40 37 Отговор
    За първи път да каже нещо умно и то на място!!!

    Коментиран от #4, #18

  • 3 Абе

    51 13 Отговор
    Далавери я не ни разправяй вицове!Ами, учи се!Как работят германски политици, и как вследствие на което ,живеят немските граждани!Място за сравнение ,няма!Може и да ги превъзхождате в нещо,ама не ме се говори за комисионни и продажби,менки и заменки, схеми за бързи печалби и откровени кражби!
  • 4 Истината

    36 19 Отговор

    До коментар #2 от "Фен на България":

    И къде го видя това умното изказване? Че ние нещо не го откриваме. На Валерчо мозъка му отдавна е обявил банкрут и е напуснал черепната кутия. То това всъщност се отнася за всички псевдо патриоти в парламента.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Антей

    28 12 Отговор
    Абе, тоя май не си пие хапчетата редовно....😂😂😂
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ehrlich!

    45 8 Отговор
    Ей голем смешник! Живея в Германия и полицията тук е доста добра - да не говорим, че полицаите са в топ форма, шуро-баджанащината не е начин да влезеш в системата, и само опитай да дадеш подкуп! Облъчване ли има ?!? Тъпаци!

    Коментиран от #14

  • 9 бат мишо

    20 5 Отговор
    българи нали знаете - И СЕГА не напраим ли нищо ЖАЛНА НИ МАЙКА на дъщерите и жените ни
  • 10 Обикновен Бг

    31 2 Отговор
    1 отделение на Вермахта щеше да се "разбере" с всички "папуаси" от блока за 10 минути.
  • 11 София не е България

    33 0 Отговор
    Да, ама София не е България! Цял живот храним едно паразитно племе, от което 1-2 % да са интегрирани, всичко друго само краде и чака помощи!!! Щом от Франция със самолети ги връщат при нас....

    Ние сме малък, но много прост народ!
  • 12 joro

    31 9 Отговор
    АБЕ ПРОСТО МИНИСТЪРЧЕ НЕДЕЙ ДА ГЛЕДАШ ГЕРМАНЦИТЕ КАКВО ПРАВЯТ ЗАЩОТО ХОРАТА СА ПРАВИ АКО ВЪТРЕ СА БИЛИ ВЪОРАЖЕНИ ДА НЯМА ТОКУ ТАКА ДА ВЛЕЗНАТ. МАЛКО ЛИ БАРЕТИ И ПОЛИЦАИ УМРЯХА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ИМЕННО СЛЕД НАС.РАНИТЕ ВИ ОПЕРАЦИИ. ВИЖ СИ НА.СРАНАТА ДЪРЖАВА И СЕ ЗАПИТАЙ КАК ТОЗИ Б.ОКЛУК Е ИЗЛЕЗНАЛ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА И КАК ОЩЕ РАЗНИ ВЕТКОВЦИ , ТАКИТА И ТЕМ ПОДОБНИ ИЗЧЕЗНАХА И НЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАМЕРИТЕ

    Коментиран от #16

  • 13 Съжалявам,

    11 5 Отговор
    Валерко. Смешно ми е...
  • 14 Голям прос

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "Ehrlich!":

    Без да живея в Германия виждам, че Валерката е тъпук. С всичко което прави откогато е на власт затвърждава мнението ми
  • 15 валера семенев

    8 6 Отговор
    Е, какво чудно - хората се подготвят, защото там човекият живот е ЦЕНЕН, дори този на полицая. Не е като в Задунайката!!!
  • 16 Усмивката

    10 4 Отговор

    До коментар #12 от "joro":

    Преди всичко да не пострадат други хора.Валерко хем не са му ясни нещата.Но откога се издигна ,взе да разбира от всичко
  • 17 Мисля

    7 3 Отговор
    Баце бил се накарал на чуждите посланици, че говорят непроверени неща. Ами и тоя говори като ЦЦ за убиец, да се осъди и т.н. Убиец е този за който са събрани доказателства и е правилно обвинен от което да последва правилна присъда. До тогава е правилно да се казва, че е задържан заподозрян за извършване на определено престъпление.Пари нямам вече да плащам на разни, осъдили нашата страна за нанесени морални щети от ето такива говорещи нищонеразбиращи, които дават определения и издават присъди без да са съд. Искаме работещ и независим съд, глупаци като Варелката със своите изказвания настройват обществото срещу институциите и ги правят зависими.
  • 18 Бобо

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Фен на България":

    Не е за първи път. Той говори така и за Путин, за руския патриарх, за германските полицаи и въобще не му пука. Това е патриот. Не е като ония наркоман с бялата коса.
  • 19 Валерианчо

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "ХаХа":

    Бургаски едва ли, май беше от някакво ямболско село.
  • 20 Пропускане

    3 0 Отговор
    А не преследване, са правило немците! Мислете! Подадена им е информация за пътуващите, явно от махалата! Точният адрес на крайната цел. Сигурно и телефонните номера на пътниците!
  • 21 некойси

    2 1 Отговор
    Точно ти не си пример за смелчага и куражлия, дето наричаш пилоти шофьори на самолет и единствено добиваш смелост да ръсиш глупости пред микрофон.

    Коментиран от #22

  • 22 Точно са шофьори

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "некойси":

    Ама без насрещно и с осигурени странични отстояния
  • 23 3333

    6 1 Отговор
    Симеонов по-полека. Не може само заради късмета който ви споходи с разкриването на случая и разбира се труда на няколко професионалисти да се изтъкваш че си нещо по-вече от Германските си колеги. Да не забравяме, че в Германия има два милиона бежанци и още 10млн. гастербайтери и въпреки това службите се справят блестящо с вътрешния ред, много по-добре от колкото тука. Да не забравяме ежедневните нападения на хора и имоти по селата и малките населени места в БГ и десетките не разкрити знакови убийства от началото на прехода, и в твоя мандат има няколко. Успокой топката и бъди доволен, че имахте късмет в противен случай щяхте да бъдете любезно поканени от Европа да си подадете оставките. Няма как един случай да измие всичкя негативизъм.
  • 24 БРАКОНИЕР станал ЛЕСОВЪД

    5 0 Отговор
    Българската ПОЛИЦИЯ задържа, и попречи на разледващи журналисти на Бивол ...С това и се изчерпва цялата история - ДИКТАТУРА.
  • 25 Гого

    2 0 Отговор
    Симеоноввввввввв два часа без охрана и си тотал щета няма да изкараш дълго на улицата. Като си отворко я влез в някое ромско гето да те видим колко си мъж?